içinde ,

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Bir İnsan Her Şeyi Bilebilir Mi? Baba Vanga Efsanesi

Baba Vanga, 30 Ocak 1911 yılında Prematüre bir bebek olarak dünyaya geldi. 5 yaşındayken meydana gelen bir kaza (Kasırga olayı) hayatını değişti çünkü geçirdiği kaza sonucunda gözleri kör oldu. O günden sonra bir daha dünyayı göremedi ama keşfedemediği bir yeteneğini ortaya çıkardı…

Vanga, artık insanüstü bir yeteneğe sahipti, gelecekte yaşanacak olayları, savaşları ve dünyayı etkileyecek durumları daha önceden görebiliyordu. Vanga, bu yeteneğe kör olduktan sonra kazandı çünkü o körler için eğitim veren bir okula gitti. Orada aldığı eğitimle kendini gelişti. Vanga, ilk zamanlarda kayıp eşyaların yerini, sağlığımıza iyi gelecek bitkisel ürünlerin formüllerini söyleyerek etrafında ün kazanmaya başladı. Daha sonrasında yaşının ilerlemesi ve ününün artmasıyla beraber söyledikleri de değişmeye başladı artık dünya genelini ilgilendirecek olaylar hakkında kehanette bulanabiliyordu. Vanga’ya göre 30 yaşlarında yaşadığı bir olay onu büyük olaylar hakkında kehanette bulunmasını teşvik etti.

Vanga, yaşadığı olaydan söyle bahsetmekte;

Avluda oturuyordum, bir adam bana yaklaşarak beni tanıyor musun? diye sordu. Hayır dedim. Sonra bana ”Ben Aziz Johan yakında savaş çıkacak kimin ölüp kim sağ kalacağını sana söyleyeceğim. Bundan sonra sen her şeyi göreceksin” dedi.

Daha sonrasında Vanga, Sovyetler Prag işgalini, 2. Dünya Savaşı’nın sonuçlarını önceden söyledi. Artık Baba Vanga, dünya genelinde meşhur bir insandı. Tabiki insanlar ona geliyordu özellikle asker yakınları çünkü bunları bilen bir insanın savaşta kimlerin ölüp kimlerin yaşadığını bilebilirdi. İnsanlar evinin kapısında kuyruklar oluyordu ona hediye verip sorularına cevaplar arıyordu. Vanga’da onlara istedikleri cevapları veriyordu..

 

 

Tabi bu yaşanan olaylar devletlerin dikkatini çekti. Artık Baba Vanga, dünya genelinde geleceği ve geçmişteki yaşananları bilen kahin olarak kabul ediliyordu. Devlette bu duruma sessiz kalamadı ve Vanga’yı belediye çalışanı olarak işe aldı bu durum bir bakıma Vanga’yı meşrulaştırmaktı. Tüm bu olanlar o zamanın güçlerinden olan Sovyetlerinde ilgisini çekti. Sovyetler, Vanga’ya askerler gönderip bilgiler aldırdılar.

Vanga, yaşadığı süre boyunca birçok kehanette bulundu. Örneğin, 2011 yılını işaret ederek güç zamanlar gelecek ve insanlar aralarında dini gruplara bölünecekler. En son dünyaya en eski öğreti gelecek.. Ne kadar da Suriye iç savaşını gösteriyor dimi ? Yorum sizin…

Sovyetlerin araştırmalarına göre Vanga’nın kehanetleri yüzde 80 oranında başarı sağlandı.

Vanga’nın söylediği bazı kehanetler söyledir;

 11 Eylül saldırıları

2004’teki Tsunami felaketi

IŞİD’in doğuşu

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması

Vanga meme kanserinden 11 Ağustos 1996 tarihinde öldü. Cenazesine birçok devlet adamı dahil olmak üzere büyük kalabalıklar katıldı. Vanga’nın vasiyetinin yerine getirilmesi için, Petriç’teki evi, müze haline getirilmiş ve 5 Mayıs 2008 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Editör: Fatih Düz – 16.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Burcu Aydınlı tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarÖncüGaleri SahibiListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Amir KHAN Kimdir?

    Kripto Varlıklar Regüle Edilmeli mi, Edilecek mi?