içinde

Yeni Süper Kahramanları Oluşturan Gox Arion’un Amacı Ne?

Dünya’ya gelme amacımız nedir? 

Hiç bunu düşündünüz mü? Öylesine, yaşayıp sonrasında ölmek için mi varız? Hayır, bu hiç böyle olmadı. Her insanın, her canlının veya cansız olan bir varlığın dünyada olmasının bir sebebi elbet vardır. Olumsuz bir örnek ile başlamak istiyorum. Adolf Hitler, askerde yaşadığı zehirli gaz vakasını yaşamasaydı, siyaset ile ilgilenmeyip sadece resim yapmanın o güzelliğine varsaydı, bugün Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’nda yaptığı olumsuzlukları biliyor olmayacaktık.

Bir örnek de olumlu olarak verip yazımızı dengede tutalım. Mesela Edison’dan bahsedelim. Ampul ile ilgili bir buluşa imza atmamış veya hiç doğmamış olsaydı, bugün hayatımızı aydınlatanları, güneş ve aydan ibaret sanırdık. Her iki yönden bakacak olursak; Hitler’in de Edison’un da ve dünyaya gelen tüm canlıların da hayata geliş amaçları vardır.

Peki Gox Arion, onun amacı neydi?

Öncelikle Gox Arion’un kim olduğunu söylemeliyim size:

2021 yılında ‘Katran Adam’ adlı ilk süper kahramanı oluşturduğumda bir düşünceye kapıldım. Yeni romanlarda fantastik ve bilim-kurgu evrenlerine gireceğim için farklılık yapmam gerekiyordu. İlk olarak romanlarda mahlas ismimle hareket etmeye başladım. Bu da tahmin ettiğim etkiyi yarattı. Yani Gox Arion bendim ve yeni kahramanlar üretmek için zemin hazırlanmıştı. Katran Adam’ı okurlarıma sunduktan sonra içimde kıvılcım olarak başlayan hayal, gün geçtikçe daha da büyüdü ve onlarca hikayeye hizmet ettim. Gox Arion olarak amacım; ülkemizden bu alanda yeni karakter ve hikayeleri tüm dünyaya duyurmak ve de beyaz perdeye aktarılmasını sağlamaktır. Bunun için doğumumdan itibaren çıktığım bu yolda, çok sıkıntılar yaşasam da emin olduğum tek şey, bir gün bunu başaracak gücü içimde taşıyor olmaktır.

Bu amaca destek olacak unsurlar nelerdi?

Açıkçası bunu ikiye ayırmak istiyorum. Birincisi; bizler için en önemlisi olan, ortaya koyduğumuz ve keşfettiğimiz benliğimizde yaratılan ürünlerdir. Bunun içerisine bir fikir, bir buluş, yazılan kitap, çıkılan yolculuk gibi şeyleri katabiliriz. Bunlar olmadan birinin, hangi amaca hizmet ettiğini bilmemiz çok zordur. İkincisi ise yani bir diğer önemli olan unsur, insanlar ve bunların dışındaki yardımcılardır. Bazı örneklerle bunu açıklamak gerekirse, önceki unsurda ortaya konulan üründen bahsetmiştim. Şimdi ise o ürünlerin ne yapmak istediğini söylemeliyim.

Kendimden örnek vermem gerekirse; amaca uygun davranıp kitap çıkartmıştım. Bunu amaca hizmet eden bir ürün olarak görelim. Sonrasında ise bu kitap böyle bekleyemezdi. Sonuca ulaşması gerekiyordu. İşte sonuca ulaşırken, insanlar aracılığı ile kurduğum her bağlantı, beni biraz daha sonuca yaklaştırdı. Peki sonuç neydi? İnsanlara, düşüncelerimden dökülen ve kitaba dönüştürdüğüm üründü. Artık o kitabın tanınmış olması, amacımın sonuca ulaştığını gösterirdi.

Amaçlarımız doğrultusunda neler yaptık?

İlk süper kahraman ‘Katran Adam’ı, okurlarım ile buluşturduktan sonra, bunun bana yetmeyeceğini düşündüm. Çünkü yurt dışında bilim-kurgu ve fantastik alana inanılmaz destek verilirken, bu durum ülkemizde henüz yeni emeklemeye başlayan bebek misalindeydi. İleriyi gören biri olduğum için, yetişen yeni nesil, bulunduğum alanda bir şeyler görmeye can atıyordu. Zaten yaptığım çalışmalar, bugünü kurtarmak için değildi. Tek isteğim, geleceğe yönelik çalışmaktı.

Katran Adam’dan aldığım güçle, yeni eserler oluşturmak için kolları sıvadım. ‘Katran Adam 2-Savaş Gezegeni’ni, dijital bir uygulamada paylaştım. Sonrasında Katran Adam 3-Yüzleşme, Beyaz Akrep, Bay Morza, Vinilus Vovan, Chicz Ka ve bunlar gibi onlarca süper kahraman ürettim.

Aslında herkes gibi amaçlarım doğrultusunda ilerledim. Tam olarak istediğim yerde olamasam da bir gün ulaşacağıma eminim.

Editör: Zehra Garipli – 25.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

erkan birlik tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Dünyanın En Farklı Yiyeceklerine Bakmadan Önce Böcek Fobiniz Varsa Dikkatli Olmalısınız

      Haçlılar Bizans’a Karşı: Norman Tehdidi