içinde , ,

Başarıya Giden Yolda Hep Başarısızlıktan Geçersiniz

Hayatımızda hiçbir şeyin yolunda gitmediğini düşündüğümüz, olumsuz düşüncelerden kurtulamadığımız zamanlar vardır. Yaptığımız yanlış seçimlerden geri dönüş olmadığını düşünüyoruz. Bu doğru değil.

Kararlar ve Pişmanlıklar

Hayatımız bizim için yapılan seçimlerle ve kendimiz için yaptığımız seçimlerle şekillenir. Bazı insanlar duygularına göre seçimler yaparken, bazıları da mantığa göre seçimler yapar. Bazen mantıklı bir şekilde yapmamız gereken seçimler, meslek seçimi gibi bizim için doğru olmayabilir. Birçok ebeveyn, çocukları için doktor, avukat veya öğretmen olup olmayacağına karar vererek planlar yapar. Gerçekten sevmediğiniz, yapmaktan hoşlanmadığınız, ailen istediği için sizi mutlu etmeyen ya da sırf para kazanmak için yaptığınız bir işiniz olduğunu hayal edin. Yanlış meslek seçimi stresli bir yaşamı garanti eder. Kendinize hiçbir şey için geç olmadığını hatırlatın. Yaptığınız yanlış seçimden pişmanlık duymak, yaptığınız ikinci yanlış seçim olacaktır. Önemli olan hatalarımızdan ders çıkarmaktır. Hala geçmişte yaptığınız hataları düşünüyorsanız, o hataları neden yaptığınızı hatırlamaya çalışın. Gözlerini kapat ve bu seçimi yaptığın ana geri dön. Bu seçimi yapmadığınızı hayal edin. Sizi rahatlatacaktır. Ayrıca geçmişteki hatalarınız için kendinizi affedin ve kendinizi suçladığınız için özür dileyin.

Geçmişe değil bugüne odaklanın.
Yapamadıklarınıza değil yapabileceklerinize odaklanın.
Pişman olunacak tek şey geçmişte yaşamaktır
Üzülecek tek şey, her günü dolu dolu yaşamamaktır.
Hayatınızı dünden pişmanlık duyarak yaşamayın.
Hayatını yaşa, böylece yarın bugün için pişman olmayacaksın.

Catherine Pulsifer, 2007

Sen Gerçekten Kimsin?

Hayatımızda verdiğimiz tüm yanlış kararların temelinde öz farkındalık eksikliği vardır. Kendinize sorun: “Ben kimim?, Ne istiyorum?”. Bu sorulara tatmin edici cevaplar bulamıyorsanız, şimdi düşünmeye başlayın. Kendi iç dünyanızı keşfetmeye başladığınız andan itibaren, verdiğiniz kararlarla hayatınızdaki olumlu değişiklikleri fark edeceksiniz. Örneğin, portakallara alerjiniz olduğunu biliyorsanız, onları yememeye karar vereceksiniz. Bildiğiniz gibi, yapılacak doğru şey bu. Bu örnek çok ilkel, ancak buradan başlayarak, kendinizi tanıyorsanız, hayatınızda yapabileceğiniz büyük ölçekli değişiklikleri düşünün.
Kendinizi tanımak, güçlü ve zayıf yönlerinizi anlamak, korkularınızı, arzularınızı ve hayallerinizi bilmek anlamına gelir. Nelerde iyi olduğunuzu ve iyi olmadığınızı, neye tutkulu olduğunuzu keşfedin; Bu, eksantrikliklerinizin ve huylarınızın, hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız şeylerin, toleranslarınızın ve sınırlamalarınızın farkında olmak anlamına gelir. Kendini bilmek, hayattaki amacını bilmek demektir.

Karar vermekte isteksizseniz, bir parça kağıt alın ve vermek istediğiniz kararı yazın. Sayfayı bir çizgi ile ikiye bölün. Sayfanın bir tarafına bu kararı verirseniz ne olacağını, diğer tarafına bu kararı vermezseniz ne olacağını yazın. Kararınızın sonuçlarını önceden tahmin edebileceğiniz için karar verme sürecinizi kolaylaştıracaksınız.

Editör: Astropower – 14.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    3 temel duygu türü ve bunların insan davranışlarına etkisi

    Ona gerçekten aşık mısın?