içinde

İnanılmazİnanılmaz

Dünyanın en uzun cam tabanlı köprüsünden geçmeye cesaretin var mı?

Vietnam’ın Son La eyaletinde, 2000 ft’lik cam tabanlı bir köprü yakında Guinness Dünya Rekoru kırabilir

Vietnam, güzel tapınaklar, lezzetli yemekler, geniş pirinç terasları ve sakin kıyı şeridi gibi pek çok şeyle tanınır. Şimdi, Güneydoğu Asya ülkesinde, büyük bir adrenalin ile birlikte muhteşem manzaraların keyfini çıkarmanızı sağlayan yepyeni bir turistik cazibe merkezi var. Vietnam’ın Son La eyaletindeki Bach Long köprüsünün dünyanın en uzun cam tabanlı köprüsü olduğu söyleniyor. Guinness Dünya Rekorları yetkilileri bu iddiayla ilgili yakın zamanda bir açıklama yapacak.

Vietnam’da Bach Long cam köprüsünde yürüyen bir işçi

Bach Long, “beyaz ejderha” anlamına gelir ve iki dağ arasında yaklaşık 2.000 fit uzanır. Eyalet, Vietnam’ın üçüncü en büyüğüdür ve ülkedeki en güzel çiçek vadilerinden ve sisli tepelerden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Yaya köprüsü, aşağıdaki yemyeşil vadiye bakar ve üç kat Fransız üretimi temperli camdan yapılmıştır.

Ziyaretçiler Vietnam’daki Bach Long cam köprüsünün geçit bölümünde duruyor
Bir çocuk Vietnam’da Bach Long köprüsünü geçiyor

Vietnam’ın üçüncü cam tabanlı köprüsü ve aynı anda 450 kişiyi ağırlayabiliyor. Manzara çarpıcı, ancak yürüyüş kalbin zayıflığı için değil. Sonuçta, buradayken, aşağıda uzanan geniş, yemyeşil vadi ile neredeyse 500 fit yükseklikte olacaksınız. Köprünün, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en uzun cam tabanlı köprüsü olarak resmen tanınan Çin’in Guangdong kentindeki 526 metre uzunluğundaki köprüyü geçtiği söyleniyor.

Genç bir ziyaretçi Vietnam’daki Bach Long köprüsünü sürünerek geçiyor

Editör: Fatih Düz – 18.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Burcu Aydınlı tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarÖncüGaleri SahibiListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bill Gates, Kripto ve NFT’lerin Sahte ve Değersiz Varlıklar Olduğunu Söylüyor

    Karbon Yakalama Tesisi İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Nasıl Yardımcı Olabilir?