içinde

MuhteşemMuhteşem

Kurban ve Yalan İbadetler

“Şüphesiz biz sana Kevser’i verdik. Öyleyse Rabbin için namaz kıl ve kurban kes. Asıl sonu kesik olan, senin düşmanın (sana buğzeden)dir” Kevser suresi ile vahyolunan kurban ibadeti, müslümanların yaptıkları ibadetlerden biridir ve çok önemli bir ibadettir. Ülkemize bakıldığında yoksulluk sınırında, dar gelirli ve orta gelirli insanlarımızın hayat pahalığına maruz kaldığını görmekteyiz.

Böyle bir ibadetin doğru dürüst yapılması, toplumumuzu rahatlatmanın ötesinde önemli bir dini vecibenin de yerine getirilmesini öngörmektedir. Ancak bu ibadet ülkemizde usulüne uygun olarak yapılmamaktadır. Hocanın verdiği fetva ile üçte biri sana, üçte biri komşuna, üçte biri fakire fukaraya! Yok öyle şey! Hep ihtiyaç sahibine, hep ihtiyaç sahibine; yoksa ibadetiniz yalan ibadet olur! “Gördün mü dini yalan sayanı? İşte odur yetimi itip kakan; Ve yoksula yedirmeyi özendirmeyen! Vay haline… o namaz kılanların ki, onlar namazlarının özünden uzaktırlar. Onlar halka gösteriş yaparlar. Hayra da engel olurlar.” İşte maun suresinde Allah’ın gazabını üzerlerine çekenler, kurban eti ile kavurma yapanlar, kurbanı hak sahibine vermek yerine difrizlerinde depolayanlar; işte onlar yalan ibadetin, gösteriş ibadetinin baş günahkarlarıdır.

Bugünlerde televizyonlarda, sosyal medyada, internette, velhasıl reklam dünyasında ana unsur deep freez, et kesme makineleri, kıyma makineleri ve et yemeği tarifleri pek revaçtadır; çünkü reklamcı da yani tüccar da yapılan, ibadetin bir yalan ibadet olduğunu; fakire fukara yardımının olmayacağını pekala bilmektedir. Cemaatle namaz kılarken, ‘millet görsün’ diye seccadeyi yolun kenarına atanlar, o karmaşada nasıl bir namaz konsantrasyonuna sahip olacaktır? Çünkü yaptığı iş gösteriş ibadetidir.

Lütfen islamı doğru yaşayanlar, yaşamak isteyenler, islam olmadıkları halde, müslümanlarla ortak yaşamı benimsemiş, müslüman olmadığı halde kurban kesenler lütfen; fakiri, fukarayı gözetiniz. Biliyorsunuz bu dönem aynı zamanda islam’ın 5. şartının da dönemidir. 

Zekat ve sadaka dönemidir. Allah hakkıyla İslam’ı yaşayanlardan, yardım ve sadakalarınızdan razı olsun. Allah’a emanet olun

Editör: Fatih Düz – 17.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Prof.Dr. M.Fatih Çam tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dün, Sanayi, Yarın 🚂 Sanayi Devrimi Belgeseli 🌎 Bilim 101

    Hayvanlar Dünyayı Nasıl Görüyor?