içinde

MuhteşemMuhteşem

Güçlü ve sağlıklı tırnaklar için bakım önerileri

Bakımlı ve sağlıklı tırnaklar sadece estetik görünümü temsil etmez, beden sağlığının da yerinde olduğunun bir göstergesidir. Zayıf, güçsüz ve kırılan tırnaklara sahipseniz günlük rutin ve alışkanlıklarınız da değişiklik yaparak bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Bu süreçte tırnaklarınızı hem içten hem de dıştan beslemek gerekmektedir.

 Daha güçlü ve sağlıklı tırnaklar için tavsiyeler;

Beslenme Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin

Düzenli ve sağlıklı beslenme güçlü tırnaklar için çok önemlidir. Brokoli, süt, yumurta, badem, muz, soman, kabak çekirdeği gibi kalsiyum, demir ve çinko içeren besinleri tüketmeye dikkat etmelisiniz.  A vitamini, B12, Çinko, H vitamini gibi vitaminlerce zengin besinler ile beslenmelisiniz.

Güçlü Tırnaklar İçin Su Tüketimi Önemli

Günlük olarak en az 2,5 litre su tüketmek sağlık açısından hep tavsiye edilmektedir. Yetersiz sıvı tüketimi de tırnak kırılmasına sebep olmaktadır. Su tırnaklarınızdaki nemi tutarak güçlü olmasında yardımcı olacaktır.

Eldiven Kullanın

Çok fazla suya ve kimyasal deterjana maruz kalan tırnakların kırılması daha da kolaylaşacaktır. Bu yüzden temizlik yaparken eldiven kullanarak bunun önüne geçmiş olacaksınız.

Farklı Ürünlere Şans Verin

Tırnaklarınız için kullandığınız ürünleri gözden geçirin. Aseton veya kurutucu gibi ürünler sert kimyasallar içermektedir. Bunun yerine organik, vegan aynı zamanda tırnak bakımı yapan ürünleri tercih etmelisiniz.

Tırnaklarınızı Nemlendirin

Su içerek tırnakları içten nemlendirdik sırada ise dışarıdan nemlendirme var. Bunun için cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçebilir ve doğal yağlar ile de ellerinizi nemlendirebilirsiniz.

Törpü İşlemine Dikkat

Piyasada çok farklı çeşitlerde törpüler bulunmaktadır. En doğru seçim ise kâğıt törpülerdir. Metal törpüler tırnaklara zarar vermektedir. Aynı zamanda tırnakları tek yönde törpülemeniz tavsiye edilmektedir.

Kolajen

Son zamanlarda popüler olan kolajen kullanımı tırnaklarınıza da iyi gelecektir. Tabi kullanmadan önce doktorunuza sormanızı tavsiye ederiz.

Editör: Fatih Düz – 21.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Elif Çalışkan tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Niçin Psikoloğa gitmeliyiz?

    Ruhu dinlendiren klasik müzik listesi