içinde

İnanılmazİnanılmaz

Onların Genleri, Bilinmeyen Üçüncü Bir İnsan Türünün DNA’sını Taşıyor

Evet bayanlar ve baylar, bilim adamları tarafından bulunan bu yeni kanıtın, Melanezya adalarında yaşayan insanların dünyanın daha önce hiç görmediği insan DNA’sına sahip olabileceğini öne sürmeye başladığını söylediğimizde gerçekten şok olacağınızı düşünüyorum. Bilim adamı, DNA’nın bir Neandertal veya Denisovan’dan (insanlarla en yakın ilişki kurduğumuz iki eski tür olan) gelmediğini düşünüyor. Bilim adamları, Avustralya’nın kuzeydoğusundaki Güney Pasifik’ten türetilen keşfedilmemiş yeni bir türden geldiklerine inanıyorlar.

Öyleyse soru şu: keşfedilmeyi bekleyen yeni bir “insan” türü var mı? Adı Bohlender ve DNA’yı ve tarihsel önemini inceleyen bir bilim insanı, insanlara ve onların Neandertaller ve Denisovalılarla nasıl bağlantılı olduklarına bakarak bir çalışma yürüttü. Böylece Bohlender, bu noktada insanların antik tarihine tam olarak bakmadığımızı keşfetti. Bohlender, Neandertaller ve Denisovanlarla yakından bağlantılı olmadığımızı söylemiyor, ancak tanımlanamayan başka bir türle bağlantımız olduğunu söylüyor.

100.000+ yıl önce atalarımızın Afrika’dan göç ettiğini ve Avrupa’da ve benzer bölgelerde yaşayan diğer insansı türlerle tanıştırıldığını gerçekten hepimizin bildiğini düşünüyorum. Bunu, DNA’mızın yüzde 1,5 ila 5’i arasında herhangi bir yere sahip olduğumuzu belirten çeşitli çalışmalarda görüyoruz.

Ve bunu bilmeniz de çok önemli, bu yıl yapılan yakın tarihli bir araştırma, Neandertallerden alınan DNA’yı hastalıklara (örn. Depresyon, kalp krizi, vb.) bağladı ve HPV’nin Neandertaller ve Denisovalılar arasında bulaştığını gösterdi. Bu son derece güvenilir kaynaklar aracılığıyla Bohlender, Neandertallerin tarihi hakkında bildiklerimizin oldukça farklı olabileceğini tahmin ediyor.

Bohlender ayrıca Neandertallerin başına gelen bu çeşitli şeyler ve onların önemli türünün zaman çizelgeleri nedeniyle bilmediğimiz daha fazla bağlantılı olması gerektiğini söyledi. Bohlender, burada kritik bir rolü olan üçüncü türünü tanıtıyor ve insanlarda neden bilinmeyen DNA’ya sahip olunduğunu açıklamaya yardımcı olabilir.

Ve bizi yanlış anlamayın, bunların hepsi doğru olsa da, bu üçüncü türün var olduğuna dair elimizde o kadar fazla kanıt yok. Sadece birkaç diş, kemik ve kayıp halka bulundu. Bu, bu bilgiyi gerçeğe uygun olarak damgalamak için yeterli kanıta veya akran incelemesine sahip olmadığımız için keşfedilmeyi bekleyen tamamen farklı bir tür olduğu anlamına gelmez.

Bazen göz rengi, saç şekli ve birçok fiziksel özelliği daha önce kimsede görmediğimiz kadar farklı insanlarla karşılaşabiliyoruz. Bu durumlar bize, ”acaba uzaylı geni mi taşıyor?” sorusunu sordurabiliyor.

AB- kanı taşıyanların da melez bir ırktan geldiğini söyleyen araştırmacılar mevcut. Belki de mutasyon ile yeni bir tür olma yolunda ilerliyor insanlık.

Bu kabilede ise yepyeni bir DNA dizilimi bulunduğu için bilim insanlarının dimağında birçok acabalar oluştu. DNA dizilimleri basit bir mutasyonlar dizisiyle açıklanamayacak kadar köklü bir değişimdir ve bu sebeple ”üçüncü bir insan türü mü vardı?” diye kendimize sormadan edemiyoruz.

Bilimin ışığında bu soruya aranan cevapları takip edeceğiz. Bilim hipotezler ve antitezler üzerine kurgulanır. Her yeni bulunan bilgi daha sonra bulunan bilgi ile beraber güncellenir ve gerçeğe böyle ulaşılır. Yani bilim her zaman kesin ve net yönergelerle ilerlemez, her zaman değişebilir. Son dönemlerde bilimi yanlış tanımladıkları için açıklamak durumunda kaldım.

Umarım şu ana kadar varsayılan bulguları eleyerek en doğru sonuca ulaşıp bizlerin de bu konudaki merakını giderirler.

Konuyla ilgili detaylı açıklamayı aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Editör: Sümeyye Özmen – 18.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bilim İnsanlarından Volkanik Patlama Uyarısı

    Emir Timur’un Mezarının Açılması Gerçekten Lanet Mi Getirdi?