içinde

İnanılmazİnanılmaz MuhteşemMuhteşem

Evcil Hayvanınızın Hayalet Gördüğüne İlişkin Dört İşaret

Evcil hayvanlar hayaletleri görebilir mi? Köpekler, kediler, tavşanlar? Kaplumbağalar mı?

Bu ilginç bir soru ve hayaletlerin gerçekten var olup olmadığı belirsizliğini koruyor olsa da birçok insan, hayvanların olağanüstü duyularının, biz insanların göremediği anormal faaliyetleri görmelerine izin verdiğine inanıyor. Evcil hayvanlarımızın aslında hayaletleri görebildiğine dair bazı iddia edilen “işaretler” bile var.

Burada bunlardan dördünü inceleyeceğiz.

Hayvan Duyuları Üzerine Hızlı Bir Giriş

Köpeklerin insanlardan çok daha iyi duyulara sahip olduğu iyi bilinmektedir.

Animal Planet’e göre, bir köpeğin gözleri “daha ​​hassas hareketleri algılar; koku alma duyusu bir insanınkinden 1.000 ila 10.000 kat daha hassastır. Çok daha yüksek frekansları ve normal işiten bir insanın dört katı mesafeden duyabiliyor.” Bu, bazılarının iddiasına göre, köpeklerin ve diğer hayvanların da paranormali algıladıkları ve çoğu zaman onu daha fazla kabul ettikleri anlamına gelebilir.

Bu da bizi evcil hayvanınızın bir hayalet gördüğüne dair ilk işaretimize getiriyor…

1. Görünmez bir şeyi takip eden gözlerle havaya bakmak

Aralık 2011’de YouTube kullanıcısı Zack Clark, “garip davranışlar sergileyen” köpeği Zoey’nin görüntülerini kaydetmeye karar verdi.

Bu, dairenin belirli bir alanına dikkatle odaklanmayı ve gözleriyle görünmez bir gücü takip ediyormuş gibi görünmeyi içeriyordu. Aşağıdaki videonun sonunda, Zoey başını kaldırıp sözde hayalete bakıyormuş gibi görünüyor. Burada her ne oluyorsa, Zoey’nin sahibinden daha fazlasını görebildiği (veya sezebildiği) açık.

2. Hiçbir şey yokken havlama, hırlama veya tıslama

Youtube videolarında görüldüğü gibi, köpekler sadece o görünmez şeyi takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda ona havlıyor ve hırlıyorlar. Bu, elbette çeşitli nedenlerden dolayı olabilir – belki duvarlarda fareler var veya insanlar tarafından duyulmayan bir ses var (muhtemelen infrasound). Duvarlardaki gölgelere bir tepki bile olabilir.

Ancak başka bir olasılık daha var: Bu, o anda bir hayaletin orada olduğuna dair bir işaret olabilir mi?

3. Sizi Görmezden Gelmek

Kedilerin ruhlara diğer hayvanlardan daha kayıtsız olduğunu okudum (nerede olduğunu hatırlamıyorum). Ya da belki de kedilerin genel olarak daha kayıtsız olmasıydı.

Evcil hayvanınızın bir hayalet gördüğünün üçüncü işareti basittir: dikkati dağılmış şekilde davranmak. Sizi görmezden gelerek, dikkati odadaki (potansiyel olarak) görünmez bir güç tarafından bölünür.

4. Bilinmeyen Korkusu

Reddit kullanıcısı Lillibeth, iki yıl önce evcil hayvanınızın bir hayalet gördüğüne dair son işaretimizi örnekleyen bir hikaye paylaştı: korku. Yakın zamanda büyükannesi ve büyükbabasıyla eski bir eve taşınmıştı. Yer yaklaşık 100 yaşındaydı ve onun sözleriyle “ürpertici” idi.

Bir gece, o ve köpeği Lola yatmak üzereydiler. Ama Lola garip davranmaya başladı. Ayağa kalktı ve sanki bakmak ister gibi yatağın kenarına gitti. Sonra gözleri havada, görünmez bir şeyi takip etmeye başladı.

Lillibeth, “Adını söyledim ve hareket etmedi, tepki vermedi.” diye yazdı. Lola’nın bir sinek ya da fare tarafından rahatsız edilip edilmediğini görmek için ışığı açtı ama hiçbir şey görmedi. Sonra, sanki korku içindeymiş gibi Lola, Lillibeth’e doğru kıvrıldı ve gece boyunca ara sıra yatağın kenarından baktı.

Lola, sahibinin göremediği bir şeyden mi korkuyordu?

Bunlar sanırım cevaplayamayacağımız sorular. Evcil hayvanlarımızla konuşamayız ve ne düşündüklerini bilemeyiz. Orada hiçbir şey görmediğimizde gözleri neyi takip ediyor? Neden havlıyorlar ya da hırlıyorlar, neden korkuyorlar?

Evcil hayvanınız hiç garip davrandı mı? Onun bir hayalet gördüğüne inanıyor musun?

Editör: Fatih Düz – 21.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Öncelikle emeğinize sağlık, başlığı görür görmez hemen tıkladım. Yavru bir köpeğim vardı, babaannem rahmetli olmadan önce o köpeği ve kardeşlerini sahiplenme planımız vardı ancak dediğim gibi babaannemin ömrü buna yetmedi ben de sadece birini sahiplenebildim. Cenaze işleri olduğu için babaannemin evinde kaldık ve köpeğim de bizimleydi haliyle. Sürekli onun yatak odasının kapısına kitlenmiş gibi bakardı, gün içinde ve geceleri odada yalnız olduğu anlarda bile bazen birilerine oyun yapar gibi göbeğini açıp topunu götürürdü. Babaannemin hep oturduğu bir koltuk vardı, o köşeye oturtmazdı bizi ilginç bir şekilde. Ve ne yazık ki kısa bir süre sonra da köpeğimi de kaybettim. Asıl garip olan ise o gece rüyamda babaannemi ilk kez rüyamda gördüğümde oldu, kucağında Carmenia (köpeğim) ile benden uzağa gittiler. Daha önce hiçbir rüyadan bu kadar etkilenmemiştim.

      • Yorumunuzu okurken tüylerim ürperdi. Diğer boyutlarla iletişiminiz çok güçlü. Kova ya da başak burçları bu şekilde rüyalar görürler. Benim kedim de bazı arkadaşlarımdan hoşlanmazdı ve gerçekten o kişiler bana karşı iyi niyet taşımayan kişiler olurdu. Hayvanların diğer alemlerle diğer boyutlarla temasları var. Gözlerinde perde yok ve ortamdaki her türlü varlığı algılayabiliyor. Sizinki gibi bir rüya görseydim uzun süre etkisinden kurtulamazdım herhalde. Başınız sağolsun bu arada 🙏

    Stratonikeia Antik Kenti’nin Hikayesi

    İmkansız Aşk: Ali ve Nino’nun Aşk Hikayesi