içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Instagram’a Beklenen Özellik Geliyor!

Popüler sosyal medya platformu Instagram, canlı yayın özelliğini genişletiyor. Instagram’da masaüstü bilgisayardan ve çeşitli üçüncü taraf platformlar aracılığıyla canlı yayın yapılabilecek.

Instagram, yayıncıların OBS, Streamyard ve Streamlabs gibi canlı yayın yazılımlarını kullanarak bir masaüstünden canlı yayın yapmalarını sağlayan yeni bir canlı yayın aracını test ediyor.

Meta’ya ait sosyal medya platformu, ilk defa uygulama dışında canlı yayın açmaya izin veriyor. Yeni entegrasyon sayesinde Instagram yayınlarında harici kamera, mikrofon veya ekran şablonları kullanılabilecek.

Meta sözcüsü Instagram Live Producer ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Instagram Live’ı paylaşılan deneyimler için anlamlı bir yer haline getirmenin yolları üzerinde her zaman çalışıyoruz. Şu anda yayıncıların küçük bir ortak grubuyla yayın yazılımı kullanarak canlı yayına geçmelerine izin vermenin bir yolunu test ediyoruz.” dedi

Instagram ilk defa dış bir uygulamayla entegrasyon sunuyor olsa da, yayın için hala bazı kurallara sahip. Örneğin; 9×16 en-boy oranı, saniyede 60 kare hızında 720 piksel çözünürlük ve 2.250 ila 6.000 Kbps arasında video bitrate aralığını desteklediğinin altını çiziyor.

Editör: Fatih Düz – 13.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Dilara Demircan tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Güne Astrolojik Bakış | 13.07.2022

    Unutulmaz 5 Türk Dizisi