içinde

İnanılmazİnanılmaz

Masalların gerçek sonları

Hepimizin ”mutlu son”la bittiğini bildiğimiz masallar aslında mutlu sonla mı bitiyor? Bazı çocuk masalları pedagojik açıdan çocukları olumsuz etkilememesi adına Disney gibi şirketler tarafından değiştirilip sunulmuş durumda. Çünkü bu masalların gerçek içerikleri tüyler ürperten detaylar barındırıyor. Yakından inceleyelim..

UYUYAN GÜZEL

Masalda bilinen, güzel prensesin bir lanet dolayısıyla uykuya daldığıdır. Ancak hikayenin orjinalinde prenses lanet değil kehanet yüzünden uykudadır. Ayrıca hikayenin orjinalinin aksine, kral güzel prensese uykudayken tecavüz eder ve prenses uykuda iki çocuk doğurur. Çocuklardan biri kehanetin temeli olan keten parçasını kopararak prensesi uykuya daldıran kehaneti bozar ve onun uyanmasına sebep olur. Prenses uyandığında ise kendisini tecavüz sonucu iki çocuk doğurmuş halde bulur.

HANSEL & GRETEL

Genel olarak masal hakkında bilinen şey, Hansel ve Gretel kardeşlerin kötü kalpli cadının şekerden yapılma evini bularak, tuzağa düşürülmeleridir. Cadı tarafından esir alınan kardeşler de ondan kurtulmanın yolunu bularak cadıyı fırına atarlar. Ancak hikayenin orjinalinde cadı değil şeytan vardır. Şeytan da kardeşler tarafından kandırılır ama bu uzun sürmez ve onları kesmek için bir bıçkı tezgahı yapar, çocuklar da oraya çıkamamış gibi yaparak, şeytanın gırtlağını kesip kaçarlar.

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ

Hepimizin bildiği masalın sonunda avcı kurdu öldürerek, kırmızı başlıklı kızı kurtarıyordu. Ancak Fransız yazar Charles Perrault tarafından sunulan bu masalda aslında büyükanne ve avcı karakterleri yoktur bile! Çünkü masal aslında kurdun kırmızı başlıklı kızı yemesiyle sona ermektedir.

RAPUNZEL

Upuzun saçlarını sarkıtarak prensin içeri girmesini sağlayan Rapunzel, gerçek masalda prens tarafından hamile kalarak, bebeği hapsolduğu kulede tek başına doğurur.

KURBAĞA PRENS

Hikayenin orjinali Grimm Kardeşler tarafından yazılmıştır. Hikayenin orjinalindeyse, kurbağa prensesi anlaşma yapmak için oyuna getirir. Zamanla kurbağanın istekleri içinden çıkılmaz bir hal alır ve prenses de dayanamayıp sinirlendiği için kurbağayı duvara fırlatır ve fırlatma sonucunda da kurbağa prense dönüşür.

PAMUK PRENSES

Hikayenin orjinalinde pamuk prenses bir prensin öpücüğüyle uyanmaz. Prensin atında kendisine gelerek uyanır. Yine Grimm Kardeşler tarafından yazılan bu hikayenin orjinalinde, kötü kalpli kraliçenin cezası kızgın demir ayakkabılar giyerek sonsuza kadar dans etmektir.

Editör: Fatih Düz – 08.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Melis Demir tarafından yazıldı

TestçiListe UstasıMakale YazarıAnketörÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sağlık & Güzellik için pratik bilgiler

    Güne Astrolojik Bakış | 09.06.2022