içinde

Obi-Wan Kenobi dizisi üzerine

Giriş

Star Wars dünyadaki en ünlü dizi/film serilerinden bir tanesidir ve milyonlarca seveni vardır, ben de bunlardan bir tanesiyim. Star Wars serisi son yıllarda sequel dediğimiz son üçlemeyle beraber adeta bir fabrika gibi sürekli yeni yapımlar üretmeye başladı, bunda tabii ki Disney’in seriyi satın almış olmasının da reddedilmez bir etkisi var. Ne var ki son üçleme hayranlar tarafından beğenilmedi, kendi şahsi görüşüme göre bence yedinci ve sekizinci filmler idare eder düzeydeydi ama son filmi izlerken gerçekten sık sık kapatmayı düşündüğümü inkar edemeyeceğim. Daha sonra çıkan Mandalorian dizisi çok sevildi, seri bu diziyle beraber yeniden bir ivme yakaladı. Bunu gören Disney tabii ki durmak istemedi ve hemen arkasından Boba Fett üzerine de bir dizi çıkardı, bu yapım çok sükse yaratmasa da beğenilmeyen bir yapım da olmadı fakat Disney’in elinde kullanılmayı bekleyen bir silah vardı: Obi-Wan ve Anakin ilişkisi. Obi-Wan üzerine bir dizi çıkarılacaktı, bu dizide bu ilişkiye değinilecekti ve hayranlar resmen kendinden geçecekti. Peki öyle mi oldu? Gelin buna hep beraber bakalım.

Bu incelemede yer yer spoiler olacağını şimdiden belirtmek isterim.

Obi-Wan Kenobi Dizisi

Dizi aslında Star Wars camiasını ikiye ayırdı desem çok da yalan olmayacaktır. Bazı kişiler dizide çok fazla mantık hatası olduğunu dile getirirken bazıları da bu hataların normal olduğunu, Vader ve Kenobi ilişkisine odaklanmak gerektiğini dile getirdi.

Kenobi dizisi gerçekten yer yer mantık hatalarıyla karşılaşabileceğiniz bir dizi olmuş. En basitinden Kenobi ve Leia bir grup askerle aynı araca bindiğinde bu askerlerin onları tanımıyor olması pek gerçekçi olmamış nitekim Kenobi galakside aranan bir Jedi ve illa ki kendisiyle alakalı bir veri bu askerlere iletilmiş olmalı. Reva’nın Vader ile giriştiği mücadele çok iyi olmakla beraber mücadelenin sonunda karnında koca bir delik açılmasına rağmen nasıl oradan sağ kurtulup bu kadar kısa bir sürede Tatooine’e gittiği de ayrı bir muamma. Vader gemiyi indirdikten sonra arkasından bir geminin öylece kalkıp gitmesi gibi mantık hataları sürer gider. A New Hope filminde Kenobi ve Vader karşılaştıklarında Vader son karşılaşmalarında henüz bir öğrenci olduğunu söylüyor fakat bu diziyle beraber bu replik de bir mantık hatasına dönüşmüş oldu. İşin açıkçası bu dizinin canon’a dahil edilmemesi gerektiğini bile söyleyen bir sürü insan gördüm. Ha bir de bunu söylemezsem olmaz, müzikler pek iyi değildi. Şahsen Battle of the Heroes ve Duel of the Fates gibi müzikleri kullanmalarını tercih ederdim.

Diğer yandan bu mantık hatalarını bir yana bırakırsak gerçekten Kenobi ve Vader arasındaki bu mücadeleyi izlemek, özellikle son bölümdeki kapışmayı izlemek benim için inanılmaz bir zevkti. Son bölümde Vader’ın Kenobi’ye söylediği sözler, aynı şekilde Kenobi’nin en sonunda arkadaşının öldüğüne ikna olmuş olması beni gerçekten etkileyen detaylardı. Leia ve Kenobi arasında geçen pek çok diyalog da ayrı bir zevk kaynağıydı. Özellikle Reva ve Vader arasındaki mücadelede Vader’ın sıradan birisine karşı ne kadar güçlü olduğunu görmek, Reva’yla tıpkı bir oyuncak gibi oynaması da güzel sahnelerden bir tanesiydi. En nihayetinde dizinin sorunları olduğu aşikar ancak bana göre bu dizi tamamen çöp ilan edilmeyi de hak etmiyor, kendi adıma uzun zamandır hissetmediğim duyguları bana hissettirdiğini söyleyebilirim. Star Wars seviyorsanız, bir bakın derim, Disney+ üzerinden izleyebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler, sağlıkla kalın.

Editör: Fatih Düz – 28.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Alperen Özdemir tarafından yazıldı

Kendi halinde takılan birisi.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sizce Meta 2030’da Hedefine Ulaşabilecek Mi?

    Saçların Beyazlamasını Önlemek İçin Bitkisel Formüller