içinde

İnanılmazİnanılmaz

Camdaki Kız Dizisi Cem Uzan’ın Hayatını Anlatıyor Olabilir. İşte Garip Benzerlikler!

Camdaki Kız dizisi bildiğiniz üzere 2021 yılında hayatımıza girdi. Gerek senaryosuyla gerek oyuncu kadrosuyla çok konuşuldu ve hala konuşulmaya da devam ediyor. Gülseren Budayıcıoğlu‘nun Camdaki Kız adlı eserinden uyarlanan diziyle ilgili birkaç iddia var. Gülseren Budayıcıoğlu’na göre bu gerçek bir hayat hikayesi. Gülseren Hanım’ın danışanlarından bir kadının hayatı olduğu söyleniyor her yerde. Bu yüzden isimler değiştirilmiş olabilir. Konuya ve gerçekliğe hakim kalarak senaryo ilerlemeye devam ediyor. Peki gerçekten bu sadece bir danışanın hikayesi mi? İşte bu konuyla ilgili bir iddia var. Cem Uzan ve eski eşi Alara Koçibey‘in hikayesini anlattığını düşünen çok kişi var. Bununla ilgili bir çok haber de yapıldı. Peki neden böyle bir iddia atıldı? Hikayelerin benzerliği o kadar çok ki bu bilginin bize bunu düşündürmesi çok normal.

Alara Koçibey’i biraz yakından tanıyalım.

Alara Koçibey, iş insanı Cem Uzan ile 1997 yılında Amerika’da sade bir nikahla evlendi. İkilinin bu evlilikten bir kızı bir de oğlu var. Cem Uzan ile olaylı bir evlilik yaşamışlar ve Alara Koçibey, Cem Uzan’ın Paris’e kaçmasının ardından ciddi psikolojik sorunlar yaşamış. İşte bu yüzden hayatı çok merak edilmiş. Tıpkı dizide olduğu gibi köklü bir ailenin kızı olan Alara Koçibey’in annesi Meryem Koçibey, babası ise efsane rallici, Renç Koçibey’dir. Cem Uzan’dan iki çocuğu olan Alara Koçibey, şu anda yurtdışında yaşıyor.

Çift evlilikleri boyunca çok zor şeyler yaşamış. TMSF tarafından ailenin tüm mal varlığına el konulduğunda da, Cem Uzan partisini kurup seçim gezisine çıktığında da, Alara Koçibey, eşinin yanında yer almış.

Fakat hakkında uluslararası ‘kırmızı bülten’ çıkarılan Uzan’ın, Paris’e taşınması evliliklerin sonunu getirmiş. Bu ayrılığa Alara Koçibey’in Yunan bir futbolcuyla ilişkisinin neden olduğu iddia edilirken, Uzan da bu arada boş durmamış. Bettina Machler’le görüntülenen Uzan, daha sonradan da Derin Mermerci’yle aşk yaşamaya başlamış.

Cem Uzan’ın yurt dışına kaçmadan önce eşiyle ilgilenmediği, hayatında başka kadınların olduğu bu nedenle tek başına kalan Alara Koçibey’in koruması ve şoförü ile yakınlaştığı biliniyordu. Bu yakınlaşma ortaya çıkınca Cem Uzan eşine sadece bir yalı bırakıp Paris’e kaçmıştı. Her şeyi elinden alınan Alara Koçibey ise o dönem psikolojik sorunlar yaşadığı için Gülseren Budayıcıoğlu’na gittiği destek aldığı söylenenler arasında. Bu iddialar doğru mu bilinmiyor fakat hikayelerin benzerliği çok şaşırtıcı. Peki Camdaki Kız dizisinde ‘Sedat’ olduğu söylenen Cem Uzan ve ‘Nalan’ olduğu söylenen Alara Koçibey kim? Biraz da onları yakından tanıyalım ve hikayelerin benzerliğine odaklanalım.

Sedat’da Nalan’da dizide nüfuzlu ailelerin çocukları. Babası yokluktan devleşmiş, yakışıklı bir genç olan Cem’le babası itibarlı bir adam olan Alara’nın, ailelerinin zoru ile sözleşme üzerine kurulu bir evlilik yapmışlar. Bu evliliklerinde mutlu olamamışlar. Çünkü Cem Uzan’ın görüştüğü başka insanlar varmış o sıralar. Hikaye diziyle aynı gidiyor. Sedat karakterinin eşi Nalan’ı her seferinde aldatmasıyla benzerlik göz ardı edilemez. Canan adlı bir kadınla yasak aşk yaşaması ve ayrıca başka kadınların da olması örnek verilebilir. Evliliklerinde sürekli bir kriz olması ve tartışmalar olması gibi olayların sonucunda Nalan’ın evliyken, eşinin bu hallerine dayanamayıp şoförüyle aşk yaşaması da yine aynı benzerlik. Buna benzerlik mi deriz yoksa gerçekten onların hayatını mı anlatıyor bilemiyoruz. Fakat böyle haberlerin de durduk yere çıkmadığı aşikar. Normal bir kişinin hayatından ziyade böyle tanınmış kişilerin hikayesinin ele alınması ve bunun üstü kapalı yapılmasına da şaşırmamak gerek elbette. Ana karakterler aynı olunca yan karakterler de acaba kurgu mu? diye düşünüyoruz. Fakat eğer gerçekten onların hikayesi mi yoksa sade bir danışanın yaşam öyküsü mü bu, sanırım asla öğrenemeyeceğiz gibi.

Siz bu tesadüflere ne diyorsunuz?

Editör: Doruk Adakoğlu – 27.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Dilaraaaa tarafından yazıldı

Moda Tasarım öğrencisi

YorumcuTestçiMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ben Dili İle Bütün Toplumu Kapsayabilme Yöntemi

    Tobin Bell ve Jigsaw Bir Oyun Daha Oynamak İstiyorlar: Testere X Filmi Geliyor!