içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Lokman Hekim Sağlık Grubu

Firma İncelemesi

Ülke içinde ve dışında hizmet veren bir sağlık kuruluşundan bahsetmek istiyorum. Kuruluşun adı ‘Lokman Hekim Sağlık Gurubu‘. Ankara merkezli bir kurum. Kurumu incelediğimde; ulaşılabilir olması ve üst düzey yöneticisinin hali hazırda hizmet veren bir doktor olması beni çok etkiledi.

Tarihçe olarak araştırdığımda Lokman Hekim Sağlık Grubu: İnsan sağlığına hizmet etmeyi ilke edinen bir grup doktor ve girişimci işbirliği ile Ankara’nın Kurtuluş ilçesinde bir poliklinik olarak hizmet vermeye başladı. Kurulduğu 1996 yılından günümüze kadar insan sağlığını tüm değerlerin üzerinde tutarak hizmet vermek politikasına sahip olduklarını belirtiyorlar.

Mesleğine gönül vermiş doktorlardan oluşan kısıtlı bir ekiple Kurtuluş’ da başlayan insanlara şifa kapısı olma yolculuğunda belirlenen hedefleri:

 ‘Akıllara gelen ilk sağlık kuruluşu olmak.’

Kendilerine başvuran hastalarına hiçbir ayrım gözetmeksizin en iyi sağlık hizmetini vermek için çabalayan bir ekip ile  geçmişten günümüze hizmet vermeye devam ediyorlar.

Hizmetlerine daha iyi devam edebilmek için 2002 yılında Ankara’nın en büyük ilçelerinden olan Keçiören’de, ‘Lokman Hekim Etlik Hastanesi’ isminde bir hastane açarak, daha çok insan ulaşma hedefinde ilk adımlarını da atmış oldular. ‘Şifa Kapınız Lokman Hekim’ sloganının temelleri böylece kapsamlı bir hastane açarak daha sağlam bir zemine oturmuş oldu.

Bu adımı, 2008 yılında Ankara Sincan Hastanesinin açılışı izledi. Hastane bünyesinde bulunan helikopter pisti ile de Ankara ve yakın bölgesi için helikopter ambulansa ihtiyaç duymuş acil hastaların tedavisi için de hizmet verebilecek kapasiteye ulaşmış oldular.

 

İkinci hastane ile birlikte sağlık yatırımlarına hız vermek isteyen kuruluş, 2011 yılında Borsa İstanbul’da hisselerini halka açtı. Halka arz süreci ile daha kurumsal bir kimlik kazanarak, hizmet kalitesini arttırarak yoluna daha sağlam adımlar ile devam etti.

Artık tüm ülkede hizmet vermek isteyen grup; 2012 yılında Lokman Hekim Van Hastanesini, 2013 yılında yine Van sınırları içerisinde bulunan Lokman Hekim Hayat hastanesini kurarak, başkent sınırlarının dışında da hizmet vermeye başladı. Bu hastaneler özellikle kuruldukları yıllarda Van’da meydana gelen depremde bölge halkına büyük hizmetler vererek, bölge halkının sevgisinin ve sempatisinin kazanılmasını sağladı. Günümüzde hizmetine devam eden Van hastaneleri ile ilgili ilginç bir bilgide sadece ülke sınırlarında kalmayıp, sağlık turizmine de katkı sağlıyor olması. Komşu ülkelerden gelen hastalar tedavi için bu hastaneleri tercih etmekte.

Sağlık turizmi konusunda da ülkesine ve markasına katkı sağlamayı isteyen kurum, 2013 yılın ‘Irak Erbil Tanı Merkezi’nin açılışını yaparak bu konuda kararlı bir adım attı. Farklı ülkelerde de temsilcilikler açarak, sağlık turizminde Türkiye’de öncü kuruluş olma yolunda ilerliyor.

Alanında büyümeyi ve hizmet kalitesini daha çok insan ile buluşturmayı hedefleyen kurum 2016 yılında Ankara’da iki büyük yatırım daha yaptı. ‘Lokman Hekim Akay Hastanesi’ ve ‘Lokman Hekim Demet Tıp Merkezi’ adı altında iki hastaneyi bünyesine katarak hasta yatak sayısını ve istihdam oranını büyük ölçüde arttırdı. Bu iki yatırım ile birlikte artan yatak kapasitesi ile ‘Ankara’nın en büyük sağlık grubu’ unvanının da sahibi oldular.

2017 yılında ise Ankara’da “Lokman Hekim Üniversitesi” kuruldu. 2020 yılında ise Sincan Hastanesi ‘Lokman Hekim Üniversitesi Ankara Hastanesi’ olarak hizmetine devam etti. Böylece nitelikli sağlık kadroları yetiştirmek için bir adım atıldı.

Yatırımlarını 2021 yılında Ankara’da “Lokman Hekim Üniversitesi Diş Hastanesi”ni açarak sürdüren kuruluş, 2022 yılına gelindiğinde ise İstanbul’da 200 yatak kapasiteli bir sağlık tesisini bünyesine aldı. İstanbul Pendik’te bulunan bu tesis ile sağlık turizmi konusunda da büyük atılımlar yapacağını düşünüyorum.

 

2022 yılı içerisinde yaptıkları aşağıda bulunan KAP açıklaması ile markalaşma ve sağlık turizmi yolunda yapılacak yatırımlar için TURQUALITY® Marka Destek Programı kapsamına girdiklerini duyurdular.

“Ticaret Bakanlığı’na yaptığımız başvuru neticesinde şirketimizin ‘Lokman Hekim Engürüsağ’ markasıyla TURQUALITY® Marka Destek Programı kapsamına alınması uygun görülmüştür. Bu çerçevede, kapsama alındığımız 26.04.2022 tarihinden itibaren gerçekleştireceğimiz harcama ve faaliyetlerimiz desteklenecektir.

TURQUALITY®, ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan firmaların, tüm hizmetlerini kapsayacak şekilde gelişimlerini sağlayarak uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri ve söz konusu markalar aracılığıyla, olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amacıyla oluşturulmuş devlet destekli markalaşma programıdır.”

Bu program ile sağlık turizminde ülkenin önde gelen kuruluşlarından biri olma yolunda kararlı bir adım atmış oldular.

Günümüzde faaliyetlerine ve büyümesine hız kesmeden devam etmekte olup bünyesinde yaklaşık 3000 kişi istihdam ediyorlar.

 

Logolarında bulunan “umudun rengi mavi” ile tedavi olmaya gelen hastalarına umut ve şifa kapısı olmak için azimle çalışıyorlar.

Gördüğüm kadarı ile sağlık sektöründe hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kurum. Başkent Ankara’dan başlayarak, ülke çapında markalaşan ve hızla yükselen bir değer olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyorlar.

 

Editör: Yusuf Alper EVCİL – 24.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Yusuf Alper EVCİL tarafından yazıldı

Yarım Kalmışlığın Hikâyesi kitabının yazarı, iki çocuk babası, instagram Farazimuhabbet hesabının sahibi. Muhasebeci.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    “Ocağıma İncir Ağacı Diktin” Atasözünde Neden İncir Ağacını Seçtiler?

    Starlink Uyduları Türkiye’de Görüntülendi