içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Unutulmaz 5 Türk Dizisi

Geçmişten günümüze birçok dizi yayınlanmıştır. Fakat bazı diziler seyirciler tarafından çok beğenilmiş ve yayınladıkları dönemlerde damga vurmuş, hafızalardan silinmeyen, unutulmaz diziler olmuştur.

Unutulmaz 5 Türk Dizisi ise Şunlardır;

Hayat Bilgisi

19 Eylül 2003’te Show TV’de yayınlamıştır. Kendi döneminde beğenilmiş dizilerden biridir. Yönetmen koltuğunda Tarkan Karlıdağ oturmuşken senaristliğini Gani Müjde yapmıştır. Dizi gençlik komedi dizisidir. Perran Kutman(Afet Hoca) ve Tarık Pabuçcuoğlu (Amil Sağlam) başrol oyunculardır. Konusu Anne ve babalarını trafik kazasında kaybeden Afet Hoca ile kardeş Keremin İstanbul’a gelmeleri ile Rıdvan Kanat Lisesinde Afet Hocanın öğretmenliğe başlaması Keremin de aynı okulda okumasıyla olaylar gelişir.

Avrupa Yakası

11 Şubat 2004 tarihinde yayın hayatına başlamış 2009 yılında da sona ermiş bir ATV dizisidir. Komedi türündedir. Dizinin yapımcısı Sinan Çetindir. Senaryosunu başrol oyuncu kadrosunda yer alan Gürsel Birsel yazmıştır. 6 sezondan oluşmuştur. Ve her sezonda oyuncular değişmiştir. Fakat genel olarak başrol oyuncuları Gürsel Birsel, Levent Üzümcü Gazanfer Özcan’dır. Dizide Aslı ve Nişantaşı’nda yaşayan ailesinin yaşadığı olaylar anlatılmıştır.

Kuzey Güney

7 Eylül 2011 tarihinde Kanal D ‘de yayınlanmış unutulmaz Türk dizilerden biridir. Dizi, İki sezon sürmüş 80. Bölümde final yapmıştır. AY Yapım imzalı dizinin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin ve Hilal Saral yapmıştır. Ece Yörenç ile Melek  Gençoğlu tarafından kaleme alınmıştır. Aksiyon ve dram türündedir. Başrol oyuncuları Aşkı Memnuda oynamış Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy’dur. Kuzey Güney adlı iki kardeşin başından geçenler anlatılmıştır.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Bir dönem seyirciler tarafından beğenilmiş diğer dizilerden biridir. 14 Eylül 2010 yılında yayınlamış olup 18 Haziran 2013’te Kanal D’de final yapmıştır. Dram türündedir. Yönetmen Zeynep Günay Tandır. Senarist Baba dizisini yazan Coşkun Irmaktır. Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Aras Bulut İynemli, Farah Zeynep Abdullah, Wilma Elles, Salih Bademci, Mine Tugay oyuncu kadrosunda yer almışlardır. Cemile, Cemilenin çocuklarının başından geçenler ve aile hikayesi  anlatılmıştır.

İkinci Bahar

29 Ekim 1998’de Atv’de yayınlamıştır. 11 Ocak 2001’de sona ermiştir. 1998’de damga vurmuş dizilerden biridir. Yönetmenliğini Uğur Yücel, Orhan Oğuz yapmıştır. Senaristliğini ise Sulhi Dölek yapmıştır. Başrollerini Türkan Şoray ve Şener Şen’in paylaştığı dizi dram türündedir. Bir kebapçı ailesinin ikinci baharı yaşamaları verdikleri hayat mücadeleleri dizinin konusunu oluşturmuştur.

Editör: Fatih Düz – 13.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Hüsne Sürmelioğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıTestçiEmoji BağımlısıYorumcuÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Instagram’a Beklenen Özellik Geliyor!

    Vejetaryen Beslenme