içinde

MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Her Zaman En iyisini Hayal Et: Demet Mutlu

Ticari bir zekâya sahip olmak elbette ki önemlidir. Bir ticari faaliyette bulunacaksanız, ticari zekânın yanında size gözü kara cesur bir girişimci ruhu gereklidir.

İşte sizlere cesur bir girişimci kadından bahsedeceğim. Demet Mutlu. 1981 doğumlu genç bir girişimci.

Eğitim hayatının hepsi yurtdışında geçmiş. Liseyi İtalya’da okuduktan sonra üniversite için New York Üniversitesi’ne geçmiş ve Ekonomi okumuş. Ekonomi bölümünü birincilik ile bitirimiş ve ardından Harward Üniversitesi’nde master eğitimine kabul edilmiş.

Parlak ve çalışkan bir eğitim hayatı olmuş. Yurtdışında hep farklı fikirleri tanıma fırsatı olmuş.

Bu kadar okumanın sonunda bir yerlerde çalışmak fikri kendisine itici gelmiş olacak ki, ikinci yılında Harward’ı bırakıp kendi işini kurmak istemiş.

İstanbul’a Bebek semtinde bulunan evine geldiğinde belirli bir sermaye ayırarak, bugün hepimizin günde en az bir kere ziyaret ettiği Trendyol’un ilk temelini atmış.

2010 yılında Demet Mutu’nun 300 Bin Dolar sermaye ile kurduğu bir şirket Trendyol. Kurulduğu ilk dönemlerde sadece tekstil ve moda ürünlerinin satışını gerçekleştiriyordu.  Kurulduğu ilk 16 ayda Trendyol’un değeri 150 milyon dolara ulaştı ve dikkatleri üzerinde çekti.

Yurt içi ve yurt dışında birçok girişimci bu e-ticaret platformuna yatırımlarda bulundu. Kurulduğu yıl cirosu 34 milyon 33 bin 478 dolara ulaştı. Sosyal medya platformu olan Facebook üzerinden de e-mağaza olarak faaliyetlerde bulundu.

 

Kurulduktan 3 yıl sonra yani 2013 yılında İstanbul Maslak’ta yeni bir ofise taşındı. Aynı yıl içerisinde de buraya Trend Store isimli mağazasını açtı.

2018 yılına kadar Trendyol’un hem kurucusu hem de CEO’su olarak devam etti Demet Hanım. 2018 yılında bir Çin merkezli bir e-ticaret firması yüzde Trendyol’un 75’ini satın aldı. 2021 yılında aynı firma ortaklıkta ki payını yüzde 86 ya yükseltti.

Demet mutlu Trendyol’un CEO su olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Cesur bir girişimcini, gözünü karartıp aldığı bir kararın başarı öyküsüdür. Eğer Demet Mutlu zaten Harward gibi birçok insanın hayali olan bir okulda master yapıyorum, bittiğinde kesinlikle çok güzel yerlerde çalışabileceğim düşüncesinde olsaydı, bugün Trendyol’dan alışveriş yapıyor olabilirdi.

Çok güzel şartlar içerisinde bulunuyor olabilirsiniz. Şartlarınızın güzelliğinin cesaretinizi köreltmesine izin vermeyin.  Her zaman daha iyisini hedefleyin. Kendiniz için en iyisine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, başkaları için iyi bir şeyler yapmaya çabalayın.

Editör: Yusuf Alper EVCİL – 07.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Yusuf Alper EVCİL tarafından yazıldı

Yarım Kalmışlığın Hikâyesi kitabının yazarı, iki çocuk babası, instagram Farazimuhabbet hesabının sahibi. Muhasebeci.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    At Nalı Yengeci Kanı Milyonlarca Hayatı Nasıl Kurtarıyor?

    Yıllar Sonra Çıkagelen Bir Denizaltı Efsanesi: Tiamat