içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

God of War Serisinin Son Oyunu Ragnarok Geliyor!

Eğer Playstation kullanıcısı ve mitoloji seven biriyseniz bu haber tam da sizin için! İlk çıkışını 2005 yılında Playstation 2’de gerçekleştiren God of War, Sony ve Playstation‘ın demirbaş franchise’larından biri. Sizi içine alan hikayesi, oyun dinamiği, ses ve görüntü kalitesiyle tam bir baş yapıt! E tabii bir de baş kahramanımız Kratos olunca tadından yenmiyor. 9 Kasım 2022‘de (Ön sipariş verenler oyunu 2 Kasım’da oynayabilecekler.) hem Playstation 4 hem de Playstation 5 için çıkışını gerçekleştirecek olan God of War: Ragnarök oyunundan önce isterseniz gelin hep birlikte kronolojik sırasıyla God of War franchise’ına bir göz atalım:

  • God of War: Ascension

Bu oyun Kratos’un istemeden eşini ve kızını öldürdüğü günden 6 ay sonrasında geçiyor.

  • God of War: Chains of Olympus

Kratos’un 5 sene boyunca tanrıların sadık hizmetkarı olduğu ve Helios’u God of Dreams’den kurtarıp Yeraltı dünyasında bir komploya karşı savaştığı dönemde geçiyor.

  • God of War

10 sene boyunca tanrılara hizmet ettikten sonra Kratos, eski efendisi Savaş Tanrısı Ares’i öldürmek için görevlendirilir. Bu olay Pandora’nın Kutusunu açarak gücünü elde etmek ve bu gücü ileride olacak ihanetler için kullanmayı içerir.

  • God of War: Ghost of Sparta

Ares’in yerine geçen Kratos, kayıp kardeşi Deimos’un hala yaşıyor olabileceğini ve Ölüm Tanrısı Thanatos tarafından tutulduğu ihtimalini öğrenir. Deimos’u bulmak için olduğundan daha acı ve kanlı bir yolculuğa çıkar.

  • God of War: Betrayal

Takip eden olaylar yüzünden Kratos Spartan ordusunu Yunanistan karşısında yalnız bırakır. Savaşçılarının yanında savaşırken, Hera’nın Kratos’u durdurmak için yolladığı dev Argos tarafından yönetilen bir sürü canavarlar tarafından saldırıya uğrar. Ancak canavarları öldüremeden önce Kratos, Olimpos’un Tanrılarına karşı itibarını temizlemek adına bilinmeyen bir süikastçı tarafından öldürülür. Daha sonra Hermes’in oğlu Ceryx, Kratos’a, Kratos’un yolunda bıraktığı yıkımdan giderek endişelenen Zeus’tan bir mesaj iletmesi için gönderilir.

  • God of War II

Öfkeyle kendini yiyip bitiren Kratos, Olimpos Tanrılarını endişelendirmek için Spartan ordusunu Yunanistan’da kargaşa çıkarmaları için yollar. Zeus Kratos’a ihanet edip onu öldürünce, Kratos Yeraltı dünyasından döner ve sonunda Zeus’tan intikam alabilmek adına kaderini değiştirmek için bir yolculuğa çıkar.

  • God of War III

God of War II‘nin kaldığı yerden devam eden God of War III, Kratos’un macerası, Olimpos Dağı’nda tepeden tırnağa bir yolculuk ve tanrıların kralı Zeus’un vahşice ortadan kaldırılmasını içerir. En sonunda Kratos, korkunç geçmişinin ötesine geçmek için kendi iç benliğiyle de savaşır.

  • God of War (2018)

Yunan Dünyasının yıkımından seneler sonra Kratos, geçmişini geride bırakmaya çalışır ve uzak bir bölgede oğlu Atreus ile hayatında yeni bir sayfa açar. Peki ya bu yıkım dolu döngü kırılabilir mi?

Peki Bizi God of War: Ragnarök’te Neler Bekliyor?

DİKKAT! SPOILER UYARISI!

Kratos ve Atreus, dünyanın bilinen en zeki adamı olan Konuşan Kafa Mimir ve Huldra kardeşler Sindri ve Brok ile bir kez daha zorlu yolculuklarına çıkmaya hazırlar.

Bir önceki oyunda, Kratos’un oğlu Baldur‘u öldürmesinin üzerine Freya‘nın kötü bir karaktere dönüşmesini gördük. Freya aynı kötülüğüne Ragnarök‘te de devam edecek. Ayrıca akrabaları Baldur’u ve Thor’un oğulları Magni ve Modi’yi öldürmesi üzerine bu oyunda Thor ve Odin hem bizim hem de güçlü karakter Kratos’un karşısına çıkıyor.

 

Bu zorlu yolculuğa çıkmadan önce Kratos ve Atreus ilk önce yanlarına İskandinav Savaş Tanrısı Tyr gibi güçlü müttefikler bulacaklar. Aynı zamanda buna geleneksel İskandinav Mitolojisinde Loki’nin çocuklarının annesi, ateş devi Angrboda da dahil.

Ragnarök tamamen kader ile alakalı!

God of War (2018) Kratos’un ölümünü resmeden bir duvar resmi ile bitmişti. Acaba Ragnarök‘te Kratos kaderinden kaçabilecek mi?

  • God of War: Ragnarök PS5 – 699 TL. / God of War: Ragnarök PS4 – 599 TL. / God of War: Ragnarök PS5 Digital Deluxe Sürüm – 789 TL.
  • Dosya Boyutu: PS4 dosya boyutu 106.7 GB, PS5 dosya boyutu 83.9 GB.

God of War: Ragnarök’teki Yenilikler:

  • 9 İskandinav Dünyası da haritada keşfedilebilir olacak.
  • Cory Barlog yerine Eric Williams yönetmen koltuğunda.
  • Bu sefer savaş daha çok havada gerçekleşecek.
  • Bilgisayara gelme olasılığı yüksek.
  • Üçgen tuşu artık baltayı çağırmak yerine “İmza Silah Hareketleri” adında özel bir saldırı tuşu olarak iş görecek.
  • Kalkanların değişik özellikleri olacak

Ragnarök Fragmanı:

Editör: Fatih Düz – 24.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Haftalık Astroloji Yorumları ve Tarot Kartları | 24 Ekim – 31 Ekim

    Bedenine Karşı Nasıl Bir Tutumun Var?