içinde

MuhteşemMuhteşem

New York City ve Amerika Macerası | 2. Bölüm

Tekrardan merhabalar. İlk içeriğimde yazıp anlatmamış olduğum bir konuyu yazmak istiyorum yani “Konaklama”. Bunu nasıl unutmuşum? Kendime eksi not veriyorum 🙂

Değerli okurlar, okyanusları, kıtaları aştık da geldik. Nerede kalacağız? Gelmeden önce zaten konaklama işlemlerinizi halletmeniz gerekiyor ve vize işlemleri için (bu da ayrı bir içerik konusu, şu an girmek istemiyorum). Booking.com veya Airbnb’den kalacak yerlerinizi ayarlayabilirsiniz. Hatta resimler gözünüzü korkutmasın fiyatlar gayet normal (güçlü ekonomi, güçlü ülke) ama ben sizlerin masrafa girmesini istemiyorum. Paranız cebinizde kalsın 😉

Resmini paylaştığım Manhattan, Amsterdam Avenue’da bulunan hostellerden birinde kalabilirsiniz. Hem ekonomik (günlük $30 gibi komik rakamlar) hem aynı odada 5-6 kişi kalıp iyi arkadaşlıklar edinme şansınız var. Genelde onlar da turist ve okumuş, akıllı insanlar. Çok şanslıysanız, başka rezervasyon yoksa o koca odada tek bile kalabiliyorsunuz.

Konaklama işlemi tamam ama ben telefonsuz yapamam ve internet bağlantısı istiyorum parama kıyacağım diyorsanız, bunun da çözümü var : “T-Mobile”. Diğer şebekeler de mevcut ama sizler için bu daha iyi olur diye düşünüyorum.

$25-$35 başlayan ve sınırsız arama, mesaj ve internet (evet yanlış duymadınız) hizmetinden faydalanıyorsunuz. Sadece belli bir internet kullanımından sonra internetiniz yavaşlayacak ama yine de gayet hızlı.

Amerika’da alt yapı, ülkemizle kıyaslarsak maalesef çok daha iyi. WhatsApp uygulamanızla da sesli, görüntülü şekilde Türkiye’yi arayıp sevdiklerinizle hasret gidereceksiniz ve online hizmetlerden ABD’de bile faydalanabileceksiniz.

Kimlik, pasaport istemiyorlar. Bizdeki gibi kontörlü hat alma şansınız var. Bu konuda stres yapmayın.

Ulaşım, konaklama, yemek ve iletişim konuları sanırım daha nettir diye düşünüyorum. Diğer içeriklerde farklı bilgiler paylaşacağım. Herkese mutlu, güzel günler dileklerimle.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın… ✌️

Editör: Fatih Düz – 14.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Eray B. Wilson tarafından yazıldı

Muzik (old school metal, punk, folk ve klasik), film, gezi, doga, kultur, sanat, isci sinifi, emektar emekci :) kendi halinde, keyfine duskun birisi.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    The Lord of The Rings Dizisinden Fragman Yayınlandı

    İslam Memiş’ten Dolar Uyarısı