içinde

Yeşilçam’ın En Sevilen 7 Filmi

Şüphesiz ki birçoğumuz Yeşilçam filmlerini günümüzdeki filmlere tercih etmektedir. Yaşanılan olaylar, masum aşklar ve oyuncuların samimiyeti bugün bile Yeşilçam filmlerini severek izlememize sebep oluyor. Bir de sevdiğimiz ve samimiyetine inandığımız oyuncular var tabii ki! Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen ve birçok oyuncu gönüllerimizde taht kurdu. Peki bu dönemde en çok sevilen ve izlenen filmlerine göz atmak ister misiniz?

1. Petrol Kralları

Yönetmenliğini Zeki Alasya’nın yaptığı Petrol Kralları filmi yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüştür. Başrollerini dönemin en iyi ikilisi olan Zeki ve Metin üstlenmiştir. Hayatlarını çalışarak kazanmaya uğraşan bu temiz kalpli gençler mahallenin de sıkıntılarını çeker ve kayıtsız kalmazlardı. Borç batağına saplanmış mahalleyi kurtarmak için evlerini satmaya karar vermişlerdir ki bahçeden çıkan petrol tüm hayatlarını değiştirir. Ve komedi türünde olan bu film bu şekilde devam etmektedir.

2. Şaşkın Damat

Kemal Sunal’ın başrolde oynadığı film oyuncu kadrosu ile de göz doldurmaktadır. Oyuncu kadrosunda Adile Naşit, Meral Zeren ve İhsan Yüce gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu ise amcasından gelenden paralar ile rahat bir hayat süren Serpil’e aşık olan Abdi‘nin hikayesidir. Film yayınlandığı dönemde ilgi görmüştür.

3. Üç Kağıtçılar

Yönetmenliğini Natuk Baytan‘ın üstlendiği film yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüştür. Bugün bile Yeşilçam denildiğinde ilk aklımıza gelen filmlerden biridir. Başrollerini Cüneyt Arkın, Rıza Fazeli ve Robert Widmark paylaşmıştır. Film bu üç kafadarın başından geçen olayları anlatmaktadır. Horoz Ali, Deve Ömer ve Piç Rıza bir süre hapiste kaldıktan sonra aralarında karar verip daha namuslu bir hayat yaşayacaklarına söz verirler. Fakat sözlerini tutamazlar zira suç işlemeyi huy edinmişlerdir.

4. Şalvar Davası

Çok başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip olan Şalvar Davası Filmi verdiği sosyal mesajlarla yayınlandığı döneme damga vuran filmlerden biri olmuştur . Filmin oyuncu kadrosunda Şener Şen, Müjde Ar ve Halil Ergün gibi başarılı oyuncular yer almıştır. Filmin konusu ise köy ağası ve köyün erkeklerinin kadınlarına kötü davranması sonucu örgütlenen kadınların baş kaldırmalarıyla gelişen olayları anlatmaktadır.

5. Mavi Boncuk

Geniş oyuncu kadrosu ile yayınlandığı döneme damga vuran Mavi Boncuk, Ertem Eğilmez’in Yeşilçam’a kazandırdığı en değerli filmlerden biri. Hep beraber bir gazinoya eğlenmeye giden 6 arkadaş hesabı ödeyemeyince dayak yiyince gazinocudan intikam almak için ünlü oyuncu Emel Sayın’ı kaçırırlar ve bu serüven de burada başlar. Emel Sayın, Kemal Sunal, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Tarık Akan, Zeki Alasya, Münir Özkul ve Adile Naşit filmin başrolünde yer almışlardır.

6.Sakar Şakir

Yeşilçam’ın en komik filmlerinden biri olan Sakar Şakir’in başrolünde Kemal Sunal oynamaktadır. Memleketi Kayseri’de sakarlığı ile herkesi illallah ettiren Şakir, İstanbul’da vefat eden amcasının mirası için yola düşer. Fakat yol boyunca sakarlığı ile tüm yolcuları çileden çıkarmıştır. Olaylar bu şekilde gelişmektedir.

7. Çiçek Abbas

Başrollerini İlyas Salman ve Şener Şen’in paylaştığı film efsane olan atışma sahneleri ile hafızalara kazınmıştır. Filmde üçkağıtçı bir minibüs şoförü olan ve muavini Abbas’ın hikayesi anlatılmaktadır. Film yayınlandığı dönemin en iyi senaryo ödülünü almıştır. Yönetmeni Sinan Çetin, senaristi ise Yavuz Turgul‘dur.

Editör: Ayşe Tunç – 03.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Gamze Gaye tarafından yazıldı

Merhaba ben Gamze Gaye Dinç . 1999 Mersin doğumluyum . Zincire Vurulmuş Kalbim Kitabının yazarıyım. Ve okul öncesi öğretmeniyim . Yazmak bir tutku benim için . Umarım sizler de yazılarımı beğenenirsiniz.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bilim İnsanlarının Mısır Piramitleri Hakkındaki Yeni Buluşu

    Birçoğunuzun Bilmediği, Bilenlerin İse Unutamadığı Bir Dizi | Şubat