içinde

Dünya Çapındaki Moda ve Sanatçı Müzeleri

Dünya çapında tanınmış sanatçılar gerek müzikleri gerek kıyafetleri, gerek dansları ile her daim ilgi çekmeyi başarıyorlar. Haliyle sanatçılara özel müzeler de her daim ilgi görüyor.

Sanat ruhun zaferidir.

İşte Dünya Çapında Sanatçı Müzelerine Örnekler

Palais/ Musee Galliera – Paris

Paris’in moda müzesi olarak bilinen Palais Galliera‘nın temelleri 1920 yılında Moda ve Kostüm Tarihi Birliği’nin 2000 parçalık bir kostüm koleksiyonunu Paris şehrine bağışlamasıyla atıldı. Şehir yönetimi bu koleksiyonu Paris’in şehir müzesi olarak da bilinen Musée Carnavalet’ye bağışladı. O dönemde koleksiyon şehir müzelerinde kendine ait bir bölüm bulamamıştı. Bu müzede moda adeta hayat buldu.

Jackie Chan Müzesi

Onların putlarına adanmış en büyük ve en ünlü müze olduğu için Jackie Chan taraftarları kesinlikle Şangay’a gitmelidir. Bu müze, geleneksel tarzda güzel bir binada yer almaktadır. Birçok inanılmaz heykelle süslü geniş bir manzara parkıyla ilgi çekmeyi başarıyor.

Çin’de yer alan müze her yıl Jackie Chan hayranları tarafından ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.

Michael Jackson Müzesi

Michel Jackson hayran kitlesi hep çok fazla olan çok konuşulan bir sanatçı olmuştur. Hayranlarının akın ettiği özel bir dünya var. That Neverland Valley Ranch. Dünyaca ünlü şarkıcı bu büyüleyici malikane ile onun tek gerçek evini çağırdı. Bugün, bölgede büyük bir eğlence parkı var. İşte sürmek ve turistik çok çeşitli. Çocuk tren istasyonunun yanı sıra bir tiyatro ve hatta bir hayvanat bahçesi var. Bununla birlikte, tema parkının ana özelliği, King of Pop’un gösterildiği şeylerin eşsiz koleksiyonunun bulunduğu Michael Jackson müzesidir.

 

Arnold Shwarzenegger Müzesi

Müzenin açılışından birkaç yıl önce, yazar, aktörle ilişkili bir takım şeyleri bir araya getirmek istediğini söyledi. Birkaç yıl sonra Urdlen, eşsiz müzede sergilenmesi için kendilerinin gerekli olduğunu itiraf etti. Bugün, Schwarzenegger’in esmmBugün, Schwarzenegger’in eski evinde sunulan koleksiyon gerçekten eşsiz. Ünlü vücut geliştiricisinin aktör, heykeller ve kişisel spor ekipmanları gibi eski posterlerini de içeren çok sayıda inanılmaz şey görebilirsiniz. Zengin bir eski fotoğraf koleksiyonu ve mümkün olduğunca doğru bir şekilde yeniden oluşturulmuş Terminator figürü, konukların müzede keşfedebilecekleri sergilere sadece birer parçası.

Madonna Heykeli

Grand Hyatt Istanbul, dünyaca ünlü Balmumu heykel müzesi Madame Tussauds iş birliğinde Madonna’yı ağırlıyor. Madonna’nın balmumu heykeli 26 Temmuz tarihine kadar Grand Hyatt Istanbul Mezzanine katında görülebilir.

Madonna 1980’lerden beri “Popun Kraliçesi” olarak anılıyor. Rolling Stone dergisinin hazırladığı “Tüm Zamanların En Büyük 100 Sanatçısı” listesinde 36. sırada yer alan efsane şarkıcı aynı zamanda Guinness Dünya Rekorları tarafından tüm zamanların en çok satan kadın sanatçısı ilan edildi.

Elvis Presley Müzesi

Birçok odada her şey on yıldan fazla değişmeden kalır. Müzisyenin ve ailesinin kişisel eşyalarının yanı sıra Elvis Presley’in sahnede göründüğü kostümleri, portrelerini ve eski fotoğraflarını da görebilirsiniz. Müzisyenlerin lüks bir yatak odası, ziyaretçiler arasında özel bir popülerliğe sahiptir. Orada her şey dikkatle korunmuştu. Bir bilardo salonu aynı zamanda çok eşsiz bir tasarıma sahiptir.

Eski bir konakta bir müze açma fikri, dünyaca ünlü müzisyen eşi Priscilla Presley’e ait. Malikane odaların çoğunun artık halka açık olmasına rağmen, birkaç oda müze çalışanları için bile kapalı. Müzenin koleksiyonunu gördükten sonra, bölgeyi terk etmek için acele etme. Geniş bahçelerde dolaşmaya değer her zaman ve muhteşem çiçek yataklarına hayran kalmamak ise elde değil.

Yalnızca sanatçının sanatı hayranlıkla izlenmez. Sanat da sanatçısını hayranlıkla izler.

Editör: Astropower – 29.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hassas İçerik Filtresi
    Bu gönderiyi görüntülemek için tıklayın

    Asyalı Zevk Düşkünü Halil Şerif Paşa’nın Courbet’ye Sipariş Verdiği Tablo: Dünyanın Kökeni

    Hislerimizin Tercümanı Şarkılar