içinde ,

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Tobin Bell ve Jigsaw Bir Oyun Daha Oynamak İstiyorlar: Testere X Filmi Geliyor!

En son 2021’de beyaz perdeye gelen Spiral: Testere Devam Ediyor filmini izleyen Testere hayranları, Jigsaw karakterini canlandıran Tobin Bell‘i izleyememenin hayal kırıklığını yaşamışlardır. Ama artık özlem son buluyor! 2023 yılında Cadılar Bayramı’ndan 4 gün önce yayınlanması planlanan serinin 10. filmine, geçtiğimiz günlerde Tobin Bell’in de kadroya eklendiği duyuruldu.

Lionsgate ve Twisted Pictures, Tobin Bell ile Testere hayranlarının seri ile ilgili sevdiği her şeyi yakalayacaklarını, onlara yeni tuzaklar ve bulmacalarla tahmin oyununu devam ettireceklerini umuyorlar.

Testere VI‘ün yönetmenliğini ve Testere I‘den Testere V‘e kadar editörlüğünü üstlenen Kevin Greutert, 10. filmde de yönetmen koltuğunda oturuyor.

Testere serisinin yapımcıları Mark Burg ve Oren Koules, “Tobin ile tekrar bir araya gelmek çok heyecan verici. John Kramer performansı bu seriyi olağanüstü düzeye çıkarmadaki büyünün ve karakteri bu filmin aktif bir parçası” dedi.

Testere Film Serisinin Kısa Tarihi

Psikolojik korku filmleri dendiğinde şüphesiz Testere film serisi ilk 10’a girecektir. Kendine has, gerilimi ve korkuyu arttıran edit yöntemleri ile jumpscare (sahnenin ani değişimi ile izleyiciyi zıplatacak derecede korkutmak) olmadan izleyiciye gerilimi kaliteli bir şekilde iliklerine kadar yaşatan bir film. Testere film serisi şu anda 9 filmden oluşmakta. 2004 yılında ilk filmi yayınlanan Testere‘nin aslında bir sene önce çekilen kısa bir filmi mevcut. Bu kısa filmin, Avusturalya’da okudukları film okulundan mezun olduktan kısa bir süre sonra James Wan ve Leigh Whannell tarafından çekilmesi amaçlanıyordu. Bütçeleri kısıtlı olduğu için olabildiğince az mekan ve oyuncu kullanmaları gerekiyordu fakat tüm ayarlamalar yapıldıktan sonra bu kısa filmi çekmeleri için yeterli bütçeleri olmadıklarını fark ettikler. Ama bu Testere filminin sonu değil aksine başlangıcıydı.

Sidney’de bir yapımcı 1 sene boyunca filmi çekmeyi kabul edecek bir stüdyo aradı ama malesef başarılı olamadı. Yayıncı temsilcisi Ken Greenblat, senaryoyu okuduktan sonra James ve Leigh’e Los Angeles’a gelmelerini tavsiye etti. Fakat bütçeleri seyahate yetmediği için gitmek istemediler. Bunun üzerine ikilinin temsilcisi Stacey Testro bir şekilde onları gitmeye ikna etti ve bu şekilde 2003 yılında Testere serisinin doğuşuna sebebiyet veren ilk kısa filmleri çekilmiş oldu.

Başarılı bir açılış yapan Testere I filmi sonucunda Testere II filmine yeşil ışık yandı. Serinin ikinci filminin de güzel bir başarı elde etmesine rağmen Darren Lynn Bousman, James Wan, ve Leigh Whannell 3. filmin çekilmesi üzerine gelen teklifi reddetti. Fakat Testere II‘nin yayınlanmasından birkaç hafta sonra yapımcı Gregg Hoffman vefat edince fikirlerini değiştirerek Testere III filmini Hoffman’a adamaya karar verdiler. Daha sonra Testere IV, Testere V, Testere VI ve Testere 3D filmleri peşpeşe yayınlandı. 7 sene sonra Jigsaw onun ardından da 2021 yılında Spiral: Testere Devam Ediyor filmi yayınlandı.

Testere filmlerini basit bir korku ya da slasher filmi gibi düşünenleriniz var ise çok yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü Tobin Bell tarafından canlandırılan ve o meşhur “I want to play a game” (Bir oyun oynamak istiyorum) repliğin sahibi olan Jigsaw karakteri, hem soğuk kanlılığı hem de çözülmesi gereken birbirinden ilginç ve çetrefilli bulmacalarıyla seriyi bir başyapıt haline getirmiştir. Aktörün sesi ve karakterin konuşma tarzındaki havası da cabası! Hiçbir filmini izlemediyseniz eğer, 2023 yılına kadar 9 filmi de izlemeniz için bir sürü zaman var. O yüzden fazla vakit kaybetmeden seriyi izlemeye başlayın derim!

Editör: Doruk Adakoğlu – 28.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Camdaki Kız Dizisi Cem Uzan’ın Hayatını Anlatıyor Olabilir. İşte Garip Benzerlikler!

    Christian Bale, Edgar Allan Poe ile Birlikte Bir Gizemi Çözüyor!