içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Sağlıklı ve Pürüzsüz Bir Beden İçin: Kuru Fırçalama

Kuru fırçalama yöntemi son zamanlarda dünyaca ünlü kişilerinde kullandığı bir cilt bakım yöntemidir. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok kişi selülitlere savaş açarak daha pürüzsüz bir tene sahip olmak için bu yöntemi kullanmaktadır. Kolay ve zahmetsiz olan kuru fırçalama yöntemi düzenli uygulandığı zaman gözle görülür sonuçlar almak mümkündür. Sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da çok faydaları olan kuru fırçalama yöntemine gelin beraber yakından bakalım.

Kuru Fırçalama Nedir?

Kuru fırçalama, at kılı fırça yardımıyla vücudun aşağıdan yukarı doğru yani kalbe doğru yapılan bir fırçalama işlemidir. Sonra zamanlarda atkılı dışında vegan fırça alternatifleri de bulunmaktadır.

Kuru Fırçalama Ne Zaman Yapılmalı?

Kuru fırçalama işlemi akşam yerini sabah yapmak bedeninizi uyandırmak ve enerji vermesi açısından size yardımcı olacaktır. Özellikle sabah saatlerinde duştan önce bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

Kuru Fırçalama Nasıl Yapılır?

Çok sert olmayan bir kuru fırça edindikten sonra adından da anlaşıldığı üzere bedeniniz kuruyken ayaklardan başlayarak tüm bedeni aşağıdan yukarı kalbe doğru fırçalayabilirsiniz. Sadece karın bölgesinde saat yönünde bir fırçalama yapmanız daha doğru olacaktır. İşlem sırasında karıncalanma olması son derece normaldir. 5-6 dakika boyunca fırçalama yapmak yeterli olacaktır. Ardından krem veya sevdiğiniz yağlar ile bedeninizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Kuru Fırçalamanın Faydaları

  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Ölü derilerden arındırır.
  • Gözenekleri temizler.
  • Lenfatik sistemi destekler.
  • Selülit görünümünü iyileştirir.
  • Çatlak oluşumunu engellemek de yardımcı olur.
  • Bedeni canlandırarak enerjiyi arttırır.

Kuru fırça kişiye özel olmalıdır. Ayrıca belirli aralıklarla temizlemeniz hijyen açısından önemlidir. Fırçayı kuru bir şekilde muhafaza etmeniz gerekmektedir. Ayrıca dolaşım veya varis gibi sağlık sorunlarınız varsa uygulamadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Editör: Fatih Düz – 04.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Elif Çalışkan tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Marvel's Spider-Man Remastered Ağustos ayında PC'ye geliyor

    Amerikalı Aile, AirPods’un Çocuklarının Kulak Zarlarını Patlattığı İddiasıyla Apple’a Dava Açtı