içinde

MuhteşemMuhteşem

Çoklu Evrenler Serüvenine Bakış: Dark Dizisi

2017 ve 2020 yılları arasında dram, suç, gizem, bilim kurgu dalında Louis Hofmann, Lisa Vicari, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Oliver Masucci, Mark Waschke bulunduğu oyuncu kadrosuyla Alman dizisi olan Dark, izleyiciye enfes bir bilim kurgu sunmaktadır.

Hikaye Almanya’da Widen adında, nükleer enerji santraline sahip küçük bir kasabada geçmekte olup dizinin ana temasının temelinde de tabii ki nükleer enerji santralini işlemektedir. Dizide Winden isimli küçük bir Alman kasabasında küçük çocuklar kayboluyor farklı zamanlara geçiş yapıyorlar, işte bu kayıp çocukları arayan insanlar bu yaşanan durumu anlamlandıramadıkları birçok olayla karşı karşıya geliyorlar. İşin içinde zaman yolculuğu olunca bir geçmiş bir gelecek arasında gidip  geliyor dizi genel olarak. İlk izlediğimde başta biraz karmaşık gelse de zamanla taşlar yerine oturuyor ve dizi akışını güzel bir şekilde ilerletmektedir. Dizi ayrıca din ve tarihten alıntılar yaparak dine göndermelerde de bulunmaktadır.

İlk bölüm Einstein’ın görecelilik teorisinde olan geçmiş, şimdi ve gelecek arasında var olan farkın bir illüzyon olduğunu söyleyen sözüyle başlamaktadır. Bu sözle kastedilmek istenen şey zaman denen şeyin her birey tarafından farklı konumlarda farklı algılandığı için, aslında bireyler için zaman genel-geçer bir evrensel bütün değil, oldukları yere, konumlarına göre değişen bir kavram olduğu vurgusu yapılmaktadır. Dizi kesinlikle merak uyandırması açısından oldukça iyi, biraz karışık olması doğal, fazlasıyla gizem yarattığı da gerçek.

Dark dizisi 50’ler 80’ler ve 2000’lerde geçen hikayesi ile aslında bir nevi dizinin bir dönem işi olmasına da olanak sağlamaktadır. Alman havası, yapıma karamsar bir atmosfer getirmektedir. Kapalı, kasvetli ve yağmurlu gökyüzü, bu tarz bir iş için bulunmaz bir Hint kumaşı niteliğindedir. Zira diziyi izlerken güneşin açtığını hiç göremeyeceksiniz. Bunun yanında dizide kullanılan müzikler ortamın gerilimli doğasına uygun ve kaliteli tercihler içermektedir. Bu da Dark dizisinin vuruculuğunu daha da üst noktalara taşımasına olanak sağlamaktadır.

Oyuncu performansına geldiğimiz de ise dizi kadrosu ile de iyi ve başarılı tercihler içerdiğini söylemeliyiz. Dizi bölümden bölüme oldukça iyi paylaştırılmış olan senaryosu ile her bölümü kaliteli kılmaktadır. Dolayısıyla bir bölüm bitince bir diğer bölümü açma hissine fazlasıyla katkı sağlamaktadır bu durum.

Dark, bilinenin dışında bir bilim kurgu temasıyla izlenmeyi fazlasıyla hak ediyor diye düşünüyorum. Hikayesini emin adımlarla kurup bu sayede unutulmazlar arasına girmeyi başarmanın eşiğindedir. Genel anlamda bakıldığında karanlık atmosferi olan bir iş izlemek, gizem ve bilim kurgu, aksiyon severler için aradığınız şey kesinlikle “Dark.”

Başarılı, özgün Alman bilim kurgu dizisine bir şans vermenizi tavsiye ederim ben. Okuduğunuz için teşekkür ederim. İzleyemeyenler için güzel bir tavsiye olduğunu düşünüyorum. Şimdiden izleyecek olanlara keyifli seyirler dilerim.

Editör: Ayşe Tunç – 31.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Yurtlar Hakkında Söylenmeyenler ve Yurtta Kalacaklara Bazı İpuçları

    Hogwarts Büyücüleri Seçim Zamanı: Büyülere Ne Kadar Hakimsin?