içinde

MuhteşemMuhteşem

En Güçlü Empat Türü Olan Heyoka Mısın?

Başka bir kişinin duygusal ruh halini anlama ve onların acılarına ve duygusal karışıklıklarına dahil olma yeteneğine ”empat” olmak denir.

Bu yetenek, değişen derecelerde ve seviyelerde var olan bir niteliktir. Çoklu düzeylerde çalıştığı için, empati ve Heyoka kavramının nasıl farklılaştığına dikkat etmek önemlidir. Empatlığın da dereceleri mevcuttur. En yüksek ve en yoğun empatlık türüne ”heyoka” diyoruz.

Heyoka, temelde bir tür empatlıktır. Bir Heyoka empatı için her zaman sınırlı bilgi olsa da, bunlar en güçlü tiplerdir. Ayrıca, bir Kızılderili terimi olan ve kaba tabirle “aptal” olarak çevrilecek olsa da “kutsal palyaço” olarak da adlandırılır. Çeviride anlam kaybolur, ancak empatların normalin dışında ve çoğunlukla sapkın davrandığı anlamına gelir.

Büyük ayna, bir Heyoka’nın ruhunu tanımlayan şeydir. Bir Heyoka, etkileşimde bulunduğu kişi üzerinde bir ayna etkisi yaratır. Genellikle size ruhsal olarak gelişimin gerekli olduğu yeri tam olarak gösterirler. Onların aynası, duyguların aynasıdır ve onlara duygusal olarak nasıl tepki verirseniz verin, size olduğu gibi geri yansıtırlar.

Basit bir örnek, onların kibirli olduklarını hissetmeniz olabilir, ancak buradaki fikir, alçak gönüllü olmanız veya büyük bir aşk hissediyorsanız, aynanın size kendini sevme yolunu göstermesidir. Bir Heyoka’nın özellikleri, taşıdığınız enerji ile tanımlanır. Gerçekle etkileşime geçme şekliniz ve duyguları işleme şekliniz, bir Heyoka’nın size nasıl görüneceğini gösterir. Yani siz ona nasıl davranırsanız o da size aynıyla karşılık verir. Bu yüzden her insan onları farklı tanımlar. Kişiye göre davrandıkları için çevrelerinde tamamen iyi ya da kötü gibi herkesin fikir birliğine varabileceği bir özellikleri yoktur.

Bu özelliklerden bazıları disleksi olmaları, doğuştan kusurlu olmak (dünyaya tersten gelmek), bazı şeyleri geriye doğru yapmak veya yaşından daha genç görünmek olabilir. Heyoka, duygusal dönüşüm deneyimi yaşatır.

Heyoka, etrafındaki bütün duyguları hissettiği için kalabalıkların içine girince zorluk yaşarlar sanki yoğun bir suda yüzmeye çalışmak gibi bir şeydir bu. Yalnız kalmak onlar için elzemdir. Bazen uzun süre yalnız kalıp izole olurlar. Aslında sosyal insanlardır ama bazen yalnız kalmaya ihtiyaç duyarlar ve insanlara karşı zaman zaman tahammülleri tükenir.

Ayrıca, bir Heyoka başka bir Heyoka’yı kolayca tanır. Etkileşimde bulundukları hassasiyetlerini ve duygularını derinden anlarlar.

Yerli Amerikan törenlerinde, insanların normatif fikirler hakkında farklı düşünmelerini sağlamak ve bazen de enerjileri değiştirmek için normatif süreçleri bozan kişi Heyoka’lardır.

Heyokaların günümüz çalışmaları, enerji seviyelerinde değişimler yaratacak, etrafındaki insanları iyileştirecek ve enerjiyi dengeleyecek şekilde işler. Heyokalar, insanları ‘geriye doğru’ takip ederek istikrarlı bir dengeye geri getirir. Kaosun ilacını taşırlar ve bu ilaç insanların hayatlarını değiştirme gücüne sahiptir.

Bu enerji  güçlüdür ve sevgiden kaynaklanan bir enerji akımı gibidir.

Ego dünyasında mütevazi olmak zor olduğundan, kendinize aynada bakıp, Heyoka ile arkadaş olmaya/ buluşmaya/ etkileşime girmeye cesaret edip edemeyeceğinizi sorun. Hayatınızda sizin gibi birini ister miydiniz?

Editör: Sümeyye Özmen – 28.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Genç Kuşakların Gözdesi; Gençlik Kurgu Yazarlar, Wattpad Hakkındaki Düşünceler, Eleştiri, Wattpad Kitap Önerileri

    Haftalık Astroloji Yorumları ve Tarot Kartları | 29 Ağustos – 04 Eylül