içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Dünyanın Ve Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi

Round University Ranging (RUR), 2022 Dünya Üniversiteler Sıralaması’nı paylaştı. Türk üniversiteleri ilk yüze giremedi. Türkiye’nin en iyi üniversiteleri listesi de sıralandı. Üniversite sınavlarında yüksek puanlarla öğrenci alan Boğaziçi üniversitesi bu yılki sıralamada geriledi.

Dünyanın En İyi 10 Üniversitesi

1- Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech) – ABD

California Institute of Technology (Caltech) | Global Vizyon

California Teknoloji Enstitüsü, California, Pasadena’da bulunan özel bir araştırma üniversitesidir. Üniversite, bilim ve mühendislikteki gücü ile tanınır ve Amerika Birleşik Devletleri’nde öncelikle saf ve uygulamalı bilimlerin öğretimine adanmış küçük bir teknoloji enstitüleri grubu arasındadır.

2- Harvard Üniversitesi – ABD

The Albanian language is being taught as an selective course at Harvard University - Germin

Harvard Üniversitesi, Cambridge, Massachusetts’te bulunan özel bir Ivy League araştırma üniversitesidir. 1636’da Harvard Koleji olarak kurulan ve adını ilk hayırsever Püriten din adamı John Harvard’dan alan okul, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski ve dünyanın en prestijli yüksek öğrenim kurumudur.

3- Massachusetts Teknoloji Enstitüsü – ABD

Massachusetts Institute of Technology | Global Vizyon

Amerika Birleşik Devletleri’nin yükselen sanayileşmesinin etkisiyle 1861’de kurulan MIT, bir Avrupa politeknik üniversite modelini benimsedi; uygulamalı bilim ve mühendislikte ilerlemek için laboratuvarlı eğitimine çok önem verdi. O zamanlardan beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, modern bilim, mühendislik, matematikte ve teknolojinin birçok yönünün geliştirilmesinde kilit bir rol oynamıştır.

4- Stanford Üniversitesi – ABD

Stanford Üniversitesi'nin son araştırmasına göre coronavirüsten ölüm oranı sanılandan çok daha düşük - Londra Gündem

Stanford Üniversitesi, resmi olarak Leland Stanford Junior Üniversitesi, Palo Alto şehri yakınlarında, Stanford, California’nın nüfus sayımına göre belirlenmiş yerinde bulunan özel bir araştırma üniversitesidir.

5- Karolinska Enstitüsü – İsveç

Karolinska Enstitüsü 3 milyon SEK para cezasına çarptırıldı

Karolinska Enstitüsü, İsveç’in Stockholm kentsel bölgesinde Solna’da bulunan araştırma liderliğindeki bir tıp üniversitesidir. Karolinska Enstitüsü, sürekli olarak dünyanın en iyi tıp okulları arasında yer alıyor ve 2021’de tıpta dünya çapında 6. sırada yer alıyor.

6- İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü – İsviçre

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü Zürih - Uni24k

ETH Zürih, İsviçre’nin Zürih şehrinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. 1854 yılında İsviçre Federal Hükümeti tarafından belirtilen misyonla mühendis ve bilim insanı yetiştirmek üzere kurulan okul, öncelikle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konularına odaklanmaktadır.

7- Kolombiya Üniversitesi – ABD

Columbia University scores $185 million jury verdict on back of anti virus patents - IAM

Columbia Üniversitesi, New York’ta bulunan özel bir Ivy League araştırma üniversitesidir. 1754’te Manhattan’daki Trinity Kilisesi’nin arazisinde King’s College olarak kuruldu.

8- Imperial College London – Birleşik Krallık

Imperial College London - realegitim.com

Imperial College London, yasal olarak Imperial College of Science, Technology and Medicine, Londra’da bir devlet araştırma üniversitesidir.

9- Chicago Üniversitesi – ABD

Designing a University of Chicago Tour - Chicago Detours

Chicago Üniversitesi, Chicago, Illinois’de bulunan özel bir araştırma üniversitesidir. Ana kampüsü Chicago’nun Hyde Park semtinde yer almaktadır.

10- Johns Hopkins Üniversitesi – ABD

Johns Hopkins University | DREAM BIG Yurdışı Eğitim Danışmanlığı

Johns Hopkins Üniversitesi, Baltimore, Maryland’de bulunan özel bir araştırma üniversitesidir. 1876’da kurulan Johns Hopkins, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski araştırma üniversitesi olduğunu iddia ediyor ve sürekli olarak dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alıyor.

Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi

1- Orta Doğu Teknik Üniversitesi – 336.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara’da bulunan bir devlet teknik üniversitesidir. Mühendislik ve doğa bilimlerinde araştırma ve eğitime önem veren üniversite, 5 fakülte bünyesinde yaklaşık 41 lisans programı, 5 enstitüde 105 yüksek lisans ve 70 doktora programı sunmaktadır.

2- Koç Üniversitesi – 362.

Koç Üniversitesi, İstanbul, Türkiye’de kar amacı gütmeyen bir özel üniversitedir. 1993 yılında İstinye’de geçici binalarda eğitime başlamış, 2000 yılında Sarıyer yakınlarındaki Rumelifeneri kampüsüne taşınmıştır.

3- İstanbul Teknik Üniversitesi – 384.

İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul, Türkiye’de bulunan uluslararası bir teknik üniversitedir. Son dönemde mühendislik bilimlerinin yanı sıra sosyal bilimlere de adanmış dünyanın en eski üçüncü teknik üniversitesidir ve Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından biridir.

4- Sabancı Üniversitesi – 434.

1994 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi, İstanbul şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta, 1.26 milyon metrekarelik bir kampüste yer alan genç bir vakıf üniversitesidir. İlk öğrencileri 1999’da kayıt yaptırdı. İlk akademik oturum 20 Ekim 1999’da başladı.

5- Boğaziçi Üniversitesi – 437.

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul, Türkiye’de büyük bir araştırma üniversitesidir. Ana kampüsü, İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasında yer almaktadır. Altı fakültesi ve lisans derecesi veren iki okulu ve yüksek lisans derecesi veren altı enstitüsü vardır.

6- Bilkent Üniversitesi – 485.

Bilkent Üniversitesi, Ankara’da bulunan özel bir üniversitedir. 1984 yılında Prof. İhsan Doğramacı tarafından yükseköğretim ve araştırma alanında bir mükemmeliyet merkezi oluşturmak amacıyla kurulmuştur. Ülkede kurulan ilk kar amacı gütmeyen özel üniversiteydi.

7- Ankara Üniversitesi – 527.

Ankara Üniversitesi, Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunan bir devlet üniversitesidir. 1923 yılında cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye’de kurulan ilk yükseköğretim kurumudur. Üniversitede 40 mesleki program, 120 lisans programı ve 110 lisansüstü program bulunmaktadır.

8- Hacettepe Üniversitesi – 549.


Hacettepe Üniversitesi, Ankara’da lider bir devlet üniversitesidir. 8 Temmuz 1967’de kurulmuştur. URAP 2019’a göre Türk üniversiteleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Üniversitenin iki ana kampüsü vardır.

9- İstanbul Üniversitesi – 555.

İstanbul Üniversitesi, İstanbul, Türkiye’de bulunan önde gelen bir kamu araştırma üniversitesidir. İstanbul’un Türkler tarafından fethinden bir gün sonra, 30 Mayıs 1453’te II. Mehmed tarafından kurulan okul, Avrupa geleneklerine dayanan ilk Osmanlı yüksek öğretim kurumu olarak 1846’da yeniden kuruldu.

10- Gazi Üniversitesi – 653.

Gazi Üniversitesi, öncelikle Ankara’da bulunan bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Gazi Öğretmen Enstitüsü olarak kurulmuştur.

 

Editör: Melike Bay – 19.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Melike Bay tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıTestçiModeratörYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    4.000 Yıllık Geçmişiyle Türk Zekâ Oyunu; Mangala

    Alışveriş Yaparak Ödül Kazanın: BANABAK