içinde

Frene Basmaya Gerek Yok! Ford, Otomatik Hız Sınırlama Teknolojisini Test Ediyor

Ford, okullara, hastanelere ve alışveriş bölgelerine yaklaştıkça araçları otomatik olarak yavaşlatan yeni hız sınırlama teknolojisini test etmeye başladı…

Otomobil markası Ford, güvenliği artırmak için belirlenen özel alanlara girdiklerinde araçların hızını otomatik olarak sınırlayan yeni teknolojiyi test ediyor. Ford çalışanları tarafından geliştirilen yazılımla beraber araçlar belirlenen bölgelerde otomatik olarak yavaşlayacak. Bu yazılım çalışmasının adı Geofencing teknolojisi…

Geofencing, belirlenmiş bir coğrafi sınırı tanımlamak için GPS ve RFID(radyo frekansı tanımlama) kullanılması anlamına geliyor. Bu yazılımın devrede olması için Ford araçlarının internete bağlı olması gerekmekte. Otomatik yavaşlatma sistemi, ilk olarak yaya trafiğinin olduğu okullar, hastaneler veya alışveriş bölgelerde test edilecek. Ford’un amacı, yeni teknolojinin hız sınırı işaretlerine olan ihtiyacı sona erdirmek ve sürücülerin yanlışlıkla aşırı hız cezalarına maruz kalmasını önlemek olduğu belirtildi.

Ford Avrupa City Engagement Almanya Müdürü Michael Huynh, otomatik yavaşlatma sistemi hakkında ”herkese fayda sağlamak için günlük sürüşü daha kolay ve daha güvenli hale getirmeye yardımcı olma potansiyeline sahip” dedi. Ayrıca çalışanlar trafik akışını iyileştirmek ve kaza riskini azaltmak açısından hız sınırlamasının etkisini analiz etmek için iki FordPro aracı kullanacak. FordPro aracı, belirlenen bir alana girdiğinde, aracın gösterge tablosu ekranında hız sınırı bilgisi belirir ve mevcut hızın altında yanıp söner. Araç, daha sonra sürücü herhangi bir zamanda sistemi devre dışı bırakabilmesine rağmen, coğrafi sınırlamalı bölge ile uyumlu olarak hızı otomatik olarak düşüyor. Ford, gelecekte otomatik yavaşlatma sisteminin, sürücülerin kendi özel alanlarını belirlemesini olanak sunacağını iddia ediyor. Yani sürücüler istedikleri gibi hız sınırlarını dinamik olarak da kendileri belirleyebilecek. Ford’un yeni teknolojisinin bir başka avantajı da hız sınırı işaretlerine olan ihtiyacı azaltabilmesi. Böylece sürücülerin işaretleri izlemek yerine yollara konsantre olmalarını sağlayabilecekler.

Çalışmalar hala devam ediyor, ilerleyen zamanlarda neler olacak hepimiz göreceğiz.

Aşağıya yeni teknolojiyi anlatan videoyu bırakıyorum;

https://www.youtube.com/watch?v=36wVQGISZVU

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Batı Edebiyatını Ne Kadar Biliyorsun?

      Güne Astrolojik Bakış | 26.05.2022