içinde

MuhteşemMuhteşem

Punk Rock’dan Klasik Müziğe: Evgeny Grinko

Bugün sizlerle dünyaca ünlü müzisyen olan ve benim de çok severek dinlediğim EVGENY GRİNKO’dan az da olsa bahsetmek istedim.

Evgeny Grinko, 1985 yılında Rusya’nın Jukovski adında küçük bir yerleşim yerinde doğmuştur. İlginç müzik kariyeri ile karşımıza çıkan Evgeny Grinko, gençlik yıllarında punk rock tarzında müzik yapan gruplarda davul çalmıştır.

İlk bestesini 16 yaşında üyesi olduğu punk rock grubu için yapmıştır. Daha sonraki yıllarda Grinko, tür değişikliği yaparak klasik müziğe yönelmiştir. İleri yaşlarda enstrüman eğitimi almak konusundaki ön yargılarını yıkarak 22 yaşlarında piyano çalmayı öğrenmiştir.

Grinko’nun müzik tarzında köklü bir değişime gitmesinin önünü açan en belirgin sebeplerden biri Joy Division’un “Love Will Tear Us Apart” şarkısını yeniden düzenlemesi olmuştur. Bu düzenleme onun için adeta bir dönüm noktası niteliğindedir.

Grinko bu yeni müzik tarzını benimsemesinin bir diğer sebebi olarak “Tiny Mouse Tales” albümü için “Plaktan duymaya alıştığım bazı eski masalların atmosferini yeniden yaratmaya çalıştım.” diyor.

Ülkemizde de büyük bir zevk ve keyifle dinlenen müzisyen Evgeny Grinko’nun en popüler bestesi ve aynı zamanda da ilk video klip şarkısı olan “VALSE” dir. Boş bir arazide ağzında sigarası ile piyano başında olabildiğince doğal çekilen klip, 36 milyon izlenme oranına sahiptir.

Grinko’nun eserlerinde edindiği farklı müzik deneyimlerinin ve ve yaşadığı coğrafyanın izlerini gözlemleyebiliriz.

Dünyada pek çok ülkede sayısız konser veren Grinko, performanslarında geniş bir keman, akordiyon ekibi ve davulcu ile sahne alıyor. Türkiye’de de defalarca konser veren ve vermekte olan Evgeny Grinko’nun çok severek dinlediğim parçalarını sizinle de paylaşmak isterim. Şimdiden keyifli dinlemeler

Valse

Listen to Valse on Spotify. Evgeny Grinko · Song · 2014.

Jane Maryam

Listen to Jane Maryam on Spotify. Evgeny Grinko · Song · 2018.

See You Tomorrow

Listen to See You Tomorrow on Spotify. Evgeny Grinko · Song · 2021.

Faulkner’s Sleep (D-Moll)

Listen to Faulkner’s Sleep (D-Moll) on Spotify. Evgeny Grinko · Song · 2014.

Field

Listen to Field on Spotify. Evgeny Grinko · Song · 2015.

https://open.spotify.com/track/0K8VHsycfM0ew44vp8D796?si=YE0Pyn3bSdO8eq_G-m3Zbw&utm_source=copy-link 

Editör: Astropower – 19.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Yeşim Demirel tarafından yazıldı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Lisans 2. Sınıf Öğrencisi

Makale YazarıListe UstasıTestçiYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Aspendos Antik Kenti ve Hikayesi

    90’ların Kült Haline Gelen 10 Filmi