içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Dünyayla Benim Aramda | Sıradışı Bir Disney+ Dizisi

Disney+ biliyorsunuz ki bu yıl 14 Haziran da ülkemizde yayın hayatına başlamıştı. Ülkemizdeki ilk yerli içerikli dizisi Kaçış’tan sonra ikinci yerli yapım içeriği Dünyayla Benim Aramda geçtiğimiz çarşamba günü ilk 2 bölümüyle yayınlandı. Kaç bölümden oluşuyor inanın bilmiyorum fakat her çarşamba yeni bölümleri yayınlanacak.

Dizinin konusu ünlü bir oyuncu olan sevgilisiyle sevgili olan İlkin zamanla ilişkisini yitirmeye başlamış ve ilişkisine iyice yabancılaşıyor. Dolayısıyla bir gün sahte sosyal medya hesabı açıyor ve sevgilisine ulaşıyor. Ve bir de adeta sevgilisinin aklını yitirebilecek bir kadın haline geliyor. İlkin aynı zamanda bir dergide yöneticilik yapmaktadır.

Dizinin kadrosunda Demet Özdemir, Buğra Gülsoy, Hafsanur Sancaktutan, Melisa Döngel gibi isimler yer alıyor MF Yapım imzalı dizinin senaryosu Pınar Bulut’a ve yönetmenliği ise Hülya Gezer’e ait.

Dizinin konusu ve senaryosu biraz cringe gibi olsa da aslında şu ana kadar ilginç geldi bana açıkçası. Şimdi düşünüyorum da aslında  nedenleri belli olsa da neden biz bu tür dram içerikleri TV de değil de dijitalde izliyoruz ben bunu pek de anlayamıyorum doğrusu. Aslında bazen hak bile veriyorum bu duruma çünkü+18 ibaresi bulunuyor zaten bazı sahnelerden belli oluyor bu durum .

Hadi burayı geçeyim neyse de bence cast çalışması başarılı olmuş sayılabilir. Senaryo konusunda sıkıntı göremiyorum ama eğer dizi tutulursa ve 2. Sezon gelirse o zaman anlarız. Tabi dizinin senaristi geçen yıl final yapan Mucize Doktor dizisinin de senaristi aynı zamanda. 10 ve üzeri reytingi olan dizinin 2. Sezonda senaryo olarak 39. bölümden sonra bozulmuş olması burada büyük bir ölçü getiriyor bence  Bir dizinin devam edebilmesi için kesinlikle senaryonun konu olarak bozulmaması ve dizinin konusunun kimyasını da bozmaması gerekiyor bir senaristin. Öte yandan bu dizi konusunun kaliteli ve sıra dışı olmasıyla Türk dizi tarihine de yazıldı. Bu arada dizinin Kore yapımı uyarlaması olduğunu da belirteyim.

Gerçi Pınar hanımı da bu konuda hem eleştiriyor, hem de kızıyorum da o ayrı mesele. Umarım ki ilerleyen bölümlerde aynı hataları görmemiş oluruz çünkü yukarıda bahsettiklerim gibi oluyor yoksa. Dizideki oyunculuk performanslarına gelince Demet Özdemir bence resmen yaşamış oynamamış gibi görünüyor çünkü Doğduğun Ev Kaderindir dizisi hariç genel anlamda romantik komedi tarzında yapımlarda yer aldığı için bu tarz bir karaktere çok hakim olduğunu görebildim doğrusu. Buğra Gülsoy da dizide kendi mesleğini canlandırdığı için pek bir şey söyleyemem ama kötü de oynamıyor. Ama Sinem karakterini oynayan sevgili Hafsanur Sancaktutan..

Kendisi henüz 22 yaşında olmasına rağmen ( benden 1 yaş büyük sayılır) kariyerinde bence bu rolüyle adeta daha da parladı aslında diyebilirim Son Yaz dizisini izlemesem de bayağı da çok sevildi ve çok olumlu övgüler aldı. sadece bu alanda mı?

Kesinlikle hayır, tiyatro sahnelerinde bile yeni yüzleri, yeni yetenekleri de izlemek gerekiyor mutlaka izleyici olarak. Hafsanur da bu sektöre kazandırılmış yeni isimlerden. Umarım kariyeri boyunca doğru seçimleriyle doğru yerlere gelirse yıldızı çok daha parlayacak. Bir diğer yeni nesillerden Melisa Döngel için de şunu söyleyeceğim; oyunculuğu gerçekten çok yetersiz. Sadece meslek olarak değil, karakter olarak da sevemedim kendisini. Zerrin Tekindor zaten usta bir isim ama oynadığı rol sanki ona çok fazla geldi yaşına göre. Keşke bu oynadığı rolü otuzlu yaşlardaki birine verselermiş dedirtti bana. Dediğim gibi dizinin konusu cringe (utanç komedisi) gelebilir size ama olağanüstü bir iş olduğunu da söyleyeyim.

Editör: Sümeyye Özmen – 20.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Evin Kılıç tarafından yazıldı

Bookstagram. Burada yazar..
Blogger
Feminist 🏳️‍🌈
Oğlak kızı♑️ '21
İg: evosun_kitapligi

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bu İçeriği Okuduktan Sonra İnsanları Ellerinden Tanıyacaksınız

    Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi: İnsan Davranışsal Motivasyonunun Temelini Oluşturan Beş İhtiyaç