içinde

İnanılmazİnanılmaz

Kıskançlık Yüzünden 4 Genç Kız Tarafından Öldürülen 12 Yaşındaki Shanda Sharer

Shanda Renée Sharer (6 Haziran 1979-11 Ocak 1992) Madison, Indiana’da dört genç kız tarafından işkence edilerek yakılarak öldürülen Amerikalı bir kızdı. Öldüğünde 12 yaşındaydı. Olay, hem cinayetin vahşeti hem de faillerin yaşları 15 ile 17 arasında değişen genç olmaları nedeniyle uluslararası ilgi gördü. Dava, ulusal haberler ve talk show’larda yer aldı ve kurgusal suç şovlarında bir dizi bölüme ilham verdi.

Shanda Sharer, 6 Haziran 1979’da Pineville, Kentucky’deki Pineville Community Hospital’da Stephen Sharer ve daha sonra Jacqueline Vaught olarak bilinen eşi Jacqueline’in çocuğu olarak dünyaya geldi. Sharer’ın ebeveynleri boşandıktan sonra annesi yeniden evlendi ve aile Louisville’e taşındı. Sharer orada amigo, voleybol ve softbol takımlarında yer aldığı St. Paul Okulu’nda beşinci ve altıncı sınıflara gitti. Annesi tekrar boşandığında, aile Haziran 1991’de New Albany, Indiana’ya taşındı ve Sharer, Hazelwood Ortaokuluna kaydoldu. Okul yılının başlarında, New Albany’deki bir Katolik okulu olan Our Lady of Perpetual Help School’a transfer oldu ve burada kız basketbol takımına katıldı.

Cinayete karışan failler

Melinda Loveless

Melinda Loveless, 28 Ekim 1975’te New Albany’de Marjorie ve Larry Loveless’ın üç kızından en küçüğü olarak dünyaya geldi. Larry, Vietnam Savaşı sırasında ABD Ordusu’na alındı ve korkunç derecede duygusal olarak yaralanmış olmasına rağmen, dönüşünde bir kahraman gibi muamele gördü. Marjorie daha sonra onu, kendisinin ve kızlarının iç çamaşırlarını ve makyajını giyen, tek eşli kalamayan ve onu başka erkeklerle ve kadınlarla seks yaparken görmekten kıskançlık ve büyülenme karışımına sahip bir cinsel sapkın olarak tanımladı.

Marjorie 1974’ten beri aralıklı olarak çalışıyordu. Her iki ebeveyn de çalışırken, aile maddi olarak iyi durumdaydı ve Indiana, Floyds Knobs’un üst-orta sınıf banliyösünde yaşıyordu. Şiddet uygulayan ve tacizci olan Larry, genellikle gelirini ailesiyle paylaşmaz ve kazandığı parayı, özellikle ateşli silahlar, motosikletler ve arabalar olmak üzere, dürtüsel olarak kendine harcardı. 1980’de iflas etti. Loveless kızlarını sık sık evlerinde aç ziyaret edenler, görünüşe göre evde yeterince yiyecek alamamış olarak nitelendirdi.

Melinda dokuz yaşındayken, Larry Marjorie’ye toplu tecavüz etti ve ardından kendini boğmaya çalıştı. 1986 yazında, bir barda tanıştığı iki kadınla eve gitmesine izin vermedikten sonra Larry, Marjorie’yi o kadar şiddetli dövdü ki Marjorie hastaneye kaldırıldı.

Larry’nin kızlarına ve diğer çocuklara yönelik istismarının boyutu belirsiz. Çeşitli mahkeme ifadeleri, Melinda’yı bebekken taciz ettiğini, Marjorie’nin 13 yaşındaki kız kardeşini evliliğin başlarında taciz ettiğini ve kızların kuzeni Teddy’yi 10 ila 14 yaş arasında taciz ettiğini iddia etti.

Laurie Tackett

Mary Laurine “Laurie” Tackett, 5 Ekim 1974’te Madison, Indiana’da doğdu. Annesi köktendinci bir Pentekostal Hıristiyandı ve babası 1960’larda iki suçtan hüküm giymiş bir fabrika işçisiydi. Tackett, çocukken 5 ve 12 yaşlarında en az iki kez tacize uğradığını iddia etti. Mayıs 1989’da annesi, Tackett’in okulda kot pantolon giydiğini keşfetti ve o gece bir tartışmadan sonra onu boğmaya çalıştı. Sosyal hizmet uzmanları dahil oldu ve Tackett’in ebeveynleri, çocuk istismarının gerçekleşmediğinden emin olmak için habersiz ziyaretler yapmayı kabul etti.

Tackett, on beşinci doğum gününden sonra giderek daha fazla isyankar hale geldi ve ayrıca okült ile büyülendi. Sık sık “Vampir Deanna”nın ruhuna sahipmiş gibi davranarak arkadaşlarını etkilemeye çalışırdı. Tackett kendine zarar vermeye başladı, özellikle 1991’in başlarında uygulamaya dahil olan bir kızla çıkmaya başladıktan sonra. Ailesi kendini yaraladığını keşfetti ve 19 Mart 1991’de onu bir hastaneye yatırdı. Bir anti-depresan reçete edildi ve serbest bırakıldı. İki gün sonra, kız arkadaşı ve Toni Lawrence ile birlikte Tackett bileklerini derinden kesti ve hastaneye geri döndü. Yarasının tedavisinin ardından hastanenin psikiyatri servisine kaldırıldı. Tackett’e borderline kişilik bozukluğu teşhisi kondu ve küçüklüğünden beri halüsinasyonlar gördüğünü itiraf etti. 12 Nisan’da terhis oldu. Eylül 1991’de liseden ayrıldı.

Tackett, 1991 yılının Ekim ayında çeşitli arkadaşlarıyla birlikte yaşamak için Louisville’de kaldı. Orada Loveless ile tanıştı; ikisi Kasım ayı sonlarında arkadaş oldular. Aralık ayında Tackett, babasının ona bir araba alacağı sözü üzerine Madison’a geri döndü. Hala zamanının çoğunu Louisville ve New Albany’de geçirdi ve Aralık ayına kadar çoğunu Loveless ile geçirdi.

Hope Rippey

Hope Anna Rippey 9 Haziran 1976’da Madison’da doğdu. Babası bir elektrik santralinde mühendisti. Ailesi Şubat 1984’te boşandı ve annesi ve kardeşleriyle birlikte üç yıllığına Quincy, Michigan’a taşındı. Michigan’da ailesiyle birlikte yaşamanın biraz çalkantılı olduğunu iddia etti. Ailesi 1987’de Madison’daki ilişkilerine yeniden başladı. Ailesi Tackett’i kötü bir etki olarak görmesine rağmen, çocukluğundan beri tanıdığı arkadaşları Tackett ve Toni Lawrence ile tekrar bir araya geldi. Diğer kızlar gibi, Rippey de 15 yaşında kendine zarar vermeye başladı.

Toni Lawrence

Toni Lawrence, 14 Şubat 1976’da Madison’da doğdu. Babası bir kazan imalatçısıydı. Çocukluğundan beri Rippey ile yakın arkadaştı. 9 yaşında bir akrabası tarafından tacize uğradı ve 14 yaşında genç bir çocuk tarafından tecavüze uğradı, ancak polis sadece çocuğun Lawrence’tan uzak durması için bir emir verdi. O olaydan sonra danışmanlığa gitti ama takip etmedi. Rastgele cinsel ilişkiye girdi, kendine zarar vermeye başladı ve sekizinci sınıfta intihara teşebbüs etti.

Cinayetten Önceki Olaylar

1990’da 14 yaşındaki Loveless, Amanda Heavrin adında başka bir genç kızla çıkmaya başladı. Loveless’ın babası aileden ayrıldıktan ve annesi yeniden evlendikten sonra Loveless kararsız davrandı. Okulda kavgalara karıştı ve depresyonda olduğunu bildirdi ve bunun sonucunda profesyonel danışmanlık aldı. Mart 1991’de Loveless, başlangıçta öfkeli olan ama sonunda kabul eden annesine açıldı. Yıl ilerledikçe Loveless’in Heavrin ile ilişkisi kötüleşti.

Heavrin, Hazelwood Junior Lisesi’nde güz döneminin başlarında bir kavgaya tutuştuklarında Shanda Sharer ile tanıştı; ancak, tartışma nedeniyle gözaltındayken arkadaş oldular ve daha sonra birbirlerine romantik mektuplar gönderdiler. Loveless, Heavrin ve Sharer’ın ilişkisini hemen kıskanmaya başladı. 1991 yılının Ekim ayının başlarında, Heavrin ve Sharer bir okul dansına katıldılar, burada Loveless onları bulup karşı karşıya geldi. Heavrin ve Loveless ilişkilerini resmen bitirmemiş olsalar da Loveless kendinden büyük bir kızla çıkmaya başladı.

Heavrin ve Sharer Ekim ayı sonlarında birlikte bir festivale katıldıktan sonra Loveless, Sharer’ı öldürmeyi tartışmaya başladı ve onu herkesin önünde tehdit etti. Kızlarının Heavrin ile olan ilişkisinin etkileri konusunda endişelenen Sharer’in ailesi, Kasım ayı sonlarında onun bir Katolik okuluna transfer edilmesini ayarladı. Heavrin, Loveless’ın Sharer’a ölüm tehditleri içeren mektuplar gönderdiğini, bir “gençlik savcısına” gönderdiğini, ancak gençlik savcısının bildiği kadarıyla bu konuda hiçbir şey yapmadığını belirtti.

Diri Diri Yakıldı

Kızlar Madison Konsolide Lisesi yakınlarındaki bir benzin istasyonuna gittiler, arabaya biraz benzin pompaladılar ve iki litrelik bir şişe Pepsi satın aldılar. Tackett Pepsi’yi boşalttı ve şişeyi benzinle yeniden doldurdu. Madison’ın kuzeyinden Jefferson Proving Ground’u geçerek Rippey tarafından bilinen US Route 421 üzerindeki Lemon Road’a gittiler. Lawrence arabada kalırken, Tackett ve Rippey hala hayatta olan Sharer’ı bir battaniyeye sardı ve onu çakıl taşlı köy yolundaki bir tarlaya taşıdı. Tackett, Rippey’i Sharer’a benzin döktürdü ve sonra onu ateşe verdiler. Loveless, Sharer’ın öldüğüne ikna olmadı, bu yüzden birkaç dakika sonra benzinin kalanını üzerine dökmek için geri döndüler.

Kızlar sabah 9:30’da kahvaltı için bir McDonald’s restoranına gittiler ve burada Sharer’ın yedikleri sosislerden birine benzeyen vücuduna güldüler. Lawrence daha sonra bir arkadaşını aradı ve ona cinayeti anlattı. Tackett daha sonra Lawrence ve Rippey’i evlerine bıraktı ve sonunda Loveless ile kendi evine döndü. Heavrin’e Sharer’ı öldürdüklerini ve o günün ilerleyen saatlerinde Heavrin’i almak için anlaştıklarını söyledi.

Loveless’ın bir arkadaşı Crystal Wathen, Loveless’ın evine geldi ve ona olanları anlattılar. Daha sonra, üç kız Heavrin’i almak ve onu Aşksızlar’ın evine götürmek için yola çıktılar ve burada Heavrin’e hikayeyi anlattılar. Hem Heavrin hem de Wathen, Tackett onlara Sharer’ın kanlı el izleri ve çoraplarının hala mevcut olduğu arabanın bagajını gösterene kadar hikayeye inanmakta isteksizdiler. Heavrin dehşete kapıldı ve eve götürülmesi istendi. Evinin önüne çektiklerinde Loveless, Heavrin’i öptü, onu sevdiğini söyledi ve kimseye söylememesi için yalvardı. Heavrin, evine girmeden önce olmayacağına söz verdi.

Soruşturma

Daha sonra 11 Ocak 1992 sabahı, Kenanlı iki birader ava gitmek için Jefferson Deneme Alanına doğru giderken yolun kenarında bir ceset fark ettiler. İlk başta bunun bir tür manken olduğunu düşündüler, ancak araçtan çıktıklarında bunun açıkça yanmış bir çocuk cesedi olduğunu anladılar. Sabah 10:55’te polisi aradılar ve cesede geri dönmeleri istendi. Eyalet polisi David Camm ve Jefferson County Şerifi Buck Shippley ve dedektifler adli delil toplayarak bir soruşturma başlattısahnede. Başlangıçta bir uyuşturucu anlaşmasının yanlış gittiğinden şüphelendiler ve suçun yerel halk tarafından işlendiğine inanmadılar. Ayrıca vücudunun müstehcen bir pozisyonda poz verdiği de belirtilmelidir, bu çok açık bir şekilde bunun kasten ve kasıtlı olarak yapıldığı anlamına gelir. Ayrıca, kurbanın tanınmaz ve tanınmaz halde kalması için yüzünün ve ellerinin yakıldığı da tespit edildi.

Sharer’ın babası Steven, 11 Ocak günü erken saatlerde kızının hiçbir yerde bulunmadığını fark etti. Bütün sabah komşularını ve arkadaşlarını aradıktan sonra, eski karısı Sharer’in annesini saat 13:45’te aradı; bir araya geldiler ve Clark County şerifine kayıp raporu verdiler.

Saat 20:20’de, isterik bir Lawrence ve Rippey, ebeveynleri ile Jefferson County Şerif’in ofisine gitti. Her ikisi de çok başıboş ifadeler verdiler, kurbanı “Shanda” olarak tanımladılar, olaya karışan diğer iki kızı ellerinden geldiğince adlandırdılar ve önceki gecenin ana olaylarını anlattılar. İlçeler arası bir soruşturmadan sonra, Shippley Clark County şerifiyle temasa geçti ve sonunda cesedi Sharer’ın kayıp kişi raporuyla eşleştirebildi.

Dedektifler, Sharer’ı kurban olarak tanımlayan diş kayıtlarını aldı. Loveless ve Tackett 12 Ocak’ta tutuklandı. Tutuklama emrine ilişkin delillerin büyük kısmı Lawrence ve Rippey’in ifadelerinden geldi. Savcılık, Loveless ve Tackett’i yetişkin olarak yargılama niyetini hemen açıkladı. Birkaç ay boyunca, savcılar ve savunma avukatları, haber medyasına yalnızca Lawrence ve Rippey’nin açıklamalarını vererek dava hakkında herhangi bir bilgi vermediler.

Editör: Astropower – 29.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İskoç Arkeolojisi Game Of Thrones’a İlham Verdi Mi?

    Kanserle Savaşan Süper Meyve: Çilek