içinde

MuhteşemMuhteşem

Retro ve Vintage Modası, Geçmişi Yaşatmak

Retro ve Vintage giyinmek günümüzde oldukça popüler akımlar arasında. Baştan ayağa ‘’eski’’ bir görünüme sahip olmayı tercih etmesek bile ufak tefek dokunuşlarla Retro ya da Vintage parçaları tarzımızın tamamlayıcısı olarak kullanmayı hepimiz seviyoruz. Siz de eski parçaları kullanmayı seviyorsanız yazımın devamı size göre!

Öncelikle ‘’Retro ve Vintage arasındaki fark nedir?’’ sorusuna cevap bulmalıyız. Retro bir parçaya sahipseniz bu ‘’eski görünümlü yeni bir ürüne’’ sahip olduğunuzu gösterir. Günümüzde üretilmiştir fakat geçmişe yönelik bir görünüme sahiptir. Retro sadece kıyafet sektöründe değil tüm alanlarda karşımıza çıkabilir. 60’lı 70’li yılların izlerini taşıyan bir bavul, saat ya da mutfak gereçleri üretilerek piyasaya Retro ürün olarak sürülebilir. Vintage ise ”belli bir geçmişe sahip” ürünler için kullanılır. Annenizin gençliğinde giydiği bir hırka mesela… Vintage ürünler, antika kadar da eski değildir. Özetle anlatmak gerekirse Antika bir ürün 100 yıllık bir geçmişe sahipken Vintage bir ürün 20, 30 yıllık bir geçmişe sahip demektir. Retro ise geçmiş yıllara aitmiş gibi bir tasarıma sahip ama yeni üretilmiş ürünlerdir.

Vintage ya da Retro bir tarz oluştururken kullandığımız parçaların hangi türe ait olduğunu öğrendik. Geçmiş özlemi duyanlar ya da sadece geçmişe ait görünümleri sevenlerin tercih edeceği bir akım. Tabii sadece kıyafetlerinizde değil ev dekorasyonunuzda da bu tarzları tercih edebilirsiniz.

Babanızın dedesinden kalma bir radyo ile evinizde antika bir parçaya sahip olmak hem anıları yaşatmak hem de farklı bir dekora sahip olmak demek!

Bu tarzı kullanarak; nikahınız için anneannenizin gelinliğini giyerek duygulu dolu anlar da yaşayabilirsiniz.

Ya da babanızın gençliğinde giymiş olduğu ceketlerin günümüzde üretilmiş versiyonları ile babanızın bir kopyası da olabilirsiniz! Tercih size kalmış.

Editör: Fatih Düz – 13.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beyza Nur Oruç tarafından yazıldı

Bu, bir şeyleri anlamlandırmaya çalışan birinin profili.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Şizofreni Hastasına Nasıl Destek Olabiliriz?

    Tuhaf Şeyler Oluyor! Amerika’daki Rehber Taşlar Havaya Uçuruldu! Georgia Guidestones