içinde

HavalıHavalı

Tatil Beldeleri

Tatil Beldeleri

Havalar ısınınca tatil dönemine girince de birkaç günlüğüne de olsa dinlemek için yapacağımız etkinliklerden biri de tatil yerlerine gitmektir.

Tercih edilecek 5 Tatil Beldeleri ise şöyledir;

Kemer

Akdeniz’in kıyılarında yer alan Kemer, Antalya’nın bir ilçesidir. İnsanların tercih ettiği tatil beldelerden biri olmuştur. Belde, turizm açısından önemli bir yere sahip olup deniz, antik kentler ve Milli parkların olduğu bir yerdir. Yat limanı, Ay ışığı plajı ve Phaselis plajı, Olympos dağları, Göynük Kanyonu, bir orman alanı olan Selçuklu Av Köşkü Kemerin önemli yerlerindendir. Phaselis plajınının milli park özelliği de vardır.

Datça

Ege bölgesinin sevilen tatil beldelerinden Datça, Muğla’nın bir ilçesidir. Belde; gezi, alışveriş, tatil ve eğlence için tercih edilebilmektedir. Can Yücel Sokak’ındaki kütüphane ile sokakta Cafe Barın olması gezi ve eğlence için görülmesi gereken yerlerdendir. organik ürünlerin bulunduğu Olive Farmda ise hem gezebilir hem de alışveriş yapabilirsiniz. Palamutbükü Plajı, Ovabükü plajı ve Kumluk Plajı yüzmek için tercih edilen yerlerdir.

Çeşme

İzmir’in ilçesinde bulunan Çeşme, kültür turizmi için önemli bir tatil beldesidir. Çeşme Kalesi ve Müzesi, Dalyan köy ve Çeşmeler kültür açısından örnek gösterilebilir. Osmanlı Döneminde 2. Bayezid tarafından yaptırılan Çeşme Kalesi günümüzde Müze olarak kullanılmaktadır. Dalyan köyün çevresinde balık restoranları, Rum evi, cami ve plajlar bulunmaktadır. Ali Bostan Plaj, Kocakarı plajı Dalyan köyün plajlarındandır. Ayrıca Datça’nın Ilıca plajı da önemlidir. Plaj, yer altı kaynak sularıyla beslenmesi bakımından suyu ılıktır. Bundan dolayı sonbaharda havalar ısınmadan önce de yüzülebilir.

Ayvalık

Balıkesir’in bir ilçesidir. Yaz mevsiminin önemli turizm yerlerindendir. Unesco tarafından Dünya Miras geçici listesine dahil edilmiştir. Ayvalık’ın en çok tercih edilen plajı, Sarımsaklı Plajıdır. Plajın çevresinde birçok Cafe, restoran ve konaklama yerleri mevcuttur. Sessiz, kafa dinlemek için bir yer arıyorsanız da Badavut Sahilini tercih edebilirsiniz. Ayvalık’a gidildiğinde gezilecek diğer bir yer de Saatli Camidir. Saatli Cami, ilk önce 19. Yüzyılda yapılmış bir Ortodoks Klisesi iken 1928 yılında camiye dönüştürülmüştür. 1944 depreminde yıkılan çan kulesi yerine saat kulesi yapılmıştır.

Assos

Çanakkale’de yer alan tatil beldelerindendir. 1. Murat’ın yaptırdığı Behramkale Köprüsü, deniz manzaralı Assos Antik Kent, Hermogenes’in yaptığı Apollon Smitheus tapınağı gezilecek yerler arasındadır. Sivrice plajı ile Akliman Sahili Assos’un  tercih edilen yerleridir.

Editör: Fatih Düz – 13.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Hüsne Sürmelioğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıTestçiEmoji BağımlısıYorumcuÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sadece 2 Malzeme İle En Basit 4 Tarif

    Şizofreni Hastasına Nasıl Destek Olabiliriz?