içinde

3. Dünya Savaşı

III. Dünya Savaşı, gelecekte nükleer silahların geliştirilmesi, test edilmesi ya da kullanılması sonucunda gerçekleşeceği düşünülen bir dünya savaşıdır. 2. Dünya Savaşı bu yıkımın ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını göstermektedir. Bazıları bu savaşı, Soğuk Savaş ya da Teröre Karşı Savaş gibi sınırlı veya daha küçük çatışmalara atıfta bulunmak için kullansa da, diğerleri böyle bir çatışmanın hem kapsam hem de yıkıcı etki açısından önceki dünya savaşlarını geride bırakacağını varsayıyor.

Her seferinde karşı karşıya gelen Rusya ve ABD bu savaşı başlatabilecek ülkeler arasında. Şu an her ne kadar karşı karşıya gelmemiş gibi dursalarda geçmişte yaşananlar savaşın ne kadar yakın olduğunu ve ufak bir hatada neler yaşanabileceğini tahmin etmek zor değil.

Söz konusu savaş birçok ülkede askeri ve sivil yetkililer tarafından beklenmekte ve bu doğrultuda savunma planları yapılmaktadır. Bu planlar dahilinde nükleer sığınaklar inşa edilmiştir. 

Editör: Oğuz Yılmaz – 11.05.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Ramazan Adsan tarafından yazıldı

AnketörÜyelik YılıMakale YazarıEditör YazarÖncü

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Yıllarında Ekonomi

      Serbest Piyasa Nedir? Mümkün Müdür?