içinde

HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Disney Plus adlı Dijital Yayın Platformu Türkiye’de

Günümüzde televizyon ve sinemayı gölgesinde bırakan dijital yayın platformları bizim için oldukça önemli bir yere sahip olup televizyon ve sinemadan daha çok kullanmaya başladığımız bir platform olmuştur. Teknolojinin ilerlemesiyle 2016 yılında Netflix ile başlayan dijital yayın platformu önemli ölçüde ilgi görmüş Netflix ‘in arkasından Blu TV, Puhu TV, Gain ve kurucusunun  Acun Ilıcalı’nın olduğu Exxen adlı dijital yayınlar Türkiye’de kullanıma girmiş ve en çok tercih edilen dijital yayın platformları olmuşlardır. Bu platformların arasına Disney Plus da yer almıştır. ABD, Belçika, Hollanda gibi ülkelerde hizmet verirken artık Disney Plus da 14 Haziran tarihinden itibaren Türkiye’de kullanıma açılmıştır.

Pandeminin hayatımıza girmesiyle vaktimizin birçoğunu evde geçirmemiz dijital platformlara olan ilgimizi arttırmıştır. Ayrıca dijital yayın platformların bize istediğimiz zaman, istediğimiz yerde içeriği, süreyi ve reklamları kısa tutarak seyirciyi sıkmadan izleme imkanı sağlaması da bu tür platformlara ilgimizin artmasında etkisi olmuştur.

14 Haziranda Türkiye’de kullanıma açılmış olan Disney Plus ile ilgili bilgiler ise şu şekildedir:

Dısney Plus Hakkında Bilgi :

8 Kasım 2018 yılında Disney’e + eklenmiştir. Ve bu tarihten itibaren yayın platformu Disney Plus adıyla faaliyete geçmiştir. Dısney Plus, 12 Kasım 2019 tarihinde ABD’de kurulan bir dijital yayın platformudur. Merkezi ABD’nin Güneybatısında bulunan Kaliforniya’dadır. İçerik pazarlama başkanı Ricky Strausstur. İlk olarak 12 Eylülde Hollanda’da  yayın hayatına başladı. 2020’de Endonezya, Belçika, Portekiz, İzlanda, Norveç, Danimarka, İsveç, Lüksemburg 2021’de Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Avustralya 2022’de Türkiye’de hizmet girmiştir. Android TV cihazları, Smart TV, Android ve Apple telefon ve tabletler, Windows 10 ve 11 sürümlü bilgisayarlar, Mac OS, Chrome OS Disney Plus’u destekleyen cihazlardır. Ebeveyn kontrol sistemi, group watch ile 6 kişiyle sanal izleme etkinlikleri düzenleme ve aynı anda 4 ekranda izleyebilme Disney Plus’un özellikleridir.

Disney Plus yayın programında diziler, filmler, belgeseller ve animasyonlar yer alacaktır. Yerli dizilerden büyük bir yankı uyandıran Kaçış, 2023 yılında yayına başlaması beklenen Atatürk’ün hayat hikayesinin anlatılacağı Atatürk, Demet Özdemir ile Buğra Gülsoy’un başrollerini paylaştığı Dünyayla Benim Aramda, Timuçin Esen ile Ebru Özkan’ın olduğu Gri adlı diziler olacaktır.

KAÇIŞ

Kaçış, büyük bir yankı uyandıran ve ilk bölümü 14 Haziranda yayınlamış olmasıyla birlikte Disney Plus’ın ilk yerli yapımıdır.

Dizinin yönetmen koltuğunda ise Yağız Alp Akaydın oturmaktadır. Senaryosunu da Ali Doğançay tarafından yazılmıştır. Başrolde Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu bulunmaktadır. Engin Akyürek savaş fotoğrafçısı Mehmet İrem Helvacıoğlu Zeynep adlı karakteri canlandıracaktır. Levent Ülgen, Aras aydın, Deniz Baysal Yurtçu ve Leyla Tanlar dizinin diğer oyuncularıdır. Büyük bir yankı uyandırmasın sebebi konusu olmuştur. Konuya baktığımızda ise araştırma yapmak için Ezidi adlı bir köye gelen grubun bir terör örgütüne yakalanmaları üzerine kaçış hikayeleri işlenecektir.

ATATÜRK

Lanistar Medya imzalı Atatürk adlı dizi 29 Ekim 2023 yılında yayınlanması bekleniyor.

Dizinin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin yapacaktır. Dizi, tarih türündedir. Dizide Atatürk’ün hayat hikayesi anlatılacaktır. Atatürk’ü canlandıracak oyuncu ise Aras Bulut İynemlidir. M. Kemal Atatürk’ün annesini Songül Özden, babasını  Mehmet Günsür, kız kardeşi Makbule Atadan’ı Sahra Şaş, M. Kemal Atatürk’ün mektuplaştığı Madam Corinne’ yi de Esra Bilgiç canlandıracak.

Dizinin 2 sezon ve toplam 12 bölümden oluşacağı düşünülüyor.

DÜNYAYLA BENİM ARAMDA

Dünyayla Benim Aramda adlı dizi de yakında Disney Plus platformda yer alacak bir diğer internet dizisidir.

Dizi daha yayınlanmadan sosyal medyada popüler olmayı başarmıştır. Dizinin yönetmenliğini Hülya Gezer senaristliğini Ezel, Suskunlar, Maral dizileri ve İkimizin Yerine adlı filmi kaleme alan Pınar Bulut yapacaktır. Başrolde Demet Özdemir (İlkin) ile Buğra Gülsoy (Tolga) vardır. Hafsanur Sancaktutan (Sinem), Zerrin Tekindor (Burçin), İbrahim selim (Cüneyt), Melisa Döngel (Ceren), Metin Akdülger (Kenan) dizinin diğer oyuncularıdır. Zamanla Sevdiği adama yabancılaşan bir kızın ilişkilerine devam etmek için sosyal medya aracılığıyla oynadığı oyun dizinin konusunu oluşturmaktadır.

GRİ

Ogm Pictures yapımlı İnternet dizisinin yönetmeni Taylar Biraderdir. Timuçin Esen (Fuat), Ebru Özkan’ın (Hülya) başrollerini paylaştığı Gri dizisi gizem ve gerilim türündedir.

Selin Kahraman (Leyla), İlayda Akdoğan (Ceyda), Buçe Buse kahraman (Selin) kadroda yer alacak diğer oyuncularıdır . Dizinin süresi 1 saat ve 8 bölüm olacağı düşünülüyor. Konusu da oldukça ilgi çekicidir. Fuat, başarılı bir avukattır. Fakat kızının yaşadığı bir olayla ve telefonuna gizemli mesajlar gelmesiyle Ferit’in hayatı bir anda değişmesini konu edinmiştir. Disney Plus yayın programına dahil edilen gri adlı dizinin çekimleri başlamıştır. yayın tarihi ise henüz belli değildir.

Sonuç olarak Netflix, Exxen, Blu TV, Amazon Prime Video ve Türkiye’de kullanıma yeni giren Disney Plus adlı dijital yayınlara günümüzde ilgi oldukça artmıştır. Disney Plus, Yeni kullanıma açılmasına ve yukarıda bahsedilen dizilerin daha başlamamasına rağmen gerek oyuncular gerek konu açıdan merakla beklenen bir yayın platformu olmuştur.

Editör: Fatih Düz – 15.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Hüsne Sürmelioğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıTestçiEmoji BağımlısıYorumcuÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Üniversite Mezunu İşsizler, Hayaller ve Acı Gerçekler

    Doğal Taşlar ve Faydaları