içinde

“Kaderin Kırmızı İpliği” Bir Tuhaf İnanış

Kaderin Kırmızı İpliği, Çin kaynaklı mitolojik bir inanıştır. Zamanla tüm uzak doğu için önemli bir inanç haline gelmiştir.

Efsaneye göre evlilik ve Ay tanrısı olan Yue Xia Lao, birbirlerinin ruh eşi olan insanları ayak bileklerinden kırmızı bir iple bağlarmış. Sonunda ise bu insanlar evlenirlermiş. Japon mitolojisinde ise bu eşler serçe parmaklarından bağlanırlarmış.

Kaderin Kırmızı İpliği inancında ipin bağlı olduğu yer ve hikayeler değişse de sonuç hep aynı olurmuş. Kaderin boyunca kime aşık olursan ol kırmızı ip seni her zaman ruh eşine götürecektir.

Kırmızı İpliğin Hikayesi

Bir gece çocuk eve yürürken ay ışığının altında duran yaşlı bir adam görür. Adam çocuğa yaklaşarak kırmızı bir iplikle kaderindeki kadına bağlı olduğunu söyler. Evlilik ve Ay Tanrısı olan bu yaşlı adam daha sonra çocuğa ilerde karısı olacak kızı gösterir.

Genç ve eşe bir ilgisi olmayan bu çocuk yerden taş alıp kıza atar ve ordan gider. Yıllar sonra çocuk büyüdüğünde ailesi onun için bir düğün yapar. Geleneklerine göre gelinin yüzü örtü ile kapatılır. Düğün gecesi gelin odasında yüzünde örtü ile kocasını bekler. Adam odaya geldikten sonra karısının yüzündeki örtüyü kaldırır ve gördüğü güzellik karşısında memnuniyet duyar fakat kadının kaşındaki süs dikkatini çeker ve ona sorar.

Kadın ise küçükken bir çocuğun ona taş attığını ve o taşın kaşına isabet ettiği için iz bıraktığını bu izi kapatmak için süs taktığını söyler.

“İki insanın kaderi birbirine bağlıydı. Kopmayacak bir iple…”

Editör: Fatih Düz – 16.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Nyx tarafından yazıldı

Tanımadığım birini nasıl tanıyormuş gibi hissedebilirdim'

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Mars’taki Yaşam Formları: Kanada “Lost Hammer Spring”

    Özdemir Asaf’ın Şiirindeki Lavinia Kimdi?