içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

İnsan Neden Rüyalarını Hatırlamaz?

Rüya nedir? Öncelikle bu soruyu cevaplamakla başlayalım. Meşhur Allah dostlarından Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Hazretleri der ki: “Ruhlar, her gece bu kafesten kurtulurlar, ne kimsenin hakimi, ne de mahkumu olmayarak feragate ulaşırlar. Geceleyin zindandakilerin zindandan haberleri yoktur, sultana mensup davetliler, geceleyin devletten haberdar değildirler. Ne gam var, ne kar ve ne zarar düşüncesi. Ne bu filan kadının hayali, ne o filan erkeğin kuruntusu!”

Bu sözleri tercüme edecek olursak her gece uykuya dalan insanın ruhu bedeninden ayrılıp astral bir yolculuğa çıkar. Astral yolculuktan kastımız elbette ki de boyutların ortadan kalkıp tüm paralel evrenlerin yani yaşanılan tüm alemlerin iç içe geçmesidir. Herkes, her şey tek bir evrende birleşir. Tek bir an yaşanır. Buna melekut alemi yani ruhlar alemi denir. Albert Einstein bu yüzden “Zaman ve mekan yok” demiştir.

Ruhun uyku sırasında melekut alemine geçmesine biz rüya adını veriyoruz. Küçük bir dipnot ile “rüya nedir?” sorusunu tamamlayalım. İnsan uyuduğu vakit ruhu bedeninden ayrılmayıp ruhlar alemine gezintiye çıkmazsa şayet, ölüm gerçekleşir. Araştırmalara göre insanların çoğu uykudayken ölür.

Bu kısa bilgiden sonra insan rüyalarını neden hatırlamaz diye çok önemli bir meseleyi dile getirebiliriz. Ruh, gece uyku sırasında melekut alemine geçer ve tanıdığı, tanımadığı birçok insan ile karşılaşır. “Rüyamı hatırlamıyorum” diyen bir insan aslında uyanana kadar rüyadan rüyaya koşar, yani kişi uyanıp da ruh bedene dönene kadar çok kısa sürede birçok macera yaşar. Bu da araştırmalara göre yaklaşık 27 saniyedir. 27 saniyede aklınızın alamayacağı kadar birçok şey görür, yaşar hatta ve hatta derinden derine ondan etkilenir ve hissedersiniz. Fakat sabah uyanınca hiçbir şey hatırlamazsınız. Bu neden olur peki? Birazdan sayacağımız üç yiyecek yüzünden. Nedir onlar?

Soğan, sarımsak ve balık… Bu üç yiyecekteki bazı maddeler epifiz bezinin çalışmasına etki ettiği için insan rüyalarını hatırlamakta güçlük çeker. Bunların yanı sıra florür denen maddeyi de katarsak üçüncü göz dediğimiz, alnımız hizasındaki beyin bölgesini, oradaki çam kozalağı görünümündeki kozalaksı yapıyı köreltmektedir. Eğer mantıklı gelmediyse bunu kendiniz de uygulayabilirsiniz elbette. Fakat “soğan, sarımsak ve balık yemeyi kestim, hemen yarın uyanınca rüyalarımı hatırlayacağım” zannetmeyin. Zira bir yiyeceğin vücuttan tamamen atılma süresi yaklaşık 40 gündür.

Sevgili arkadaşlar, rüyalar konusu Ledün ilimlerinden bir ilim olup oldukça derin bir meseledir. Bu yüzden eğer rüya alemi hakkında daha çok bilgiye ulaşmak ve daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız yakında yayınlayacağımız;

  • Rüya tabirini nasıl ve neye göre yapabilirim?
  • Kabuslar bize aslında ne anlatır?
  • Dejavu denilen kavramın rüyalarla ilişkisi nedir?
  • Hangi rüya ile amel edilmeli, hangi rüyalar şeytanidir?
  • Rüyayı başkalarına anlatmak doğru mudur?
  • Rüyaların sırrı nedir?
  • Hipnoz ile rüyaların bağlantısı nedir? Gibi başlıklar altında ele alacağımız yazılara göz atabilirsiniz.

Ve unutmayın sevgili dostlar, Ledün ilminin hocası Hızır Aleyhisselam’dır…

Editör: Doruk Adakoğlu – 20.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Rolls-Royce İlk Tam Elektrikli Aracı Spectre’yi Piyasaya Sürdü

    Bağışıklığınızı Yükselten ve Gribe İyi Gelen 4 Bitki