içinde

MuhteşemMuhteşem

Uluslararası Altın Koza Film Festivali Başlıyor!

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın söylediği gibi “Adana, sinemanın gelişmesi için her zaman çok önemli rol oynamış sanatsever bir kentimiz. Eskiden burada, yazlık sinemalarda film tutarsa, seyircinin ilgisi olursa Türkiye’nin de ilgisi oluyordu.”

Tıpkı bu cümlelerdeki gibi Adana, sinema ve edebiyat başta olmak üzere çok fazla sanat dalında çok fazla büyük isim yetiştirmiş sanatsal bir kent. Halkın kendisini bu yolla anlatmak isteği iyi sanatçıların yetişmesini kaçınılmaz kıldı. Bu bağlamda Altın Koza’nın tarihi de aslında 1969’a dayanmasına rağmen bazı dönemlerde yapılmadığı için bu sene 29.defa düzenleniyor. Halkın sinemaya olan  bu yoğun ilgisi film dünyasının seyrini değiştirecek nitelikteydi. Adana, iklimi, toprağı, insanları, hikayeleri ile her zaman ölümsüz eserlerin ilham kaynağı oldu ve sanat dünyasına farklı bir soluk getirdi. Halkının geçmişten gelen  sanatı ve sinemayı seven bu yapısı sayesinde Altın Koza, senelerdir Türkiye sinemasında adını korumakta ve dünya sinemasını kendi şehrinde misafir etmektedir.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali 29. Kez izleyici ile buluşuyor!

Festival, Adanalı olan büyük yazar Orhan Kemal adına verilen Orhan Kemal Emek Ödülleri ile açılışı yaptı. Yerli ve yabancı filmler ile dolu dolu bir film programına sahip olan festival, yine izleyicilere sinema dolu bir hafta yaşatacak. Ödüllü uluslararası filmler, belgeseller Türkiye’deki prömiyerlerini Altın Koza’da yapacak.

Türkiye prömiyerini bu festivalde yapacak filmler arasında Cannes’dan ödülle ayrılmış EO, Aftersun, The Worst Ones, Corsage, Boy From Heaven Mediterranian Fever, Butterfly Vision, Tori and Lokita, Broker, The Stars at Noon, All That Breathes gibi filmlerin yanı sıra birçok ödüllü başka film de Türkiye seyircisiyle Altın Koza sayesinde buluşacak. Ayrıca Au Hasard Balthazar gibi gönlümüzde taht kurmuş yıllanmış filmler de tekrardan beyaz perdede boy gösterecek. Altın Koza gibi bir sanat değerini senelerdir el üstünde tutan Adana halkına ve gerçekleşmesinde emeği olan tüm herkese teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi sunuyoruz. Sanatla kalın!

Editör: Fatih Düz – 10.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Nisa Kuvvetli tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dünyanın Bütün Sabahları Geri Dönüşsüzdür

    Pop Art Aslında Neyi Anlatıyor?