içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Subliminal Mesajlarla Bilinçaltınızın Sınırlarını Zorlayacak En İyi 8 Film!

1. V for Vendetta (2005)

Film, İngiltere’de geçiyor. Ülke son derece baskıcı bir toplum düzenini yaşamaktadır. Türlü yasaklar ve engellerle idare edilen halk, şiddet yanlısı bir konuma gelmiştir. Gizemli V, belaya bulaşmış masum bir kadın olan Evey’i kurtarır ve devrim başlar…

2. Snowpiercer (2013)

Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır.

3. Fight Club (1999)

Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır.

4. Eyes Wide Shut (1999)

Bill Harford ve karısı Alice Harford’ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf tepki gösterir…

5. 1984 (1984)

Distopik bir evrende geçen film 3. Dünya Savaşı’nın henüz sonlandığı dünyamızda geçer. Dünyanın en büyük devleti olan Okyanusya, günümüz Londra’sının yerine kurulmuştur. Okyanusya deyim yerindeyse tam bir korku imparatorluğudur.

6. District 9 (2009)

Filmde, 1982 yılında hayatta kalan son uzaylıların yaşamlarını devam ettirebilmek için dünyayı yerleşmeleri anlatılıyor. Güney Afrika’nın bir bölgesine yerleşen uzaylılar çok geçmeden bir araştırma ekibi tarafından keşfedilip gözlem altına alınırlar.

7. Equilibrium (2002)

III. Dünya Savaşı sonlanmıştır. Savaşın getirdiği faşist ve baskıcı sistem, insanların duygularını kontrol altında tutmaya çabalamaktadır. İnsanlar için ilgi uyandırılabilecek ve onlara bir umut bahşedebilecek her şey yasaklanmıştır.

8. Equals (2015)

Film; açgözlülük, fakirlik, şiddet gibi duyguların olmadığı bir dünyada geçiyor. Yeni bir evrede yaşayan insanlık; depresyon, aşk, nefret gibi duygularını geri plana iterek duygulardan kurtulma yoluna gidiyor.


Siz bu filmler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Ali Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıAnketörListe UstasıÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Roman Anlayışı

    Astronotların Beyinlerinde Aylar Süren Değişimler Yaşanıyor