içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Rolls-Royce İlk Tam Elektrikli Aracı Spectre’yi Piyasaya Sürdü

Rolls-Royce 3.0 burada.

Rolls-Royce efsanesini güvenli hale getiren tüm özellikler Spectre’de. Tasarımı ile bu fantastik araç sessiz ve güçlü ve Rolls-Royce’un elektrifikasyona ne kadar iyi adapte olduğunu gösteriyor.

Rolls-Royce’nin kurucu ortağı olan Charles Rolls, 1900’lu yıllarda otomobil için elektrikli bir gelecek öngördü. Rolls, Columbia Elektrikli Taşımacılığını satın aldı. Otomobiller’in kurucu babasının Rolls’un hayali ise gerçek olmak üzere.

Eşsiz Ismarlama mimarisiyle inşa edilen ilk Goodwood dönemi Phantom, 2003 yılında piyasaya sürüldü. Rolls-Royce 1.0 markanın canlanmasını işaret etti. Bunu takiben, “Lüks Mimarisi” ile mevcut Phantom, Cullinan ve Ghost modellerinin yanı sıra Coachbuild projeleri kavramsallaştırıldı. Rolls-Royce 2.0, markanın ürün yelpazesini genişletmesiydi. Lüks Mimarisi ilk hayal edildiğinde, onu elektrikli sürücüye uyarlama yeteneği önemli bir faktördü.

Bununla birlikte, Rolls-Royce deneyimi, ancak elektrikli tahrik teknolojisinin yeterince olgunlaştığı için şimdi tam olarak gerçekleştirilebilir. Rolls-Royce 3.0 ve cesur yeni tamamen elektrikli çağın başlangıcı, tamamen elektrikli bir güç aktarma organı eklenerek muhteşem hale geldi.

“Merkezi Olmayan İstihbarat” sistemi

Rolls-Royce, Spectre için 1.000’den fazla araç işlevi arasında bilginin ücretsiz ve doğrudan değiş tokuşunu sağlayan ve markanın olağanüstü sürüş kalitesini artıran çığır açan bir “Merkezi Olmayan İstihbarat” sistemi geliştirdi. Spectre ile şirket, teknolojinin Rolls-Royce deneyimini destekleyebilecek bir seviyeye ilerlediğini teyit ediyor. Spectre sadece Rolls-Royce için değil, aynı zamanda elektrifikasyon için de tarihi bir andır. Rolls-Royce, 2030’un sonunda, serisindeki her modelinin tamamen elektrikli olacağını belirtti.

Spectre sadece bir araçtan daha fazlasıdır. Rolls-Royce tamamen elektrikli bir döneme geçerken, bir niyet beyanı ve parlak, cesur bir geleceğin sembolüdür. Tamamen elektrikli bir aktarma organına olan bu bağlılık sadece Rolls-Royce sürüş deneyimini geliştirebilir. Anında tork, sessiz çalışma ve algılanamayan bir vitesin algılanması Rolls-Royce ayırt edici özellikler olarak gösterildi.

Ön istatistiklere göre, Spectre’nin 520 km WLTP’lik tamamen elektrikli bir menzile sahip olması ve 430kW güç aktarma organından 900Nm tork sağlaması bekleniyor. 4.4 saniyede 0-100 km arasında gidebilir.

Tabi bu rakamlar resmi değil birer öngörü çünkü Spectre’nin önünde hala birkaç ay test ve optimizasyon var. Spectre, 2023’ün ikinci çeyreğinde sonuçlanmadan önce son aşamasına ulaşacak ve 2023’ün son çeyreğinde tamamen başlatılacak.

Editör: Fatih Düz – 20.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Ali Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıAnketörListe UstasıÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    James Webb Uzay Teleskobu, Bu Kez Yaratılış Sütunlarını Görüntüledi

    İnsan Neden Rüyalarını Hatırlamaz?