içinde ,

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Depremden Etkilenenler İçin Hızlı İş Bulma Ağı | Afet.in

Afetlerde sadece gıda, ilaç, konaklama ve ısınma yardımları yapmak yetmemektedir. Depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda paylaşımlar yapmak, sosyal medyayı ve teknolojiyi verimli kullanmak da çok önemli bir husustur. 21. yüzyılda yaşamanın verdiği şansla en hızlı yardımcı olunabilecek kaynaklar teknoloji ile ilişkilidir. Bu yüzden Türk yazılımcılarımız deprem ile ilişkin en kısa ve kolay yoldan yardımcı olabilmek adına yeni programlar ve platformlar geliştirmiş ve geliştirmeye de devam etmektedir.

Ülkemizi sarsan deprem herkese mühendislik ve yazılım alanlarında birçok değerli insanlarımız olduğunu bize gösterdi. Her ne kadar böyle kötü bir olayda güzel çalışmalarıyla öne çıkmış olmak istemeseler de, ülkelerine yararlı olmak amacıyla gönüllük esasında ve kar gütmeyen projeleriyle canla başla çalışmayı sürdürmekteler.

Burak Dönertaş ve Ahmet Fırat Gürbüz liderliğinde oluşturulan Afet.in platformu, depremzede nedeniyle işlerinden olanlar ve halihazırda iş ihtiyacı olan meslek sahipleriyle iş verenler arasında köprü görevini üstlenmektedir. UX / UI Tasarımcısı ve UX Araştırmacısı, Dijital Strateji, Ürün Tasarımına Yardımcı Olma, Güçlü Teknoloji ve Tasarım Arka Planıyla UX’i Geliştirme işleri ile uğraşan Burak Dönertaş ile Ürün Yöneticisi Ahmet Fırat Gürbüz, oluşturdukları bu Afet.in platformu ile birlikte afetten etkilenen kişilerin iş ve staj yeri bulmasına yardımcı olmayı amaçlıyorlar.

https://twitter.com/burakdonertas/status/1624369487712555008?cxt=HHwWgMC4savc9YotAAAA

Afet.in Platformu Nedir? Nasıl Çalışır?

Ücret alınmadan iş aradığınıza dair bilgilerinizi gönderdikten ve onaydan geçtikten sonra iş aradığınıza dair yaptığınız başvurular platform üzerinden yayınlanacaktır. Fakat deprem bölgesinde yaşayan ve öğrenci olan kişilerin e-devlet ikametgâh ya da öğrenci belgelerini eklemeleri halinde yaptıkları başvuru “TEYİTLİ” olarak görünecek ve sitede öncelikli olacaklardır.

Şuan da siteye girdiğinizde “Depremden olumsuz etkilenen vatandaşlarımız için kar amaçsız olarak yaptığımız bu girişim resmi kurumlarla yapacağımız görüşmelerden sonra aktif hale gelecektir. Aktif hale geçtiğimiz ana kadar gelen başvurular resmi onay gelene kadar muhafaza edilecektir” diye bir uyarıyla karşılaşılmakta.

https://twitter.com/burakdonertas/status/1624389386207997952

Arama çubuğuna afet.in yazdığınız takdirde siteye ulaşabiliyorsunuz ve “başvur” butonuna bastığınızda da karşınıza bilgilerinizi ve CV’nizi ekleyebileceğiniz bir panel karşınıza çıkıyor. Gerekli bilgilerinizi ve belgelerinizi yükledikten sonra “gönder” butonuna tıklayarak başvurunuzu bitirin. Daha sonra telefonunuza onay için bir SMS gelecek.

Bu platform şimdilik sadece depremzedelerle iş verenleri en hızlı şekilde buluşturmayı planlıyor. Yakın zamanda eğitim desteği ve daha fazla iş pozisyonu da platforma eklenilecek.

Kısa zamanda bu felaketi atlatıp daha güzel olaylar için bu tür platformlar ve projeler geliştirilmesi dileğiyle…

Editör: Doruk Adakoğlu – 11.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Deprem Çantasında Olması Gerekenler

    Türkiye-Suriye depremi son yılların en ölümcül depremlerinden biri, işte nedeni

    Türkiye-Suriye Depremi Son Yılların En Ölümcül Depremlerinden Biri Olarak Tarihe Geçti