içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Sıradan Hikayelerin Sıra Dışı Gerçekleri: “Gelsin Hayat Bildiği Gibi”

İlk bölümü 21 Temmuz 2022 tarihinde Show Tv ekranlarında gösterilen, jenerik müziğine ve ismine Sezen Aksu’nun “Gelsin Hayat Bildiği Gibi” adlı parçasının hayat verdiği yeni bir gençlik dizisi başladı. BKM imzalı, yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği, senaryosunu Gani Müjde’nin kaleme aldığı, dram türündeki Türk yapımı televizyon dizisinin başrollerini; Ertan Saban, Özge Özberk ve Devrim Özkan paylaşmaktadır.

Dizideki 5 kişiden oluşan bir grup genç öğrencinin hayatlarını kökünden sarsacak olaylar sarmalı neticesinde nasıl birer kader mâhkumuna dönüştükleri, karşılarına çıkan bir fırsat ile şartlı tahliye edildikleri ve öğrenim hayatlarına devam etmeleri için geldikleri Karabayır Lisesi’nde karşılaştıkları zorluklarla mücadeleleri anlatılıyor.

Bir mafya adamı, hem merhametli hem acımasız olabilir mi? Doğru yola giderken yanlış ve tehlikeli yollardan geçmek onun kaderi mi? Peki ya o adama bir zamanlar aşık olan bir kadın, tüm geçmişini ve gerçekleri saklayarak öz oğluna ablalık yapmaya razı gelebilir mi?

Dizide her bir yaşam öyküsü kendi içerisinde ağır dramlar içeriyor.

Kardeşini koruyabilmek için, istismar ve şiddetten kaçabilmek için, evlatlık olduğu aileye olan minnetini ispatlayabilmek için, mağduru oldukları tüm acı gerçeklerden sıyrılıp yepyeni, tertemiz bir sayfa açabilmek için her biri apayrı yollardan gelerek bir yol kavşağında buluşan temiz kalpli, yaralı ve aslında masum olan kalplerin yolculuğuna eşlik ediyoruz bu hikayede hepimiz.

Hayatın dualitesini, madalyonun öteki yüzünü keşfedebilmek için, önyargıları bir rafa kaldırıp, tüm olanları farklı bir yönden ele alıp empati kurma yeteneğimizi geliştirebilmemiz için düşünülmüş ve hayata geçirilmiş çok güzel ve anlamlı bir dizi projesi bu.

Arka sokaklar, yoksulluğun kol gezdiği mahalle ve sokaklar; o sokakların içerisinde yaşanmış gerçek hikayeler, kişiler, kahramanlar…

Eğer başka hayatlara da dokunabiliyorsa içinizdeki o yaralı insan; işte o zaman siz de kendinizi temize çekebilirsiniz, yepyeni bir sayfa açabilirsiniz kendinizin ve onların hayatında. Gerçek kahramanlar pelerin giymez; onların yumuşacık, merhametli bir kalpleri ve cesur adımları vardır sadece. Onlar bilirler ki, herkes birbirine görünmez şeffaf iplerle bağlıdır. Zümrüd-ü Anka misali küllerinden yeniden doğanların öyküsüdür bu dizinin temel taşı da. Cesaret ve iyilik, her karanlığı yener.

Ne izlesem diye düşünenlere öneririm. Şimdiden iyi seyirler…

Editör: Ayşe Tunç – 29.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

derin tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Nesli Tükenmekte Olan Bir Güzellik: Kum Zambağı ve Mitolojik Hikayesi

    Erken Dönem Robert Bloch