içinde

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı

Doğum Lekeleri Geçmiş Yaşamda Travmatik Ölümlerinizden Kalan İzler Olabilir

Reenkarnasyon araştırmacıları, geçmiş yaşamlarında travmatik bir ölümle ölen bazı kişilerin, bu yaralanmaların izlerini doğum lekesi şeklinde taşıdığını keşfettiler. Doğum lekesi, “doğumda var olan, ciltte iyi huylu bir düzensizlik” olarak tanımlanır.

Doktorlar, cildin bir bölgesinde gruplanmış aşırı miktarda pigment hücresi veya kan damarından kaynaklandığına inanmaktadır. Ancak günümüzde doktorlar bu pigment hücrelerinin ve kan damarlarının bu şekilde gruplanarak doğum izleri oluşturmasına neyin sebep olduğunu hala bilmiyorlar.

1960’larda Virginia Üniversitesi’nden bir psikiyatrist olan Dr. Ian Stevenson, geçmiş yaşamlarını hatırlayan 2-4 yaş arasındaki çocukları incelemeye başladı. Dr. Stevenson, belgelediği yüzlerce vakada, bir kişinin önceki yaşamında nasıl öldüğü ile şimdiki doğum lekesi arasında doğrudan bir ilişki gösterebildi.

Doğum lekelerimiz, ruhumuzun önceki bir yaşamdan taşıdığı anıların bir izi olabilir mi?

Stevenson’ın çalışmasına göre, geçmiş yaşamlarını hatırladığını iddia eden çocukların yaklaşık yüzde 35’inde, geçmiş yaşamlarında oldukları kişinin yaralarıyla bağlantılı olabilecek doğum lekeleri vardır. Anıları, aile hikayeleri ve hayal gücü tarafından lekelenmesin diye öncelikle 2-4 yaş arası çocuklara baktı.

Araştırması için katı kuralları vardı ve sadece geçmiş yaşam hafızasının isimler, tarihler ve bazı durumlarda otopsi raporu ile doğrulanacağı vakalara baktı. Stevenson, araştırmasına yalnızca doğum lekesinin önceki bir yaşamdan yaranın 10 santimetre yakınında göründüğü vakaları dahil etti.

Dr. Stevenson araştırmasına dünyanın reenkarnasyona inanan bölgelerini ziyaret ederek başladı ve bu nedenle çocuklar aileleriyle geçmiş yaşam anılarını tartışırken kendilerini rahat hissettiler. Güney Asya’daki Budistler ve Hindular, Lübnan ve Türkiye’deki Şiiler ve Batı Afrika kabilelerinden raporlar geldi. Ancak Avrupa ve Kuzey Amerika’da da birkaç güvenilir vaka buldu. Örneğin, Alaska’da, mızrakla ölümcül bir bıçaklamaya ve ateşli silah yaralanmasına karşılık gelen doğum lekeleri olan Charles Porter ve Henry Elkin vakalarını inceledi.

Dr. Stevenson bulgularını Where Reencarnation and Biology Intersect: Birthmarks and Birth Defects adlı bir kitapta yayınladı. Sağ dirseğinde doğum lekesi olan Taylandlı genç bir çocuk olan Anurak vakasını inceledi. Boğulma kazasında ölen kardeşinin reenkarnasyonu olduğuna inanılıyor.

Yakılmasından önce, bir aile üyesi sağ dirseğine bir kömür işareti yaptı – bu, ruhun reenkarne olduğunda tanınması için yapılan bir gelenek. Çok genç yaşta, Anurak ölen kardeşinin en iyi arkadaşı olduğunu tanıdı ve takma adıyla çağırdı. Kardeşinin daha önce kaybettiği izci üniformasını buldu. En önemlisi, ciddi bir su korkusu vardı.

Dr. Stevenson, geçmiş bir yaşamda vurularak öldürülme anıları olan ve vuruldukları geçmiş yaşamdan giriş ve çıkış yaralarıyla ilişkili 2 doğum lekesi olan 18 çocuk vakasını araştırdı.

Araştırdığı Birmanyalı çocuk, onun doğuştan kalp hastalığından ölen reenkarne teyzesi olduğunu söyledi. Küçük kızın göğsünün ortasında halasının kalp ameliyatından kalan yara izine denk gelen bir doğum lekesi vardı.

Dr. Stevenson’ın araştırdığı vakalardan biri, av tüfeğiyle öldürüldüğünü hatırlayan Maha Ram adında Hindistan’dan bir çocukla ilgiliydi. Geçmiş yaşam anıları o kadar ayrıntılıydı ki, Dr. Stevenson, Maha Ram’ın bulunduğunu söylediği adamın ailesini bulabildi ve adamın otopsi raporunu görebildi. Sonuçlar kurşun yarasının ve çocuğun doğum lekesinin uyuştuğunu gösterdi.

Araştırdığı başka bir çocuk, kalçasından bir yılan tarafından ısırılan ve ölen bir çamaşırcı olduğunu söyledi. Babası bunun çok özel bir hatıra olduğunu düşündü ve araştırmaya karar verdi. Köyün birkaç çamaşır yıkayıcısının yaşadığı kısmına gitti ve kendisine bir çamaşırcının birkaç yıl önce kalçasına bir yılan sokmasından öldüğü, ancak ailenin taşındığı söylendi.

1980 yılında, Mushir Ali adlı genç bir meyve satıcısı, bir traktörle çarpıştı ve birkaç kaburga kırılması sonucu sağ tarafındaki yaralanmalardan öldü. Bir yıldan kısa bir süre sonra Naresh Kumar doğdu. Vücudunun sağ tarafında kaburgalarının bulunduğu yerde belirgin bir iz ve çöküntü alanı vardı. Konuşmayı öğrenir öğrenmez, meyve satma ve araba kullanma anılarından bahsetti.

Hindu bir ailede doğdu ama Müslüman olmaktan bahsederdi ve kimsenin onu izlemediğinden emin olunca dua etmek için diz çökerdi. Mango sattığını hatırladı ve hatta 4 yaşındayken bir çarpışmada ölmekten bahsetti. Naresh, Muşir Ali’nin babasını köyde görünce ona baba diyerek koşarak yanına gitti.

Bu meyve satıcısının ailesi için reenkarnasyona inanmadıkları için çok zordu, ancak genç çocuk meyve satıcısının evine götürüldüğünde tüm aile üyelerini isimleriyle tanıdı ve hatta kendisine borcu olan bir adamdan bahsetti. Ölen meyve satıcısının ailesi daha sonra Naresh’i oğullarının reenkarnasyonu olarak kabul etti.

UVA’dan bir psikiyatrist olan Dr.  Jim Tucker , Dr. Stevenson’ın çalışmalarına devam ediyor. Tucker, Tayland’da çocukken, yeniden doğma arzusuyla ölen yaşlı bir kadından söz ediyor. Kızı, reenkarne olduğunda tanınması için annesinin boynunu beyaz bir macunla işaretledi.

Kısa bir süre sonra kızı, ensesinde tam olarak annesinin boynuna beyaz macunu sürdüğü yerde doğum lekesi olan bir oğul doğurdu. Dr. Tucker, bulguları üzerine Hayata Dönüş: Geçmiş Yaşamları Hatırlayan Çocukların Olağanüstü Vakaları ve Yaşamdan Önce Yaşam: Çocukların Önceki Yaşamların Anıları dahil olmak üzere birçok kitap yazmıştır.

Birçok dilde doğum lekesi kelimesi, “arzular” veya “yerine getirilmemiş arzular” anlamına gelir. Doğum lekelerinin, annenin hamileliği sırasındaki tatmin edilmemiş isteklerinin bir yansıması olduğuna inanılıyordu. Diğer folklor, hamile bir annenin yemek yeme isteğinden geldiklerini öne sürüyor, bu yüzden çok fazla çilek yerse çocuğunda çilek şeklinde bir doğum lekesi olacağı düşünülüyor.

Muhtemelen, doğum lekelerinin çok daha derin bir anlamı vardır. Geçmiş yaşamda geçirilmiş yaralar veya ameliyatlardan kaynaklanan ruh izleri olabilir. Birkaç kişi, geçmiş yaşamdan hatıraları hatırladıktan ve iyileştirdikten sonra doğum lekesinin kaybolduğunu iddia ediyor. Bu yüzden doğum lekenizi inceleyebilirsiniz.

Sadece geçmiş bir yaşamda kim olduğunuza dair bir ipucu verebilir kim bilir.

Editör: Sümeyye Özmen – 18.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kreşte Çocukları Bekleyen Rahatsızlıklar Ebeveynlere Eyvah Dedirtiyor

    Hava Yastıkları Hayatları Nasıl Kurtarır? Bu Cankurtaranların Arkasındaki Mühendislik