içinde

HavalıHavalı

İzlenmesi Gereken En İyi 7 Netflix Dizisi

1. Black Mirror (2011)

 Fantastik, Gerilim, Dram

Black Mirror, her bölümünde birbirinden bağımsız ve farklı konulara seyircinin odaklanmasını sağlayan özel bir dizi. Bölümlerin birbirleri ile hiçbir ilişkisinin olmaması, bölümleri kaçıran seyirciler açısından da aynı zamanda büyük bir avantaj. Bununla birlikte tüm bölümlerin ortak özelliği ise gelecekteki teknolojik cihazların boyut atladığı bir dönemde geçmesidir. Bölümlerin bir diğer öne çıkan özelliği ise ahlaki değerlere yer verilmesi.

2. Dark (2017)

Gerilim, Fantastik, Dram, Suç, Dedektif kurgusu

Almanya’nın Winden kasabasının çocuklarının ortadan kaybolmaya başlamasıyla bölgede yaşayan dört ailenin kopuk ilişkileri, çifte yaşamları ve karanlık geçmişleri gün yüzüne çıkmış ve üç nesli kapsayan bir gizem gözler önüne serilmiştir.

3. Ozark (2017)

Gerilim, Dram, Suç

Dizi, finans danışmanı olan Marty’nin kara para aklaması konu edilirken aynı zamanda ailesi ile yaşadıklarına da değiniliyor. Bu macera adamın ailesinin de Chicago bölgesinden Ozarks’a sürüklenmesini anlatıyor.

4. Narcos (2015)

Suç, Dram

Film, dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Meşhur Pablo Escobar‘ın hayatını anlatıyor.

5. Sense8 (2015)

Gerilim, Fantastik, Dram, Suç, Dedektif kurgusu

8 farklı insan telepati yoluyla birbirlerinin yaşadıklarını hissediyor, birbirlerinin yanına gidebiliyor, bildiklerini bilip hissettiklerini hissedebiliyorlar. Bu 8 insan bir kümeyi oluşturur ve her birine sensate denir. Bir sensate öldüğünde yeni bir küme doğar ve dünyanın farklı uçlarındaki insanlar yavaş yavaş başkalarının da hayatlarında olduğunu fark etmeye başlarlar. Herhangi biri tehlikede olduğunda hissederler ve birbirlerine yardım ederler. Kısaca 8 insanın gücü istediklerinde birinde birleşebilir.

6. La casa de papel (2017)

Aksiyon, Gerilim, Dram, Suç, Dedektif kurgusu

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler.

7. Into the Night (2020)

 Fantastik, Gerilim, Dram

Jason George’un Polonyalı yazar Jacek Dukaj’ın bilimkurgu romanı The Old Axolotl’dan esinlenerek oluşturduğu Belçikalı kıyamet sonrası bilimkurgu dram dizisidir.

Bu listeyi tamamen kişisel izlenimlerime göre hazırladım. Sizin en iyi dizileriniz hangisi?

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Ali Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıAnketörListe UstasıÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Tarot | Günün Kartı Yıldız

    Sevgi Neydi?