içinde ,

”Örümcek Adam: Örümcek Evreninin Ötesinde” Hakkında Bildiğimiz Her Şey!

Örümcek Adam (Shameik Moore), Örümcek Kadın (Hailee Steinfeld) ve tüm muhteşem Örümcek arkadaşları, Sony’nin animasyon Örümcek Evreni üçlemesinin destansı sonu olan Örümcek Adam: Örümcek Evreninin Ötesinde ile son maceraları olabilecek bir şey için bir araya gelmeye hazırlanıyor. Bu inanılmaz destanın ilk filmi Spider-Man: Into the Spider-Verse‘ün büyük bir başarı yakaladığını söylemek yüzyılın en hafif tabiri olur. Akademi Ödüllü film, çoklu evrenlere dayanan sürükleyici konusuyla Marvel Stüdyoları ve DC Stüdyolarını alt etmekle kalmadı, aynı zamanda Çizmeli Kedi ve Teenage Mutant gibi filmlerle birlikte animasyon film yapımcılığında yeni bir standart belirledi. The Last Wish ve Teenage Mutant Ninja Turtles gibi filmlerden ilham aldı.

Spider-Man: Across the Spider-Verse ilk olarak Spider-Man: Across the Spider-Verse Part 1 olarak adlandırılmıştı ve her ne kadar bu isim değiştirilmiş olsa da, ikinci filmin uçurumla biten sonu kesinlikle bunun iki bölümlük bir hikayenin sadece ilk yarısı olduğunu gösteriyor. Bu hikaye, hikayenin üçüncü ve muhtemelen son filmi olan Spider-Man: Beyond the Spider-Verse ile devam edecek ve bu heyecan verici hikayenin sonucu sizden daha erken gelebilir. İşte üçlemenin kapanış filmi Spider-Man: Beyond the Spider-Verse’in oyuncu kadrosu, vizyon tarihi, olay örgüsü detayları ve daha fazlası hakkında bildiğimiz her şey.

Film Ne Zaman Severleriyle Buluşuyor?

Miles Morales bir yıldan kısa bir süre içinde çoklu evren için savaşmaya geri dönecek, çünkü Spider-Man: Beyond the Spider-Verse şu anda 29 Mart 2023 Cuma günü önümüzdeki ilkbaharda yayınlanması planlanıyor. Tüm yayın tarihlerinde olduğu gibi, bu da değişebilir, özellikle de devam eden Yazar Grevi birkaç projeyi ertelediğinden beri. Benzer bir kader, MCU‘da Tom Holland’ın başrolde olduğu dördüncü bir Örümcek Adam filminin de başına geldi ve bu film de Grev’in ardından şu anda geliştirme aşamasında. Beyond the Spider-Verse etkin bir şekilde bir “Bölüm II” olduğundan, film zaten prodüksiyonun derinliklerinde olabilir ve Yazar Grevi’nden büyük ölçüde etkilenmeyebilir, bu yüzden sadece bekleyip görmemiz gerekecek.

Nerede İzleyebilirsiniz?

Örümcek-Adam: Örümcek Evreninin Ötesinde, bu Mart ayında vizyona girdiğinde muhtemelen yalnızca sinema salonlarına gelecek. Spider-Man: Into the Spider-Verse ve Spider-Man: Across the Spider-Verse sinemalarda gösterime girmiş ve gişede büyük başarı elde etmişti, dolayısıyla Spider-Man: Beyond the Spider-Verse’in sinemalarda gösterime girmemesi pek olası değil. Filmin sinemalarda gösterime girmesinden doksan gün sonra yayınlanması bekleniyor. Sony Pictures‘ın yayın için kiminle ortaklık kuracağı henüz belirsiz. Ancak yapım şirketi kısa bir süre önce The Walt Disney Company ile ortaklık kurarak Örümcek Adam’ın en sevilen filmlerini Disney+‘a taşımıştı.

Fragman Var mı?

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse için henüz bir fragman yayınlanmadı. Bu yazının yazıldığı sırada Örümcek-Adam: Örümcek Evreninin Ötesinde yalnızca birkaç gün önce vizyona girmişti, dolayısıyla filme ilk kez birkaç ay sonrasına kadar bakamayacağız.

Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Spider-Man: Across the Spider-Verse’ün geri dönen kadrosunun neredeyse tamamı Spider-Man: Beyond the Spider-Verse için geri dönecek gibi görünüyor. Buna Dope‘un yıldızı Shameik Moore‘un New York’un Tek Örümcek Adamı Miles Morales olarak ikonik rolüne geri dönmesi de dahil. Zamanının çoğunu bir kez daha Asteroid City‘nin yıldızı Jason Schwartzman tarafından seslendirilen güçlü kötü adam The Spot ile karşı karşıya gelerek geçireceği kesin.

Spider-Man: Across the Spider-Verse’ün sonu, Hawkeye‘ın yıldızı Hailee Steinfeld’in canlandırdığı Spider-Gwen’in liderliğinde Beyond the Spider-Verse’te başrol oynayacak yeni bir görev gücüyle sona eriyor. Bu görev gücü Örümcek Adam (New Girl‘den Jake Johnson), küçük kızı Mayday Parker, Örümcek Adam India (Deadpool’dan Karan Soni), Örümcek Punk (Get Out‘tan Daniel Kaluuya), Peni Parker (Orange Is the New Black‘ten Kimiko Glenn), Örümcek Adam Noir (Face-Off‘tan Nicolas Cage) ve Örümcek Adam Ham’den (Çizmeli Kedi: Son Dilek‘ten John Mulaney) oluşuyor. Miles ve bu yeni görev gücü, Spider-Man 2099 (Moon Knight‘tan Oscar Isaac) ve Spider-Woman (Insecure‘dan Issa Rae) da dahil olmak üzere halihazırda var olan görev gücüyle neredeyse kesinlikle anlaşmazlık içinde olacak.

Ayrıca Eternals‘ın yıldızı Brian Tyree Henry‘nin Jefferson Davis, Transformers: Rise of the Beasts‘in yıldızı Luna Lauren Velez Rio Morales rolüyle ve Blade’in yıldızı Mahershala Ali Earth 42’nin Aaron Davis versiyonu rolüyle.

Spider-Verse Hikayesi Şu Ana Kadar Ne Durumda?

Bu çoklu evren macerası, Miles Morales adında, Visions Academy adında yeni, tiki ve izole edici bir okula taşındıktan sonra mücadele eden bir gençle başlıyor. Karmaşık amcası Aaron’la takılarak ve kendi evrenindeki Örümcek Adam’a (Chris Pine) uzaktan hayranlık duyarak teselli bulmaktadır. Radyoaktif bir örümceğin Miles’ı ısırması ve kendi zaman çizelgesindeki Örümcek Adam versiyonunun uğursuz Kingpin (Liev Schrieber) tarafından öldürülmesini izlemesiyle her şey değişir. Tüm bunlar Kingpin’in boyutlar arası süper çarpıştırıcısını test ederek diğer boyutlardan birkaç Örümcek İnsanı Miles’ın evrenine getirmesinden sonra olur. Peter B. Parker, Spider-Gwen, Peni Parker, Spider-Man Noir ve Spider-Ham’in yardımıyla Miles, New York’un tek Örümcek Adamı olmak için yeteneklerini başarılı bir şekilde geliştirebilir.

Takip eden aylarda Miles, Örümcek Adam olarak başarılı ama yalnız bir kariyerin tadını çıkarır ve o zamandan beri kendi boyutuna geri dönen Örümcek Gwen ile yakın bir bağ kurar. Miles’ın haberi olmadan Gwen, Örümcek İnsanlardan oluşan boyutlar arası bir görev gücü tarafından işe alınmıştır. Örümcek Adam 2099 liderliğindeki bu grubun amacı, komşu evrenlerden diğer zaman çizgilerine yönelik potansiyel tehditleri izlemek ve ortadan kaldırmaktır. Alchemax şirketinin eski bir çalışanı olan ve boyut atlayan bir mutanta dönüşen The Spot, Miles Morales’ten intikam almaya karar verdiğinde Miles kendini bu çatışmanın içinde bulur. Neden mi? Miles ve ekibi bir önceki filmde süper çarpıştırıcıyı yok ettiğinde, Spot çapraz ateşe yakalandı ve şekli bozulmuş bir canavara dönüştü. Şimdi Miles’ın sevdiği her şeyi ve herkesi öldürerek bu ünün hakkını verecektir.

Spot’un İlk Hedefi Ne?

Miles’ın babası Jefferson Davis. Miles yeni baş düşmanını durdurması gerektiğini bilmektedir. Yine de Örümcek Adam 2099, Miles’ın kanonik bir olayı -her boyuttaki her Örümcek Kişinin yaşaması gereken bir durumu- bozacağını belirterek buna izin vermez. Hatta 2099 Miles’a, kendisini ısıran örümceğin kendi evreninden bile olmadığı için asla var olmaması gerektiğini söyler. Bu uyarıları dikkate almayan Miles, Leke’yi durdurmak için evine geri dönmeye çalışır ama bunun yerine kendini, Miles’ı ısıran örümceğin geldiği gerçeklik olan Boyut 42 adlı alternatif bir gerçeklikte kapana kısılmış bulur. Bu boyutta Örümcek Adam olmadığından, Miles’ın ölmüş Aaron Amcası hâlâ hayattadır ama Dünya 42’nin Miles’ı Avcı kimliğine bürünmüştür. Miles artık şeytani alternatif ikizinin tutsağıyken, Gwen tüm arkadaşlarını Miles’ı ve Spider-Verse’ün geri kalanını kurtarmak için bir araya getirir ve film “To Be Continued” yazısıyla karşımıza çıkar.

Yapımcı Koltuğunda Kim Var?

Across the Spider-Verse’ten Beyond the Spider-Verse’e yönetmen üçlüsü olarak geri dönmesi beklenenler animasyon efsaneleri Joaquim Dos Santos (The Legend of Korra), Kemp Powers (Soul) ve Justin K. Thompson (Cloudy with a Chance of Meatballs). Filmin yapımcılığını da Köfte Şanslı Bulutlar, LEGO Filmi, Klon Tepesi ve daha fazlasının arkasındaki beyinler olan animasyon juggernauts Phil Lord ve Chris Miller üstlenmeye devam edecek. Lord ve Miller ayrıca filmi Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi’nin senaristi Dave Callaham ile birlikte yazacaklar. Daniel Pemberton (The Bad Guys) da filmin müziklerini bestelemek üzere geri dönecek.

Geliştirilmekte Olan Başka Örümcek Adam Projeleri Var mı?

Sony’nin animasyon Spider-Verse dışında birkaç projesi daha var. Kötü adam evreni Kraven the Hunter, Venom 3 ve El Muerte ile devam ediyor. Sony Pictures ayrıca Dakota Johnson’ın başrolde olduğu bir Madame Web filmi de geliştiriyor. Son olarak, Tom Holland’ın başrolde olduğu ve MCU’da geçen dördüncü bir solo Örümcek Adam filminin geliştirilmekte olduğu bildiriliyor, ancak filmin prodüksiyonu Yazarlar Grevi nedeniyle durmuş durumda.

Editör: Doruk Adakoğlu – 01.07.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Benzer Abur Cuburları Yarıştırıyoruz

    ‘Avatar: Son Hava Bükücü’nün Finali : Ateş Lordu Ozai Yenildi mi?