içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz KomikKomik ÜzgünÜzgün KızgınKızgın

İşte Dünyanın En İlginç Arabaları

Dünyanın en ilginç arabalarını merak ediyor musunuz?

Hemen hemen hepimizin hayalidir güzel bir arabamızın olması ama ya arabanız sıra dışı olursa? Ya da şöyle söyleyeyim bir gün trafikte seyir halindeyken ‘muzdan’ bir arabaya rastlarsanız ne tepki verirsiniz? O zaman dünyanın gelmiş geçmiş en ilginç arabalarını birlikte inceleyelim mi?

1. Telefon Araba

Howard Davis’in imzasını taşıyan ve dünyadaki en ilginç arabalardan biri olan bu telefon araba oldukça ilgi çekicidir. Peki ya bu ilginç arabanın kendisine ait bir Facebook sayfası olduğunu biliyor muydunuz? Evet yanlış okumadınız bu ilginç telefon arabanın kendisine ait bir Facebook sayfası vardır ve oldukça da ilgi görüyor. Davis, bu arabayı hayata geçirmekle kalmayıp geçtiğimiz aylarda ABD sokaklarında kullanırken görüntülenmiştir. Bu aracın en havalı tarafı ise sıradan bir korna sesi yerine telefon zili çalmasıdır. Bu araç başlangıçta Davis’in “Datel Communications” adlı telefon şirketinin tanıtımı için yapılmıştır. Ama sonrasında büyük ilgi görmüştür.

2. Topuklu Ayakkabı Araba

Arabadan çok, üç tekerlekli bir motoru andıran bu icat topuğu çıkardığımızda arka kısmının bir Harley Davidson motosikletinin arka tarafına benzer tasarlandığını görüyoruz. Yüksek topuklu ayakkabı konseptine sahip bu araba oldukça ilginç ve dikkat çekicidir. Bu arabayı erkekler her ne kadar tercih etmek istemese de kadınların bir hayli ilgisini çekmektedir. Konforuna gelecek olursak da pek konforlu olduğunu sanmıyoruz. Dış görünüşüyle ilgi odağı olsa da kullanılmak için pek tercih edilmiyor.

3. Muz Araba

Yine çılgın bir tasarımcı tarafından üretilen bir muz arabayla karşı karşıyayız. Oldukça ilgi çekici olan bu araba görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Bu araç konsept otomobil ismini verdiğimiz bir firmanın tanıtım otomobilidir. Tam olarak bir ilgi çekme ürünüdür diyebiliriz. Firmalar genellikle bu araçlarla ilgi çekmeyi hedefler ve başarırlar da. Her yıl milyarlarca insan, dünya genelinde gösterilen binlerce arabanın en yeni be en dikkat çekici modellerine göz atmak için yollara koyulur. Dolayısıyla bu muz otomobil de oldukça dikkat çekicidir. Yoğun ilgi görmesinin yanı sıra seri üretime geçip geçmeyeceği henüz belirsiz olan bir araçtır.

4. UFO Araba

Görünümüyle bir UFO’yu andıran bu araç üretildiği dönemde oldukça ilgi görmüştür. Hem devasa görüntüsü hem de üretim amacı insanların ilgisini çekmeyi başarmıştır. UFO araba aslında modifiye edilmiş bir Volkswagen Beetle’dir. Bu aracın üretim amacı Nevada, Black Rock City’de bulunan popüler haftalık fantezi festivali Burning Man gibi kongrelerde ve sanat gösterilerinde göstermektir.

5. Truva Atı Arabası 

Arabalara olan merakımız her geçen gün daha da artmaktadır. Bu durum birbirinden ilginç arabaların üretilmesi demektir. Truva Atı arabası bugüne kadar yapılmış en ilginç ve ilgi odağı olan arabadır. Larry Fullerton ‘a ait olan bu araba tuhaf arabalar kategorisinde 60’ların sonuna kadar birinciliği elde tutmuştur. Yunanistan’a istilada yardımcı olan, Truva Atı’nı anımsatan tam anlamıyla tahtadan bir at eklenmiştir. Bu araba oldukça ilginç olmasının yanı sıra kullanılıyordu da. Eşya yükleyip boşaltmak için işlevsel bir vinç olarak kullanıldığı söylenmektedir. Yani ilginç tasarımı ve işlevi ile uzun yıllar birinciliği elden bırakmamıştır.

6. Domuz Araba 

Yine tasarımı ile akıllara durgunluk veren bu araç üretildiği dönemde çok ilgi görmüştür. Domuz şeklinde olan bu araba bizlere oldukça ilginç geliyor. Dünyada bu arabanın çok sayıda başka biçimleri de vardır. Ama en ilgi çekeni ve gözde olan şüphesiz ki bu pembe domuz arabadır. Bu araç, Greenpeace tarafından hava ve iklim kirliliğine karşı ayrıca hayvan haklarını da savunmak için yürüttüğü kampanyalardan dolayı Avrupa ve Almanya çapında seyahat etmek için kullanıyor.

7. Şişko Araba

1980 yıllarından itibaren yapmış olduğu heykellerle dünyada isim yapmış Avusturalyalı heykeltıraş Erwin Wurm tarafından tasarlanan şişko araba oldukça ilgi çekicidir. Şişko araba bir Porsche kasası alınarak cila ile kaplı poliüretan köpük, fiberglas ve strafor ile donatılarak büyütülmüştür. Wurm ilk aracını 2005 yılında sergiye sunmuştur. Ve güç, vücut, servet ağırlığı arasındaki ilişkiye karşı çıkmak için böyle bir girişimde bulunduğunu açıklamıştır .

8. Komik Araba 

Bir çizgi film karakterini andıran bu araba tasarımı ile herkesi büyülemeyi başarmıştır. Parlak turuncu işçiliği ile göz doldururken tasarımcısını farklı bir boyuta taşımıştır. Funny Car yani Komik Araba, geleneksel olarak özel yarışlarda, drag yada kalkış yarışlarında boy göstermektedir. Bu araba özel olarak gövdesi ve şasi fabrikasyonu yukarı doğru eğime sahip şekilde karakterize edilmiştir. Dünya genelinde çok popüler olan bu araç çok fazla beğenilmektedir.

9. Uzay Mekiği Araba 

Bu arabayı en çok Kuzeybatı Ohio’da kullanılırken görebilirsiniz. Bu araba, 1973 model Oldsmobile Toronado üzerine Cleveland eğlence parkındaki eski uzay mekiğinin parçaları eklenerek yapılmıştır. Bu araca 10 yetişkin yada 15 çocuk oturabilir. Ron, bu aracı uzaydan daha çok ikamet ettiği Ohilo eyaletinde kullanmak için tasarlamıştır. Nitekim planladığı gibi de olmuştur. Araç oldukça ilgi çekmiştir. Yıllar önce hızını kaybettiği için roket araba niteliğinde değildir ama hala oldukça ilgi çekicidir.

Editör: Ayşe Tunç – 22.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Gamze Gaye tarafından yazıldı

Merhaba ben Gamze Gaye Dinç . 1999 Mersin doğumluyum . Zincire Vurulmuş Kalbim Kitabının yazarıyım. Ve okul öncesi öğretmeniyim . Yazmak bir tutku benim için . Umarım sizler de yazılarımı beğenenirsiniz.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Eski Mezopotamyalılarda Hayalet İnanışı

    Bilgisayar Gibi Çalışan Akıllı Lensler İnsan Hayatını Nasıl Değiştirecek?