içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz KomikKomik

Yaz tatilinize renk katacak 25 Kore dizisi

Son günlerde k-drama üzerine artan ilgi sebebiyle ben de tatile girdiğimiz bu yaz aylarında içinizi ısıtacak bir kaç dizi önerisinde bulunmak istedim.

O halde ilk önerimizle başlayalım;

1- Strong Woman Do Bong Soon

Strong Woman Do Bong-soon (Hangul: 힘쎈 여자 도봉순), 24 Şubat – 15 Nisan 2017 tarihleri arasında JTBC’de yayınlanan bir Kore dizisidir. Dizi büyük bir hit oldu ve 14. bölümde (% 9,9) zirveye çıkan, ortalama% 7,9 oranıyla kablolu televizyon tarihinde en çok izlenen Kore dizilerinden biri oldu. Dizi tam anlamıyla güçlü bir kadına odaklanıyor ve aşk hayatı komedi türüyle tamamlanıyor. Toplamda 16 bölümden oluşan dizinin 1 de özel bölümü vardır.

2- Weightlifting Fairy Kim Book Jo

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo, 2016 yapımı gençlik, romantik ve spor türünde bir Güney Kore dizisidir. Dizi MBC kanalında yayınlandı ve toplam 16 bölümden oluşmaktadır. Halterci Kim Bok-joo’nun (Lee Sung kyung) ve onun çocukluk arkadaşı Jung Joon-hyung’un (Nam Joo hyuk) hikayesini konu alır. Milli takıma katılmaya çalışan sporcu arkadaşlarının yanı sıra ilk aşk ve zorlukları hakkında bir dizidir.

3- Angel’s Last Mission is Love

Dizi, bir melek ile bir insanın arasındaki aşk hikâyesini konu almaktadır. Bir gün, bir melek olan Dan’a bir görev verilir. Görevi, Yeon-Seo (Shin Hye-Sun) adındaki genç bir kadının gerçek aşkı bulmasını sağlamaktır. Eğer bu görevi 100 gün içinde yerine getirirse, cennete kabul edilebilecektir, başarısız olursa yok olacaktır.

4- Hotel Del Luna

Dizi, Seul’un şehir merkezinde bulunan ve müşterilerinin yalnızca hayaletlerin olduğu ‘Hotel del Luna’ adlı gizemli bir otelde geçmektedir. Bu otelin CEO’su (IU) yaptığı büyük bir hatadan dolayı lanetlenerek 1000 yıldan fazladır, bu otelde yaşamak zorunda kalmıştır. Bir gün, bir adam (Yeo Jin-Goo) beklenmedik bir şekilde bu otelde yönetici olarak çalışmaya başlar.

5- My Rommate Is A Gumiho

Dizi, insan olmak için insan enerjisi toplayan bir dokuz kuyruklu bir tilkinin etrafında dönmektedir. Shin Woo-Yeo (Jang Ki-Yong) insan olmak için insan enerjisini bir boncukta toplamaktadır ve yakın bir zamanda insan olmayı beklemektedir. Bir gün, Shin Woo-Yeo’nun boncuğunu bir insan olan Lee Dam (Hyeri) yanlışlıkla yutar. Boncuk, bir insanın içinde 1 yıldan fazla kalamaz. Eğer kalırsa boncuk o kişinin içinde kırılacaktır ve Lee Dam’ın ölmesine neden olacaktır. Shin Woo-Yeo da bir insan olma şansını kaybedecektir. Shin Woo-Yeo ve Lee Dam bu duruma bir çözüm aramaya başlar. Çok geçmeden aralarında romantik bir ilişki başlar.

6- Doom At Your Service

Dizi, dokunduğu her şeyin yok olmasına neden olan ‘yıkım’ adı ile bilinen bir adam (Seo In-Guk) ile kaderini değiştirmek için hayatını tehlikeye atan bir kadının (Park Bo-Young) etrafında dönmektedir.

7- Shooting Stars

Shooting Stars dizisi eğlence sektöründe, gökyüzündeki yıldızlara benzeyen ünlülerin ve onların parlamasını sağlayan perde arkasındaki insanların hikayesini konu alıyor.

8- The Tale Of Nokdu

Dizi, sadece dul kadınlardan oluşan gizemli bir topluluğun içine sızmak için kadın kılığına giren Jeon Nok-Du’nun (Jang Dong-Yoon) etrafında dönmektedir. Sadece kadınlardan oluşan gizemli bir topluluğun içine sızmak için kadın kılığına girer. Burada, gisaeng olması için eğitim alan ama gisaeng olmak istemeyen Dong Dong-Ju (Kim So-Hyun) adındaki genç bir kızla tanışır. Gerçekte bir kadın olmadığını ve neden kılık değiştirdiğini öğrenen Dong Dong-Ju’yu tehlikeli bir durumdan kurtarır ve onu evlatlık kızı olarak yanına alır.

9- Come And Hug Me

Dizi, psikopat bir babaya sahip olan genç bir adam ile ebeveynleri bir psikopat tarafından öldürülen genç bir kızın arasındaki aşk hikâyesini anlatmaktadır. Do-Jin (Jang Ki-Yong) ve Jae-Yi (Jin Ki-Joo) lise yıllarında birbirlerinin ilk aşkıdır. Bir gün, Do-Jin’in babası (Heo Jun-Ho) Jae-Yi’nin ebeveynlerini öldürür. Trajik bir şekilde yolları ayrılmak zorunda kalan Do-Jin ve Jae-Yi yıllar sonra tekrar karşılaşır.

10- Tomorrow 

Dizinin konusu, Bir kaza sonucu yarı insan yarı ruha dönüşen genç bir adam, yeraltı dünyasında özel görevler üstlenen ölüm meleklerinden oluşan bir ekibe katılır. Choi Joon Woong bir iş arar, ancak işe alınması onun için zordur. Bir gece bir adamın hayatına son vermeye çalıştığını görür ve onu durdurmaya karar verir. Bir kriz yönetimi ekibine ait olan Azrail’li Koo Ryeon ve Im Ryoog Gu ile tanışır. Amaçları insanların intihar etmesini önlemektir. Joon Woong komaya girdikten ve yarı insan ve yarı ruh haline geldikten sonra, bir ölüm meleği şirketinde kriz yönetim ekibinin en yeni üyesi olarak işe alınır.

11- It’s Okay To Not Be Okay


Dizi, psikiyatri bölümünde çalışan bir adam ile popüler ama antisosyal kişilik bozukluğu olan kadın bir çocuk kitabı yazarının etrafında dönmektedir. Adam, aşkı reddetmektedir. Kadın ise aşk hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Ancak, ikisi birbirlerine aşık olur. Aşk sayesinde zorlukların üstesinden gelir, kayıp ruhlarını ve kimliklerini yeniden keşfeder.

12- Fight For My Waye

Fight for My Way, son derece rekabetçi çalışma ortamı nedeniyle hayallerindeki kariyer hedeflerine ulaşmada büyük aksiliklerden geçen iki sıradan insanın hikayesine odaklanıyor. Biri eski bir Taekwondo oyuncusu, şu anda bir şirkette sözleşmeli çalışan iken, diğeri haber spikeri olma hayalleri kuruyor, ancak hala bir mağazada bilgi masası görevlisi olarak çalışıyor. İkisi, hayallerinin peşinden koşarken birbirlerine karşı hisleri de gelişir.

13- Business Proposal

Business Proposal dizisinde, Shin Ha-Ri (Kim Se Jeong) yanlışlıkla bir soruna neden olur. Acilen paraya ihtiyacı olan Shin Ha-Ri’ye, Chaebol ailesinin kızı olan arkadaşı Jin Young-Seo (Seol In A), para karşılığında kimliğini saklayarak kör randevuya onun yerine gitmesini teklif eder. Shin Ha-Ri (Kim Se Jeong), arkadaşının teklifini kabul eder ama randevuya çıktığı kişinin çalıştığı şirketin CEO’su olduğunu görünce şok olur. Daha da kötüsü CEO olan Kang Tae Mu (Ahn Hyo Seop) kısa süre içerisinde ona evlenme teklifi eder.

14- Unconny Counter

Dizi, kendilerine ‘Counter’ adını verdikleri bir grubun etrafında dönmektedir. Her birinin kendine özel yetenekleri vardır. Amaçları, kötü ruhları yakalamaktır ve kendilerini bir noodle restoranın çalışanı olarak gizlemektedir.

15- Extraordinary You

Dizi, aslında bir webtoon karakteri olduklarını fark eden ve webtoonda onlar için yazılmış hikâyeye karşı çıkan bir grup öğrencinin etrafında dönmektedir. Dan-O (Kim Hye-Yoon), kendisinin aslında bir webtoon karakteri olduğunu öğrenir. Dahası ortalıkta bir dedikodu dolaşmaktadır; webtoondaki başkarakter o değildir ve yakın zamanda karakteri webtoondan çıkartılacaktır. Bunun üzerine, webtoon yazarı tarafından onun için yazılan bir aşkı değil, kendisi için gerçek aşkı bulup yaşamaya karar verir. Bir gün, kendisine âşık ama webtoonda adı dahi olmayan bir karakter (Rowoon) ile karşılaşır.

16- At Distance Spring Is Green

Dizi, üniversite öğrencilerinin endişelerini ve çatışmalarını gerçekçi bir şekilde onu almaktadır.

17- Still 17

Still 17 (Thirty But Seventeen), bir kaza geçiren, komaya giren ve 30 yaşında uyanan 17 yaşındaki bir kızın (Shin Hye Sun) hikayesini anlatıyor. Hayatını yeniden kurmaya çalışırken, travmatik geçmişi olan bir adamla (Yang Se Jong) tanışır ve ikisi birlikte yeniden iyileşmek için çaba göstereceklerdir.

18- Love In The Moonlight

Hong Ra-On (Kim Yoo-Jung), erkek kılığına girerek kadın olduğunu gizler ve erkeklere kadınlarla olan ilişkileri hakkında öğütler verir. Bir müşterisi için yazdığı bir aşk mektubunun aracılığıyla Veliaht Prens Hyomyeong (Park Bo-Gum) ile karşılaşır. Hong Ra-On, ne onun Veliaht Prens Hyomyeong olduğundan ne de Veliaht Prens Hyomyeong, Hong Ra-On’ın bir kadın olduğundan habersizdir. Veliaht Prens Hyomyeong, Hong Ra-On’a karşı ilgi duymaya başlar. Bunun farkına varan harem ağları Hong Ra-On’u onlardan biri olması için mücadele etmeye başlar.

19- Romance Is A Bonus Book 

Romance is a Bonus Book, bir yayınevinde çalışan bir grup insanın hayatına odaklanıyor. Cha Eun Ho, bir yayınevinin baş editörü olan başarılı ve yakışıklı bir yazardır. Kang Dan-Yi ise iş bulmaya çalışan bekar bir annedir. Bir türlü iş bulamayan Kang Dan-Yi, özgeçmişi hakkında yalan söyleyerek Cha Eun-Ho’nun çalıştığı yayınevinde işe başlar. Bu sayede birlikte vakit geçirmeye başlayan Cha Eun Ho ve Kang Dan-Yi arasında çok geçmeden bir yakınlaşma başlar.

20- 18 Again

Film, boşanmadan hemen önce kocası 18 yaşındaki haline geri dönen bir kadının etrafında dönmektedir. Jung Da-Jung (Kim Ha-Neul), iş ve aile hayatında başarısız olan kocasından (Yoon Sang-Hyun) bıkmıştır ve ondan boşanmak istemektedir. Ancak bir gün kocası, 18 yaşındaki hali (Lee Do-Hyun) ile karşısında belirir.

21- Mr.Queen

Günümüzde President’s Blue House restoranında bir şef olarak çalışan Jang Bong Hwan özgür bir ruha sahiptir ve içinden geldiği gibi davranır. Ancak bir gün uyanır ve kendini Joseon zamanında bir prensesin bedeninde bulur, bu karmaşıklığı çözmek isteyen Jang, daha büyük bir kaos yaratacaktır.

22- True BeautyTrue Beauty

Dizi, görünüşü konusunda kendine güveni olmayan ve kendini güzel göstermek için makyaj yapan Lim Joo-Kyung’un (Mun Ka-Young) hikâyesini konu almaktadır. Kalbinde derin bir yara ile yaşayan Lee Su-Ho (Cha Eun-Woo) ile karşılaşır. Sırlarını birbirleri ile paylaştıkça olgunlaşırlar.

23- So I Married An Anti-Fan

Dizi, dünyaca ünlü bir süper yıldız Hoo-Joon ile onun anti fanı Geun-Young’ın arasındaki romantik hikâyeyi konu almaktadır. Bir magazin dergisinde muhabir olarak çalışan Geun-Young, belki bir haber çıkar diye bir kulübün açılışına gider. Orada, Hoo-Joon’un asabi davranışlarına tanık olur ve dahası kazayla Hoo-Joon’un üzerine kusar. Yaşanan bu olaylardan sonra Geun-Young işinden kovulur. Kovulmasına Hoo-Joon’un neden olduğunu düşünür ve her gün Hoo-Joon’un ajansının önüne protesto gösterisi yapar. Gösterisi medyada yer almaya başladıkça Hoo-Joon’un anti-fanı olarak ünlenir. Bir gün, bir PD ona, anti-fanı ile birlikte yaşayan ünlüyü içeren bir şov programında yer almasını teklif eder. Geun-Young çektiği maddi sıkıntı nedeniyle teklifi kabul eder. Hoo-Joon ise kötü görünmeye başlayan imajını düzeltmek için teklifi kabul eder. Şov programında birbirlerine zor zamanlar geçirtmek için çaba sarf ederlerken birbirlerine âşık olurlar.

 

24- Our Beloved Summer

Dizi, ayrılan bir çiftin karmaşık duygularını konu almaktadır. ‘Birlikteliğimiz berbattı, bir daha asla görüşmeyelim’ diyerek ayrılan bu çift, 10 yıl önce, sevgiliyken lisede çektikleri belgesel ile bir anda popüler olurlar. Bir kez daha zorla kamera karşısında bir araya gelmek zorunda kalırlar.

25- Backstreet Rookie

Dizi, 24 saat açık olan bir markette müdür olan Choi Dae‑hyun (Ji Chang Wook) ile markette  görevli Jung Saet‑byul (Kim Yoo‑jung) arasındaki ilişkiyi konu almaktadır. Dae‑hyun ile Saet‑byul yıllar önce tesadüfen karşılaşırlar. 3 yıl sonra işlere yetişemeyen Dae‑hyun gece markette duracak birini işe almak için ilan koyar ve Saet‑byul ile tekrar karşılaşarak beraber çalışmaya başlarlar.

Önerilerim burada bitiyor. Umarım hoşunuza gitmiştir ve severek izlersiniz 🙂

Eğlenceli bir tatil geçirmeniz dileğiyle <3

Editör: Fatih Düz – 18.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

Eylül Berra Koç tarafından yazıldı

Mum olmak kolay değildir; ışık saçmak için önce yanmak gerek...

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Disney Galası Kombinleri Eleştiri Yağmuruna Tutuldu Gelin Bir Göz Atalım

    Duyguların Sonbaharı