içinde

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı

Hinduların Protesto Ettiği Aamir Khan Filmi, Laal Singh Chaddha

Laal Singh Chaddha ünlü aktör Aamir Khan’ ın yeni filmi. Film 1994 yapımı Amerikan filmi Forrest Gump’ ın Hint versiyonu. Filmde Aamir Khan’a Kareena Kapoor eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini Advait Chandan üstleniyor. Senarist koltuğunda ise Atul Kulkarni oturuyor. Film yalnız yaşayan annesi tarafından büyütülen özel bir çocuğun hayatta yaşadığı zorlukları ve bu zorluklara karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Laal Singh Chaddha hayatı boyunca masumiyeti ve kalbinin güzelliği sayesinde karşısına çıkan herkesin sevgisini kazanmayı başarıyor ve karşılaştığı herkese farklı görünen her insanın sıra dışı bir hikayesi olduğunu gösteriyor.

Film Neden Boykot Ediyor?

Laal Singh Chaddha filminin boykot temelleri Aamir Khan’ ın 2014 yılında yaptığı PK filminden atılıyor. Peekay (PK) filminde Aamir Khan’ın Hindu tanrıları aşağılayıcı, alaycı sahnelerin olduğu gerekçesiyle linç başlıyor ve günümüze kadar yer yer devam ediyordu iki yıl önce Aamir Khan Emine Erdoğan’la görüşmesinden sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hindistan müslümanları katlediyor” açıklamasından sonra Hindistan halkı Aamir Khan ‘a iyiden iyiye cephe aldı. Filmin vizyona girmesiyle Hindular sosyal medyada filmi boykot etmeye başladı.

Aamir Khan boykot kararı için “Umarım insanlar filmi beğenir. Kimseyi incitmek istemiyorum ama filmi görmek istemiyorlarsa da buna da saygı duyarım. Bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Yine de Laal Singh Chaddha ‘yı izlemelerini isterim. Bu film çok çalışkan bir ekip ve sanatkarlar tarafından yapıldı, umarım beğenirsiniz” dedi.

Aktör Hrithik Roshan, Aamir Khan ve Laal Singh Chaddha filmine olan hayranlığını Twitter’da paylaşınca Hindular tarafından oda sosyal medyada linç edilmeye başlandı. Roshan “Sadece filmi izledim, kalbini hissettim. Eksileri ve artıları var ama yine de harika bir film”. Yazdıktan sadece bir saat sonra Twitter’da en çok konuşulan konu oldu. Ve onunla birlikte Aamir Khan ‘a destek veren tüm ünlüleri boykot etme kararı Twitter’da yayıldı. Ama bu boykot kararı filmin sanki biraz işine geldi ve çok kısa bir sürede 400 milyon dolarlık güzel bir hasılat elde etti.

Meraklısı için filmin fragmanı 👇

İyi seyirler 🎥

Editör: Fatih Düz – 29.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

panini tarafından yazıldı

Üyelik YılıYorumcuListe UstasıVideo YapımcısıMakale Yazarı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Haftalık Astroloji Yorumları ve Tarot Kartları | 29 Ağustos – 04 Eylül

    Eski Diş DNA’larında Bulunan Uçuk Virüsü Salgınlarla İlgili Yeni Bir Kapı Araladı