içinde

Bernard Cribbins Hayatını Kaybetti

Doctor Who’da Donna’nın büyükbabası Wilfred Mott rolüyle tanınan Bernard Cribbins, 77 yıllık bir kariyerin ardından 93 yaşında öldü.

Cribbins,1966 yapımı Dalek’s Invasion Earth 2150 filminde Doktor’un yol arkadaşı Tom Campbell’ı canlandırdı ve 2000’lerde seriye birkaç kez geri döndü. Onuncu Doktor’un arkadaşı Donna Noble’ın büyükbabası Wilfred Mott rolüyle en çok sevilen yan karakterlerden birisi oldu.

1928’de doğan Cribbins, 1961’de Two-Way Stretch ve Carry On dizisi gibi filmlerde oynadıktan sonra Birleşik Krallık’ta bir komedi oyuncusu olarak tanındı. 1973’ten 1975’e kadar İngiliz çocuk dizisi The Wombles’ın anlatıcılığını yaptı ve seslendirme ve anlatım çalışmalarında çok başarılı bir kariyerin sahibi oldu. 2011 yılında Cribbins drama hizmetlerinden dolayı Prenses Anne’den OBE’yi (Britanya İmparatorluğu Nişanı) aldı. Ayrıca çocuk sanatlarına ve televizyona yaptığı katkılardan dolayı çok sayıda büyük ödülün sahibi oldu.

Başarılı bir kariyerden sonra Cribbins 27 Temmuz 2022’de tamamen doğal sebeplerden öldü. Cribbins’in ajansı Gavin Barker Associates, Twitter’daki bir gönderide Cribbins’in ölümünü doğruladı. Gönderi, Cribbins’in bazı önemli çalışmalarını detaylandırıyor ve Cribbins’in Ekim 2021’de vefat eden 66 yıllık eşi Gill’i anıyor. Gavin Barker,

Bernard’ın İngiliz eğlencesine katkısının tartışılmaz. Benzersiz, neslinin en iyilerini simgeliyor.”

Cribbins, sonraki yıllarında iyi çalışan sevilen bir aktördü. Cribbins en son Doctor Who’da 2009/2010 Noel ve Yeni Yıl özel bölümünde görünse de 2023’te seriye geri dönecekti. Cribbins,  David Tennant ve Catherine Tate ile birlikte 2023 Doctor Who bölümünde yer alacaktı. Dizinin 60. yıldönümünü kutlamak için ölümünden önce en son bu bölümü çekiyordu. Resmi Doctor Who Twitter sayfası, Cribbins’in dizideki çalışmalarını onurlandıran birkaç tweet yayınladı, buna Cribbins’in diziden yaptığı ikonik alıntı da dahil,

Her gece, Doktor, hava karardığında ve yıldızlar ortaya çıktığında… Yukarıya bakacağım. gökyüzünde ve seni düşünüyorum.”

Hayranlar onu televizyondaki çocuk yapımlarından, komedi projelerinden veya Doctor Who gibi dizilerdeki çalışmalarından tanıyor.

Cribbins milyonların saygı duyduğu ve hayran olduğu sevilen bir oyuncuydu. Sadece İngiliz eğlencesi üzerinde değil, bir bütün olarak eğlence endüstrisi üzerinde önemli bir etki yaptı. Vefatı derinden üzücü olsa da, dünya çapındaki hayranlar Cribbins’e saygılarını sunuyorlar, onun harika çalışmalarını yansıtıyor ve hatırlıyorlar. Ölümünden önce bölümün ne kadarının çekildiği belli olmasa da hayranlar, 2023’te Doctor Who 60. yıl dönümü kutlamasında Cribbins’i bir kez daha ekranda göreceklerinden emin olabilirler.

Editör: Astropower – 30.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bir Yılan Hikayesi

    Bir Hasan Ali Toptaş Romanı: Beni Kör Kuyularda