içinde

HavalıHavalı ÜzgünÜzgün

Amerikalı Aile, AirPods’un Çocuklarının Kulak Zarlarını Patlattığı İddiasıyla Apple’a Dava Açtı

ABD’de bir aile, bir çift AirPods’un oğullarının kulak zarının patlamasına neden olduğunu iddia ederek Apple’a dava açtı.

16 Mayıs Pazartesi günü açılan davaya göre, olay 2020 yılında 12 yaşındaki çocuğun AirPods Pro’yu takarken iPhone’unda Netflix izlediği sırada ortaya çıktı. Kulaklıkların düşük ses seviyesinde olmasına rağmen çocuğun kulaklarına zarar verdiğini ve ses seviyesinde uyarı verilmeden çaldığını iddia edildi. Teksaslı ebeveynler Carlos Gordoa ve Ariani Reyes, sesin çok yüksek olduğunu ve mahkeme belgelerinde BG olarak tanımlanan oğullarının kulak zarının yırtıldığını ifade ettiler. Ayrıca B.G.’nin kalıcı işitme kaybı, kulak çınlaması ve baş dönmesi yaşadığını ve işitme cihazına ihtiyacı olduğunu söylediler. Ailenin avukatı olan Tej Paranjpe yaptığı açıklamada, “Bu çocuğun hayatı ciddi şekilde değişti çünkü Apple, AirPod’larının ses seviyeleri hakkında bir uyarı belirtmedi ve kalıcı işitme kaybına yol açtı.” ifadelerini kullandı.

Aslında bu tür cihazlarda Amber Alarmı denilen bir uyarı sistemi bulunuyor. Amber Alarmı, Amerika’da bir çocuğun kaybolmasını haber vermek için telefon kullanıcılarına yüksek sesle bir alarm yayar. Böylece kullanıcılar durumdan haberdar olur. Çocuğun ebeveynleri de bu alarmı yayan AirPods yüzünden çocuklarının kulak zarının yırtıldığını ve kalıcı hasara neden olduğunu belirtiyor.

Şikayetler devam ediyor

Davaya göre, o zamandan beri Apple forumunda 1500’den fazla benzer şikayet yapıldı. Çift, elektronik cihazın ani yüksek seslere otomatik olarak ayarlanması gerektiğini söylüyor.

Apple tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sağlıklı ve Pürüzsüz Bir Beden İçin: Kuru Fırçalama

    100 Günün Sonunda, Rusya ve Ukrayna Savaşı