içinde

MuhteşemMuhteşem

Doğal Taşlar ve Faydaları

Doğal taşlar doğada kendi kendine oluşan ve ortaya çıkan organik, mineral maddelerdir. Çoğunlukla yerin yani toprağın altında çok büyük parçalar olarak bulunmaktadır. Çeşitli tabiat olaylarına maruz kalması sonucunda farklı şekil, renk ve özelliklere sahip olmaktadırlar.  Kadim öğretilerce doğal taşlar, binlerce yıldır şifa verici ve enerji dengeleyici olarak kullanılmıştır. Doğal taşların kendilerine özel titreşimleri ve enerjileri bulunmaktadır. Bu nedenle bulunduğu ortamın veya temas ettiği kişilerin titreşimlerini yükseltme özelliğine sahiptir.

Pembe kuvars taşı, aşk ve sevgi taşı olarak bilinmektedir. Kristali taşıyan kişiyi duygusal anlamda şifalandırmak, kendimizi ve başkalarını sevmek, affetmek konularında yardımcı olmaktadır.

Ametist taşı, ruh halini sakinleştirmek ve dengelemek için kullanılan güçlü bir kristaldir. İletişim ve bilgelikle ilişkilendirildiği için bu konularda kişiyi desteklediğine inanılmaktadır. Stresi azaltan bir taştır.

Sitrin taşı, para ve başarı taşı olarak bilinmektedir. Zenginlik, refah ve başarıyı çekmek için kullanılmaktadır. Kişide kendine güveni, ifade edebilmeyi ve yaratıcılığı arttırmaktadır.

Akik taşı fiziksel, ruhsal ve duygusal bedenlerimizi canlandırmak için gerekli enerjiye sahip bir kristaldir. Cinsel organlar ve cinsel güç üzerinde etkilidir.

Kristal kuvars taşı, kişinin konsantrasyonunu kuvvetlendirmektedir. Netlik, arınma ve dengeyi sağlamaktır. Sezgileri kuvvetlendirip üçüncü gözü açtığına inanılmaktadır.

Dumanlı kuvars taşı, negatif enerjilerin nötralize edilmesinde yardımcı olmaktadır. Kişiye amaçlarını, hayallerini ve iç sezgilerinin gücünü hatırlatan mistik bir kristaldir.

Aventurin taşı, şans taşıdır. Fiziksel gücü ve canlılığı arttırmak için kullanılmaktadır. Kalp sağlığı için önemli etkileri olduğuna inanılmaktadır.

Selenit taşı, kişinin ve bulunduğu ortamın aurasını temizleyen, enerjiyi arındıran, titreşimi yüksek güçlü bir kristaldir.

Editör: Fatih Düz – 15.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Elif Çalışkan tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Disney Plus adlı Dijital Yayın Platformu Türkiye’de

    Daha iyi, daha derin konuşmalar yapmak ister misiniz?