içinde

KomikKomik

Microsoft, Tesla Çalışanlarını Elon Musk’tan Kurtarmak İstiyor

Geçtiğimiz günlerde Microsoft ekibinden Tiana Watts-Porter, LinkedIn’e Tesla çalışanlarına Tesla’daki iş modelinden kaçmayı vaat eden bir kurtarma çağrısı yaptı. Kısa bir süre sonra silinen gönderide, “Microsoft ve bağlı şirketlerimiz LinkedIn ve GitHub’daki tüm seçenekleri sunuyoruz!!! Microsoft’ta her şeyi istediğiniz gibi yapabilir ve kendiniz olabilirsiniz!“ ifadeleri kullanıldı.

Böyle bir olayın olmasının kökeni yine geçtiğimiz günlerde Musk’ın, Tesla çalışanlarına uzaktan çalışmaya sonlandırılmasıyla ilgili bir dizi sızdırılmış e-posta ve takip eden tweetlerine dayanıyor. Musk, sahibi olduğu Twitter’dan “uzaktan çalışmanın artık kabul edilebilir olmadığını” söyledi ve şirketlerinde uzaktan çalışmayı yasakladı. Ayrıca Musk, çalışanlarının şirkette haftada en az 40 saat geçirmesini aksi takdirde işten çıkmaları gerektiğini söyledi.

Bahsi geçen tweet;

Peki Elon Musk neden böyle düşünüyor?

Açıkça belirtmek gerekirse, Tesla fiziksel şeyler inşa ediyor. Hiç kimse, çalışanların evlerinden endüstriyel kaynak yapmalarını bekleyemez dimi? Tabiki iş sadece fiziksel süreçle ilerlemiyor, bunun tasarımsal, araç konseptleri ve sistemleri oluşturmak için yazılım kısmı da var. Ayrı zamanda, pazarlama, iş geliştirme, muhasebe, İK, finans ve diğer sayısız dallar için bir ofise ihtiyaç olmayabilir ama Musk’a göre durum başka.

Musk’ın nadiren tatile çıktığı ve Tesla’nın sıkıntılı dönemlerden geçtiği zamanlarda fabrikada uyuduğu biliniyor. İddiaya göre sızdırılan bir başka e-postada Musk, “Ne kadar kıdemliyseniz, varlığınız o kadar görünür olmalı. Bu yüzden fabrikada o kadar çok yaşadım ki fabrikadakiler yanlarında çalıştığımı görebilsinler. Bunu yapmasaydım, Tesla çoktan iflas ederdi” dedi.

Musk’a göre Amerikalılar tembel

Geçen ay Musk, Financial Times tarafından düzenlenen bir konferansta katılımcılara şunları söylemişti:

“Çin’de üretime güçlü bir şekilde inanan çok sayıda süper yetenekli ve çalışkan insan var. Oysa Amerika’da insanlar işe gitmekten hiç kaçınmaya çalışıyorlar.”

Açıkcası bu olay daha çok konuşur gibi duruyor. Ayrıca insanlarda ikiye bölünmüş durumda, kimisi Musk’ı haklı bulunurken kimisi de onu eleştiriyor. ama genel olarak bakılacak olursa Microsoft’un, bu olayı lehine çevirmek istediği bariz bir şekilde belli oluyor.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatih Düz tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Solucan delikleri ile zamanda yolculuk mümkün mü?

    Seçtiğin yiyeceklere/içeceklere göre aslında hangi şehirde yaşaman gerektiğini söylüyoruz..