içinde

HavalıHavalı

İngilizce Dil Becerilerimizi Nasıl Daha Hızlı Geliştirebiliriz?

Yeni bir dilde sofistike ve etkili bir şekilde yazmayı ve konuşmayı öğrenmek kolay değildir. Başarılı olmak için, yeni bir dil öğrenmek için sürekli olarak çok çaba sarf etmeniz gerekecektir. Ancak kısa sürede konuşma ve anlama becerilerinizi artırmanıza yardımcı olabilecek bazı hızlı yollar var.

İşte kendi öğrencilerime de önerdiğim, İngilizce dil becerilerinizi hızla geliştirmenin bazı yolları burada 👇

İngilizce Film İzleyin 🎬

Netflix’te dizileri ve filmleri İngilizce dilinde izlemek ve altyazıları İngilizce ayarlamak, dili daha iyi anlamanıza, konuşma diline, konuşma biçimlerine alışmanıza ve dolaylı olarak dil hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olur. Ayrıca kulağa oldukça gayri resmi gelen sözcükleri seçmeyi deneyebilir ve bunların daha bilimsel karşılıklarını arayabilirsiniz. Tabii ki, çevrimiçi olarak da bulunabilecek çok sayıda belgesel var. Bir film boyunca bir dile maruz kalmak, gerçekten İngilizce düşünmeye başlamanıza yardımcı olabilir.

İngilizce Haberleri Okuyun 📰 

Geniş sayfaların yanı sıra dergiler ve tabloidler de dahil olmak üzere çok çeşitli İngilizce gazeteleri örneklemeye çalışın. Bu haber kaynakları, güncel olaylardan haberdar olmanıza yardımcı olmanın yanı sıra, kelime dağarcığınızı da genişletecektir. Diğer bir avantaj da, kelimelerin nasıl yazıldığı ve kullanıldığı bağlamlar konusunda daha rahat olmanızdır.

Bir Kelime Defteri Tutun 🗒️

İster bir defterde ister bilgisayarınızda, faydalı kelimelerin ve ifadelerin bir listesini yapmaya başlayın. Bilmediğiniz bir kelime duyduğunuzda veya gördüğünüzde, not edin. Yalnızca kelimenin kendisine odaklanmayın, aynı zamanda kullanıldığı eş anlamlı kelimeleri ve kelime öbeklerini de arayın. Sonuçta, “öncelik” veya “cezbedici” gibi kelimelerin ne anlama geldiğini anlayabilirsiniz, ancak bunları doğru bir şekilde nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?

İngilizce Konuşun 🗣️

Dinleme ve okuma görevleri ne kadar yardımcı olursa olsun, İngilizceyi etkileşimli olarak kullanmanız ve kendi konuşma becerilerinizi geliştirmeniz gerekir. Şanslıysanız, size yardımcı olabilecek anadili İngilizce olan birkaç kişi tanıyorsunuzdur, ancak yoksa, o zaman İngilizce öğrenen başka biriyle buluşmaya çalışın. Başka bir seçenek de aynada kendinizle konuşmak veya kendinizi kaydetmektir. Kendi sesinizi dinlemek ilk başta biraz garip gelebilir, ancak daha önce farkında olmadığınız hataları duyabileceksiniz.

Pratik, Pratik, Pratik 🤓

Kabul edelim, akademik ifadeler gökten gelip doğrudan beyninize düşmeyecek. İngilizceniz zaten oldukça iyi olsa bile, kayıtsız olmayın ve sınavdaki zaman baskısı gibi stresli faktörleri hafife almayın. Büyük gününüzden önce ne kadar zamanınız kalmış olursa olsun, yine de pratik yapmak zorundasınız. Günün bir kelimesini bulmaya çalışın ve ardından onu mümkün olduğunca sık kullanmaya çalışın. Asla gerçekten kullanmayacağınız son derece spesifik kelimelerle zaman kaybetmeyin. Bunun yerine, sınavla ilgili olması muhtemel konuşma İngilizcesine odaklanın.

İngilizce Müzik Dinleyin, Şarkı Sözlerini Anlamaya Çalışın 🎶

Bir şarkı dinlediğimizde, biz farkında olmadan bile olsa sözler beynimize yerleşir ve bunu sürekli kendi içimizde tekrar ederiz. İngilizce müzikler dinlediğinizde, kelimelerin cümlelerde kullanım şekline ve telaffuzlara daha fazla hakim olacaksınız. Hatta üşenmeyin ve şarkı sözlerinin yazılı hallerini de okuyun.

Öğrenirken Eğlenmeyi Unutmayın  💃

İngilizce öğrenmek size sadece bir yük gibi geliyorsa, sıkıcı görünecek ve aynı performansı gösteremeyeceksiniz. Bu nedenle motive olmak ve yeni bir dil öğrenme deneyiminin tadını çıkarmak önemlidir. Eleştirel düşünme becerilerinizi artıracak arkadaşlarınızla kelime oyunları oynamak gibi çalışmalarınıza eğlence katmanın yollarını bulun.

Açıkçası, yeni bir dil öğrenmek uzun vadeli bir projedir ve sıfırdan başlayıp bir hafta sonra akademik bir makale yazamazsınız. Ancak, iyi bir temel üzerine inşa ederken, kendinizi yoğun bir şekilde adadığınızda hızlı bir şekilde harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Editör: Astropower – 15.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Türkiye’nin En Önemli Arkeolojik Alanları

    New York City ve Amerika Macerası | 1. Bölüm